Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim

Mam takyto problem dnes som isiel dlhsiu trasu a znicoho nic sa mi silnejsie rozsvietila palubovka zrychlil sa ventilator zapli sa kontrolky rucna airbag a asr vybilo mi h7 prebilo baterku do sucha a smrdela... raz to islo normalne a potom zase blblo... ventilator mi funguje uz iba na regulatori na maxe. vymenil som baterku presiel par km a funguje to zatial normalne. co to moze byt vadny alternator ktory sem tam zblbne a prebija? teraz som meral dobijanie a ukazuje 14...

Odesláno

budi kotvu alternatora a udrzuje stabilne napetie na vystupe z altika 14V plus minus nejake desatiny volta ,ked je vadny tak bud altik nenabija vobec ,alebo prebija ale zeby teraz zblbnul a potom isiel som sa nestretol ale nevylucujem to ale to napetie strazi ten regulator takze ak ti stuplo napetie v sieti tak zato moze on

[upravil dne 3/11/13 19:13 od krtek 2]

Odesláno

ved praveze teraz funguje vsetko ako ma dobija 14+ ci to nemohla sposobit baterka bola uplne sucha a smrdi...a teraz mi nefunguje ventilator iba ked dam na maximum...

Odesláno

vychadza mi to takto ze asi ti za jazdy odisla baterka, alternator sa nedoporucuje prevadzkovat bez zataze cize bez baterky a asi vten moment jak umrela altik zvysil napetie lebo nebol pod zatazou nic ine ma nenapada ,co si nameral na tej poskodenej baterke?kolko voltov?

Odesláno

Netuším jakou a jak starou baterku jsi tam měl. Nicméně pokud šla až do sucha, tak to ukazuje na zkratované desky a následné vyvaření elektrolytu. Jak už tady padlo, altík nešel do zátěže a zvedlo se napětí. A to je ten druhý problém - u ventilátoru nejspíš odkráčelo vinutí a s největší pravděpodobností dostala zabrat i řídíci jednotka. Proto ty nesmyslně rozsvícené kontrolky. V tom lepším případě bude stačit přes dia jednotku resetovat. Je ale taky možné, že vlivem přepětí odkráčely do \"Věčných lovišť\" některá čidla.

Tohle Ti moc nezávidím.:bojim

Odesláno
takze staci vymenit regulator??

Zreparovať+uhlíky+zberné krúžky+premerať diodový mostík....dačo tam vadné bude.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...