Jarda1987 Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Mohl by mi tu někdo znalý poradit, jak se nastavují rozvody na 405, 1.6i nový model? Dnes jsem montoval nové podložky ventilů a řemen sklouzl z kola Řekl bych, že jsem ho vrátil stejně jak byl, ale... Čekal bych nějaké rysky na rozvodovém kole a klikovém kole - jenže jak se tam dostanu? Je to zadeklované a vadí tam kastle. Nebo se kola ustavují kolíky v jednoznačné poloze? Počítání zubů a nějaké měření už tady doufám není nebo jo? Díky za rady. [upravil dne 5/11/2013 20:41 od Béďa] Citovat
Marcel505 Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 V kole na vačce je díra a pak je díra ve věnci setrvačníku. Měl jsi se zeptat dřív - stačí si udělat ze stran značku na řemen a kolo a je to. Každopádně na kole vačky by měla být na jednom zubu vyražena značka. Ale to vše je k ničemu, pokud máš řemen starší a bez značek... Citovat
Jarda1987 Odesláno 6. listopad 2013 Autor Odesláno 6. listopad 2013 Já byl línej si tam tu značku udělat, říkal jsem si budu opatrnej, to nespadne. Potom jsem montoval poslední zdvihátko na straně rozdělovače a koukám, řemen dole Takže díky debilitě práce navíc. Takže jestli to správně chápu, budu točit vačkou až najdu díru v hlavě a přes díru v kole tam něco strčím. Potom budu točit klikou až najdu díru v setrvačníku a taky tam něco strčím, v tu chvíli nasadím řemen a je to? PS: kudy k díře v setrváku? Sundá se nějaký dekl nebo startér? Citovat
Marcel505 Odesláno 10. listopad 2013 Odesláno 10. listopad 2013 PS: kudy k díře v setrváku? Sundá se nějaký dekl nebo startér? Tam se trefíš jakoby od startéru. Ale tohle zajišťování není nejlepší. I tak se Ti může stát, že se netrefíš o zub... Citovat
Maverick Odesláno 12. listopad 2013 Odesláno 12. listopad 2013 Marcel: Mám pocit, že tenhle motor se dá dole zaaretovat stejnym způsobem, jako nahoře. Vršek se aretuje přes díru v kole na vačce a spodek skrz díru v řemenici na klikovce. Jen teda doufám, že to nemá stejně blbou řemenici, jako 16V. Tam je v řemenici nějaká guma a když se řemenice protočí, rozvody přes ni nenastavíš. Citovat
Jarda1987 Odesláno 18. listopad 2013 Autor Odesláno 18. listopad 2013 Tak, že bych na to vlítnul než napadne sníh? Marceli neměl bys fotku kde je ta díra u startéru? Není nějak zakrytovaná? Nemůžu jí najít. Když otevřu kapotu tak přímo proti mně, je u příruby převodovky díra M12, ale to není ona že? Citovat
Marcel505 Odesláno 19. listopad 2013 Odesláno 19. listopad 2013 O sněhu mi ani nemluv... A v té řemenici díra teda není, jak píše MEF? Já se Ti mohu podívat na svou, ale je to díra za startérem, směrem zleva doprava skrz přírubu do setrvačníku. Pokud ji tam najdu, mohu vyfotit... Snad ještě teď tam půjdu. Pokud tam ale nebude, je to problém. I tak se bojím, že to není přesné... Citovat
Marcel505 Odesláno 19. listopad 2013 Odesláno 19. listopad 2013 Tak díra za startérem není. Na to jsem byl zvyklý z dieselových motorů. Ale sahal jsem na řemenici a podle mě má tři větší díry a jednu malou, tak o průměru 6-8 mm. To je dle mě aretační díra. Takže Mef bude mít patrně pravdu. Víc jsem neviděl - leda že bych mrkl se zrcátkem, tohle jsem nasahal a podle mě to bude ono. Mef: Podle mě je ta řemenice z jednoho kusu... Citovat
