Relic77 Odesláno 2. listopad 2013 Odesláno 2. listopad 2013 Zdravim Mam takyto problem dnes som isiel dlhsiu trasu a znicoho nic sa mi silnejsie rozsvietila palubovka zrychlil sa ventilator zapli sa kontrolky rucna airbag a asr vybilo mi h7 prebilo baterku do sucha a smrdela... raz to islo normalne a potom zase blblo... ventilator mi funguje uz iba na regulatori na maxe. vymenil som baterku presiel par km a funguje to zatial normalne. co to moze byt vadny alternator ktory sem tam zblbne a prebija? teraz som meral dobijanie a ukazuje 14... Citovat
Relic77 Odesláno 3. listopad 2013 Autor Odesláno 3. listopad 2013 14 je ok a tu zavadu teda co mohlo sposobit? Citovat
ferinko2 Odesláno 3. listopad 2013 Odesláno 3. listopad 2013 Regulátor v alternátore-vymeniť. Citovat
Relic77 Odesláno 3. listopad 2013 Autor Odesláno 3. listopad 2013 je mozne ze teraz je ten regulator v poriadku?? ako sa chova vadny regulator, raz ide a potom zas nejde Citovat
krtek 2 Odesláno 3. listopad 2013 Odesláno 3. listopad 2013 budi kotvu alternatora a udrzuje stabilne napetie na vystupe z altika 14V plus minus nejake desatiny volta ,ked je vadny tak bud altik nenabija vobec ,alebo prebija ale zeby teraz zblbnul a potom isiel som sa nestretol ale nevylucujem to ale to napetie strazi ten regulator takze ak ti stuplo napetie v sieti tak zato moze on [upravil dne 3/11/13 19:13 od krtek 2] Citovat
Relic77 Odesláno 3. listopad 2013 Autor Odesláno 3. listopad 2013 ved praveze teraz funguje vsetko ako ma dobija 14+ ci to nemohla sposobit baterka bola uplne sucha a smrdi...a teraz mi nefunguje ventilator iba ked dam na maximum... Citovat
krtek 2 Odesláno 3. listopad 2013 Odesláno 3. listopad 2013 vychadza mi to takto ze asi ti za jazdy odisla baterka, alternator sa nedoporucuje prevadzkovat bez zataze cize bez baterky a asi vten moment jak umrela altik zvysil napetie lebo nebol pod zatazou nic ine ma nenapada ,co si nameral na tej poskodenej baterke?kolko voltov? Citovat
Relic77 Odesláno 3. listopad 2013 Autor Odesláno 3. listopad 2013 no aj nam to tak pripada... baterka je napuchnuta ale prud drzi zatial zajtra zmeriame... s tym ventilatorom... myslis ze mi odpalilo regulator otacok? Citovat
krtek 2 Odesláno 3. listopad 2013 Odesláno 3. listopad 2013 asi ano ,sleduj to napetie v sieti ci to bude robit dalej alebo nie zatial ti nic ine neostava Citovat
Relic77 Odesláno 4. listopad 2013 Autor Odesláno 4. listopad 2013 napatie je zatial v poriadku... asi mi odisiel ten regulator otacok ventilatora tie dva tranzistory da sa to kupit samostatne ci cely plosak? Citovat
Relic77 Odesláno 4. listopad 2013 Autor Odesláno 4. listopad 2013 svieti mi kontrolka ABS, mohla mi ta baterka ABS poskodit? Citovat
FrantaCV Odesláno 4. listopad 2013 Odesláno 4. listopad 2013 Netuším jakou a jak starou baterku jsi tam měl. Nicméně pokud šla až do sucha, tak to ukazuje na zkratované desky a následné vyvaření elektrolytu. Jak už tady padlo, altík nešel do zátěže a zvedlo se napětí. A to je ten druhý problém - u ventilátoru nejspíš odkráčelo vinutí a s největší pravděpodobností dostala zabrat i řídíci jednotka. Proto ty nesmyslně rozsvícené kontrolky. V tom lepším případě bude stačit přes dia jednotku resetovat. Je ale taky možné, že vlivem přepětí odkráčely do \"Věčných lovišť\" některá čidla. Tohle Ti moc nezávidím. Citovat
Relic77 Odesláno 5. listopad 2013 Autor Odesláno 5. listopad 2013 ventilator funguje ale iba na maximum... Citovat
Relic77 Odesláno 5. listopad 2013 Autor Odesláno 5. listopad 2013 takze uz mi prestalo aj dobijat alternator je asi kaput... Citovat
ferinko2 Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Regulátor v alternátore-vymeniť. Samo sa to neurobilo? Citovat
Relic77 Odesláno 5. listopad 2013 Autor Odesláno 5. listopad 2013 takze staci vymenit regulator?? Citovat
ferinko2 Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 takze staci vymenit regulator?? Zreparovať+uhlíky+zberné krúžky+premerať diodový mostík....dačo tam vadné bude. Citovat
Relic77 Odesláno 5. listopad 2013 Autor Odesláno 5. listopad 2013 cize k elektrikarovi mozem nabehnut-... Citovat
ferinko2 Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 cize k elektrikarovi mozem nabehnut-... Áno,máš to dovolené Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.