Fifo10 Odesláno 4. listopad 2013 Odesláno 4. listopad 2013 Zdravím borci, Potreboval by som od vás radu. Na mojej 407 som vymenil klinový remeň. Začal vydávať šuchotavý zvuk- ale iba za studeneho motora. Neskôr začal pískať a je to niečo hrozné. Ešte predtým bola vymenená remenica, napinak a tuším aj vodiaca kladka. Bol som u mechanika on to skontroloval a diagnostikoval chybu. Vraj to bolo servo- vymenil som píska znova. Známy mi poradil aby som ho skúsil namydliť vraj keď je chyba v nejakej kladke bude pískať aj dalej ale remen pískať prestal no pri studenom motor píska vždy. Viete mi niekto poradiť kde môže byť chyba? Dik Citovat
merlin99 Odesláno 4. listopad 2013 Odesláno 4. listopad 2013 funkciu hladanie si pouzil?;-) hladaj drazkovy remen napr. Citovat
Fifo10 Odesláno 4. listopad 2013 Autor Odesláno 4. listopad 2013 takže problem je podla teba v remeni hej? Citovat
HonzaZ Odesláno 4. listopad 2013 Odesláno 4. listopad 2013 Ahoj, máš správný rozměr řemenu? Podle toho, že řemen pohání servočerpadlo, předpokládám, že máš buď 1.6 HDI nebo benzín. Typ motoru není špatné uvést. Jaký rozměr řemenu máš a jaký motor? Citovat
Fifo10 Odesláno 4. listopad 2013 Autor Odesláno 4. listopad 2013 Ahoj, Mám 1,6 HDi. Neviem ti povedať rozmer remeňa takto z hlavy. Citovat
HonzaZ Odesláno 4. listopad 2013 Odesláno 4. listopad 2013 Měl by být 1705 nebo 1710 mm dlouhý. Ovšem přesně to určit jedině podle VIN. Citovat
Fifo10 Odesláno 4. listopad 2013 Autor Odesláno 4. listopad 2013 VIN: VF36D9HZC21287724 ten remeň má 3 mesiace takže kde je podla teba problém? Citovat
HonzaZ Odesláno 4. listopad 2013 Odesláno 4. listopad 2013 Podle VIN máš mít řemen K6 LE -1705 (origo výrobce Hutchinson). Tak zkontroluj, zda máš správný rozměr. Na řemenu to bývá napsáno. Citovat
Fifo10 Odesláno 5. listopad 2013 Autor Odesláno 5. listopad 2013 Dnes idem ku mechanikovi tak to skonrolujem a dám vedieť Citovat
Fifo10 Odesláno 5. listopad 2013 Autor Odesláno 5. listopad 2013 Klinový remeň bol úplne iný ako si tu napísal. Vo štvrtok mú prídu spreje tak povedal že mi ho skúsi streknúť aj ked pochybujem že to bude účinné. Citovat
Fifo10 Odesláno 5. listopad 2013 Autor Odesláno 5. listopad 2013 Klinový remeň bol úplne iný ako si tu napísal. Vo štvrtok mú prídu spreje tak povedal že mi ho skúsi streknúť aj ked pochybujem že to bude účinné. Citovat
HonzaZ Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Pokud má jiný rozměr, tak to asi nepomůže. V každém případě dát správný rozměr. Citovat
Fifo10 Odesláno 5. listopad 2013 Autor Odesláno 5. listopad 2013 Rozmer je správny len \"značka\" remeňa je iná takže neviem, uvidíme. Citovat
HonzaZ Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Tak značka není až tak důležitá. Já osobně většinou používám Gates Citovat
Fifo10 Odesláno 5. listopad 2013 Autor Odesláno 5. listopad 2013 Uvidíme. Nemám s týmto problémom nejaké skúsenosti. Aj keď nechápem a netuším kde je problém a silne pochybujem že ten sprej niečo vyrieši. Citovat
Fifo10 Odesláno 14. listopad 2013 Autor Odesláno 14. listopad 2013 Nastriekal som kliňák sprejom no nepomohlo to...píska ako divý. Volal som s mechanikom a on sám nevie čo by to už mohlo robiť. Pomože len výmena kliňáku? ak áno viete mi niekto poradiť aký mám zohnať aby bol správny a vlastne aj kde ho mám zohnať? Citovat
koblih69 Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Ještě jsem nikdy neviděl řemen, kterému by od pískání pomohl sprej na řemeny, je to přesně naopak. Mechanik co ti to poradil to asi nikdy nezkusil... řemen máš K6 LE-1705 jak už ti napsal HonzaZ Pokud máš problémy s pískáním tak doporučuju Dayco. A malá poznámka, pokud bylo měněno něco v té sestavě (řemenice, kladka... ) tak se samozřejmě měl měnit automaticky řemen, protože je nerovnoměrně vytahaný. Pokud to neudělali v servise asi bych tam už auto nikdy nedal, ale pokud je to stejný servis jako ten co ti stříká řemen sprejem na řemeny, tak mě to nepřekvapuje... [upravil dne 16/11/13 11:43 od koblih69] Citovat
Fifo10 Odesláno 16. listopad 2013 Autor Odesláno 16. listopad 2013 No už som tam odvtedy nebol a asi ani nepojdem...on menil napinak remenice aj servo čerpadlo zroven s remenom...ale je to asi len nejaky polsky **** už som objednal iný remeň v inom autoservise. Len ma prekvapuje to že po troch mesiacoch už začal pískať Citovat
Guest servisman Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 a není to tím , že se ochladilo ? Pamatuji ,kdy začalo mrznout tak mne řemen taky začal pískat po ohřátí klid. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.