Jarda1987 Odesláno 19. listopad 2013 Autor Odesláno 19. listopad 2013 Taak to je špatné. Díky, že jsi se kouknul. Každopádně v příručce píšou, že všechny motory mají vyvrtanou díru v setrvačníku a v řemenici vačky. Je tam i obrázek, ale malinký, černobílý a ve špatné kvalitě - ani nepoznám na jakou část motoru je to pohled. Koukal jsem na řemenici klikovky - jsou tam dvě velké díry (patrně odlehčovací či vyvažovací) a tři malé tak akorát na zaaretování M8 šroubem, jenže jsou cca centimetr vedle sebe a teď mi řekněte která to je? Díru v řemenici vačky a v hlavě motoru jsem už našel, tam je to jasné Citovat
bob405 Odesláno 19. listopad 2013 Odesláno 19. listopad 2013 Ahoj, našel jsem nějaké fotografie z výměny rozvodů. Mrkni sem: http://uloz.to/xVgxkuwJ/rozvody-bdy-zip snad to pomůže, je to zajištěné provizorně vrtáky, ale ty místa blokování jsou z toho celkem patrné. Citovat
Jarda1987 Odesláno 19. listopad 2013 Autor Odesláno 19. listopad 2013 Ty jo, to je pěkné. Ale v té mojí řemenici na klice jsou 3 díry hned vedle sebe. Jaký to má důvod? Citovat
Maverick Odesláno 20. listopad 2013 Odesláno 20. listopad 2013 Marcel: jelikož se mi vysypala vodní pumpa, tak jsem dneska musel rozvody sundat taky. Řemenice je z jednoho kusu a mrcha pěkně křehká (jsem debil, blbě jsem zabral a praskla mi). Citovat
Guest servisman Odesláno 20. listopad 2013 Odesláno 20. listopad 2013 A teď babo raď co a jak Citovat
Jarda1987 Odesláno 22. listopad 2013 Autor Odesláno 22. listopad 2013 Tak klucí, která díra v řemenici je ta pravá? Citovat
Marcel505 Odesláno 23. listopad 2013 Odesláno 23. listopad 2013 Dle těch fotek od boba405 to jasně vypadá tu vystouplou na cca 8 šroub... Ale musíš stejně zaaretovat vršek. V garáži mám jeden motor po rozvodech. Citovat
Maverick Odesláno 23. listopad 2013 Odesláno 23. listopad 2013 Jak jsou ty tři vedle sebe, tak je to ta prostřední Dneska jsem to nastavoval a už mi Drakouš zase vrčí. Jen nevim, jestli jsem to nepřehnal s napnutim řemenu, protože mi to auto nějak \"mňouká\" Citovat
bob405 Odesláno 24. listopad 2013 Odesláno 24. listopad 2013 Ahoj, k tomu \"mňoukání\" řemenu. Měl jsem stejný problém a nakonec pomohla změna značky výrobce. Takhle se projevoval řemen GoodYear a neztichl ani po 20000 km. Potom jsem ho vyměnil za Contitech a byl klid. Jestli to byla serie s nedobře namíchanou směsí nebo nebo trochu odlišných rozměrů, která skončila pro využití pro \"Východ\" ?? (pouze má spekulace samozřejmě) Napínal jsem pokaždé stejně - laicky na 90 stupňů pootočení... Citovat
Maverick Odesláno 24. listopad 2013 Odesláno 24. listopad 2013 bob405: Dík za postřeh, ale bohužel tohle nebude můj problém. Řemen jsem totiž neměnil. Vim že byl měněnej nedávno, ale borec, kterej to kámošovi dělal, tak vyměnil pouze řemen a ne pumpu, tak to pumpa prostě nevydržela. Citovat
Jarda1987 Odesláno 24. listopad 2013 Autor Odesláno 24. listopad 2013 Prostřední, já si to myslel to ne, že ne, ale zase jsem si říkal nač jsou ty dvě další. A co kdyby... Díky všem! Citovat
Maverick Odesláno 24. listopad 2013 Odesláno 24. listopad 2013 Dneska úspěšně vymotána \"kočka\" z motoru:D Malinko jsem rozvoďák povolil a Drakouš už nemňouká Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.