Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, chtěl bych se zeptat, jak seřídit světlomety, když pravou stranu dám níž ale levou i když povolim pořád se hýbe nahoru a dolů. Co tedy s tim ?

Odesláno
Rád bych ti pomohl, ale nerozumím dotazu. Jak se ti to levé hýbe?

Takže je tam nastavení na čísla 0,1,2 i když to jsem nastavil tak to svítilo moc vysoko ..... a u pravého světla se mi povedlo to pomocí imbusu povolit, snížit a přitáhnout ..... ale levé světlo i když povolim a otáčim v jakýmkoliv směru (0->2 nebo 2->0) tak se hýbe i když je to povolené.

[upravil dne 3/11/13 22:46 od Lachty]

Odesláno

Co si proboha povoloval? :o Imbusem rovnou šteluješ výšku světlometu a druhým imbusem štěluješ světlo do boku... žádné povolování..

Dojeď si na STK, kde ti to za 70 korun seštelují jak to má být a máš klid ;)

Odesláno

také vůbec nechápu o čem mluvíš. Ty čísla myslíš na tom kolečku v kabině? Imbus na světle není na utahování ale nastavuje se sním právě výška, když ho povoluješ tak světlo klesá a naopak.

Odesláno

Ne v kabině kolečko nemam ;) tohle je přímo u světel .... a i když povoluju Imbusem tak se to nehýbe .... ale tím jak to povolim to můžu právě ještě jednou dokola otočit a dát světla níž. A jako rád bych to udělal jednoduše a nechal si to u STK seřídit ale jako jet 40km tam a 40km zpátky ... se to snažim vyřešit i jinak a aby mě u technický nevyhodil až tam v lednu pojedu ;)

Odesláno

Přesně tak. Nikdo tě vyhazovat nebude. Jinak na seřízení nemusíš jezdit na stk. Seřídí ti je i v autodílně, kde mají regloskop :) Stačí se poptat na dílnách, co máš za barákem...

Odesláno

Světla nastavíš tak, že ruční regulátory nastavíš na pozici 0 na obou stranách. Pak se pomocí imbusu seřídí sklon paraboly podle regloskopu, popřípadě alespoň takhle

Pokud parabola na otáčení ibusu nereaguje, nebo reaguje zmateně, tak je tam něco špatně :myslim

Odesláno

Aha, takže ty už máš nový model a tam je ovládání naklápění zevnitř kabiny kolečkem. Naklopení paraboly provádí servomotorek na každém světle. Na něm najdeš i ten štelovací imbus.

Guest servisman
Odesláno

Já měl Lagunu rok 96 a měl jsem ruční nastavování světlometu dle zátěže nechtěli ani věřit na STK každá měla elektro a já růčo.

Odesláno

Dobře no, ale 106 není laguna ;) U 106 měly elektro už i poslední verze starého modelu. Ruční naklápění mívají neorigo světla a případně tuningová.

Guest servisman
Odesláno

a koukám na SB a 106 tam má MANUÁLNÍ DÁLKOVÉ SEŘÍZENÍ SVĚTLOMETŮ :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...