Huhlanek Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Čau, mám problém s brzdovou čelistí na levém zadním kole. Jde o to, že se mi nevrací úplně táhlo z ruční brzdy a stále to trochu přibržďuje. Ruční brzdu už vůbec nepoužívám, protože když ji zatáhnu a pak povolím, to táhlo se nevrátí do původní polohy a brzda pak smrdí až hrůza. Rukou to odtáhnu, aby to alespoň nesmrdělo. Pak se to ani téměř nezahřívá, ale stejně je to kolo trochu přibržděné a jde s ním hůře točit. Nevíte někdo co s tím? Nechce se mi měnit celou čelist za novou, stojí od 2500 do 4500 podle výrobce. Nešlo by to nějak opravit? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Máš kotouče? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uulik Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Jestli sou to bubny tak sou zarezlé bovdeny 95% No a těch 5% samostav. Lehni pod auto odpoj hlavní táhlo od ručky a koukni co se kde nevrátí. Já to poznal jen sem se podíval na bovdeny,dal sem nový pravý,co se nevracel a je to OK. Lanka stojí okolo 110-125k. Neorig. Jedno je delší, tak že i o něco držší. Nebo lana ručky střihnout jestli ji nechceš používat? [upravil dne 28.8.05 uulik] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Souhlasím s Uulikem a ještě může být zarezlé prasátko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huhlanek Posted September 11, 2005 Author Share Posted September 11, 2005 Díky hoši, mám ale kotouče. Uulikovi děkuji zvlaš?, stačilo trochu promazat lanovody a vida, zdá se že potíž byla odstraněna. Teda alespoň dočasně. Omlouvám se také, že jsem psal až takhle dlouho, jelikož jsem neměl přístup k internetu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Původně zaslal: Huhlanek Díky hoši, mám ale kotouče. Uulikovi děkuji zvlaš?, stačilo trochu promazat lanovody a vida, zdá se že potíž byla odstraněna. Teda alespoň dočasně. Omlouvám se také, že jsem psal až takhle dlouho, jelikož jsem neměl přístup k internetu. Ještě by ses měl podívat, jak se ti vrací páky přímo na třmenech.U 405 se povětšinou rozthne O kroužek u páky ruční brzdy, pak tam nateče voda, zarezne a přestane se vracet.Nejjednodušší pomoc je tam nastříkat WD 40 a pak mezi páku a tělo třmenu nacpat vazelínu.A nebo si koupit opravnou sadu, rozebrat třmen, vyčistit a přetěsnit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts