lopatadoplata Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 mel jsem tvrdej celej zadek 306...myslel jsem ze to bude tlumicema.. koupil jsem nove a hned je dal vymenit...no ale problem stale trva....sice jen na prave strane... poradte cim to muze byt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Zkus nechat udělat geometrii zadní i přední nápravy. Jestli je vzadu příliš velká sbíhavost (může být jen na jedné straně, po nárazu o chodník nebo smyku), tak je náprava jakoby napjatá a je tvrdá. Zeptej se jestli Ti dají protokol, dívej se technikovi přes rameno (za všimné). Pokud by Ti nedali protokol, běž jinde. Na protokolu je původní stav, nový stav, tolerance a další zajímavá čísla - prostuduj si. Dodatek[upravil dne 26.8.05 P607Olda]: PS: omlouvám se, na 306 asi nejde dělat sbíhavost zadní nápravy, jsou tam vlečená ramena. To co jsem popsal platí pro nápravy kde jsou kyvná - víceprvková. Až to najdeš, tak napiš, to je na tom to nejzajímavější. [upravil dne 27.8.05 P607Olda] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milhaus65 Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 U 106,205,306 to bývají dost často zadřené jehlové ložiska v nápravnici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xaverious Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Hele ..tohle mam taky vzadu na pravy strane. Jestli na to prijdete ..hodte sem info pls. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rebik Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Co řešíte proboha, ložiska v ramenou v háji, rameno nechodí, zvykněte si že termín repase zadní náravy se týká i 306, 106, Partnera ne jenom 405... Prostě do 150tkm se musí udělat za málo peněz, resp. u aut z bazaru to přihoďte k rozvodům a oleji.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 No jo, je to prosté. A já jsem tady teoretizoval... PS: co jsem psal o sbíhavosti zadní nápravy mě pěkně potrápilo na 607 - pořád byla tvrdá a odskakovala na nerovnostech a na ledě. Už jsem zjiš?oval, jestli tam předchozí majitel nedal sportovní tlumiče. Trvalo mi rok a půl než jsem to objevil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xaverious Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Ja jsem uz zadek delal, ale nezmenilo se to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts