Jump to content

tvrda naprava i po vymene tlumicu

lopatadoplata
 Share

Recommended Posts

Zkus nechat udělat geometrii zadní i přední nápravy. Jestli je vzadu příliš velká sbíhavost (může být jen na jedné straně, po nárazu o chodník nebo smyku), tak je náprava jakoby napjatá a je tvrdá.

Zeptej se jestli Ti dají protokol, dívej se technikovi přes rameno (za všimné). Pokud by Ti nedali protokol, běž jinde.

Na protokolu je původní stav, nový stav, tolerance a další zajímavá čísla - prostuduj si.

Dodatek[upravil dne 26.8.05 P607Olda]:

PS: omlouvám se, na 306 asi nejde dělat sbíhavost zadní nápravy, jsou tam vlečená ramena. To co jsem popsal platí pro nápravy kde jsou kyvná - víceprvková.

Až to najdeš, tak napiš, to je na tom to nejzajímavější.

[upravil dne 27.8.05 P607Olda]

Co řešíte proboha, ložiska v ramenou v háji, rameno nechodí, zvykněte si že termín repase zadní náravy se týká i 306, 106, Partnera ne jenom 405... Prostě do 150tkm se musí udělat za málo peněz, resp. u aut z bazaru to přihoďte k rozvodům a oleji....

No jo, je to prosté:super. A já jsem tady teoretizoval...:mad:

PS: co jsem psal o sbíhavosti zadní nápravy mě pěkně potrápilo na 607 - pořád byla tvrdá a odskakovala na nerovnostech a na ledě. Už jsem zjiš?oval, jestli tam předchozí majitel nedal sportovní tlumiče. Trvalo mi rok a půl než jsem to objevil.:myslim