kramiro Odesláno 1. listopad 2013 Odesláno 1. listopad 2013 Dobrý den machři Peugeotů. Mám velký problém a potřeboval bych poradit.Auto normálně bezchybně jelo,bez nějakých problémů nebo upozornění na přicházející závadu.Večer po směně jsem chtěl nastartovat a nic,no teda chytlo,nešlo vůbec do otáček a hned po chvilce zase zhaslo.Takhle se to opakovalo několikrát,až najednou běželo normálně.Ujel jsem cca 2 km,vypnul motor a už jsem nenastartoval.Myslím,že to vypadalo jako klasický nedostatek nafty.Po odtahu domu jsem zkontroloval zda balónkem jde natlačit naftu do okruhu,jo to jde v pohodě.Zavzdušněné to taky není.Nějaké kovové piliny ve filtru nebo něco takového taky ne,vše naprosto čisté.Vyndal jsem DRV ventil,naprosto čistý,po připojení na baterku cvaká,takže předpokládám že je funkční.Auto se mi občas povede nastartovat,ale okamžitě chcípne,ale většinou vůbec nechytne.Napadlo mě zda nemám podávací čerpadlo v nádrži v háji,ale spíš si myslím,že tam žádné nemám,protože po zapnutí klíčku si nepamatuji,že by někdy něco vrčelo,jsem přesvědčen že ne,takže nejspíš ho tam vůbec nemám,nevím jak to zjistit.Ale u naftového filtru mám balónek,takže asi podávací čerpadlo z toho usuzuji že nemám. Jo a po odšroubování trubky z vstřikovače nafta stříká i když nevím jestli není moc malý tlak.No a víc už mě nenapadá co mám zkontrolovat a čím by to mohlo být.Tak a teď babo raď :-) Jinak mám Peugeot 307 SW,2litr HDi,100KW.r.v.2004 a win je VF33HRHRH83586042 Tak co chlapi máte nějakou radu? A ještě dodatek,asi bych měl po pravdě přiznat,že jsem určitě naprostý idiot,protože jsem připojil autodiagnostiku a vymazal všechny chyby,aniž bych pořádně přemýšlel.Ale od té doby mi auto nenaskočilo,takže vše se chová jako bez chyb.Chyby jsem vymazal proto,že jak jsem neustále se snažil (v práci) nastartovat,tak jsem úplně vymlátil baterku,v tu ránu se počítač zbláznil a kvůli tomu mi v pc naskákali snad všechny chyby které vůbec můžou naskákat,takže závada byla snad na všem,z toho se poznat asi moc nedalo,Předpokládal jsem,že až baterku dobiju,nastartuji a i když to hned chcípne,tak chyba , ta pravá se tam objeví,ale nestalo se tak.Já vím,pěkně jsem si to zkomplikoval....njn už se stalo :-( jsem hold idiot. PŘEDEM DĚKUJI ZA KAŽDOU RADU CO A JAK ZKONTROLOVAT [upravil dne 1/11/13 12:40 od kramiro] [upravil dne 1/11/13 12:41 od kramiro] [upravil dne 13/11/13 12:40 od kramiro] [upravil dne 13/11/13 13:31 od kramiro] [upravil dne 18/11/13 22:26 od kramiro] [upravil dne 25/11/13 13:40 od kramiro] Citovat
Gabriel 307 Odesláno 1. listopad 2013 Odesláno 1. listopad 2013 jelikož jsi z Chomutova tak bych doporučoval kontaktovat člena straki007 http://www.peugeot-club.com/forum/member.php?action=viewpro&member=straki007 ten už si a tobě taky poradí http://www.peugeot-chomutov.cz/index.html [upravil dne 1/11/13 12:16 od Gabriel 307] Citovat
Dančák Odesláno 1. listopad 2013 Odesláno 1. listopad 2013 Přesně tak, odvez to ke strakimu, ten to dá určitě dokupy;) Citovat
kramiro Odesláno 1. listopad 2013 Autor Odesláno 1. listopad 2013 Jo jo vím o něm ,vím,že je to machr,ale taky vím jak moc je zaneprázdněn ,tak si ho nechávám jako poslední šanci.vím že toho má hrozně moc,takže zatím se snažím řešit sám a když se to nepovede,hold ho budu muset otravovat,ale i tak dík. [upravil dne 1/11/13 12:36 od kramiro] Citovat
Gabriel 307 Odesláno 1. listopad 2013 Odesláno 1. listopad 2013 a když dáš nabitou baterku a uděláš dia tak to něco napíše? Citovat
zolco Odesláno 1. listopad 2013 Odesláno 1. listopad 2013 Daj dole tú hrubú trubku zo vzduchového filtra,a skus nastriekať sprej na čistenie bŕzd do tej trubky,keď auto budeš štartovať.Je to robota pre dvoch.Keď auto naštartuje bude mať motor klepotavý hlas,ale nezlaki sa! Citovat
Dančák Odesláno 1. listopad 2013 Odesláno 1. listopad 2013 zolco: ale opatrně s tím čističem nebo start. sprejem!!! Při větším množství můžeš zkurvit motor a taky to rádo chytne....naposled mě blafnul plamen do sání a začalo to hořet:D Citovat
vendelinek Odesláno 1. listopad 2013 Odesláno 1. listopad 2013 takže,jestli tomu dobře rozumim,tak motor točí ale nechytne? probíral jsem to v mojim vlákně asi před půl rokem jsem měl taky problem,ten samej,je pravda že mám motor 66Kw,ale třeba to bude stejný,v servisu mi vyměnili novou jednotku BSM v motorovym prostoru a od té doby ŤUK,ŤUK?ŤUK to nezlobí a chytá dobře.Jestli máš možnost,tak koukni na tu jednotku a proměř jí,nebo co mi s tim dělali,já u toho nebyl Citovat
zolco Odesláno 1. listopad 2013 Odesláno 1. listopad 2013 Dančák,čo si chystal opalovaT špekačky? Citovat
kramiro Odesláno 1. listopad 2013 Autor Odesláno 1. listopad 2013 a když dáš nabitou baterku a uděláš dia tak to něco napíše? no právě že nic,vše bez chyb když dám otestovat počítače,píše bez závad Citovat
kramiro Odesláno 1. listopad 2013 Autor Odesláno 1. listopad 2013 takže,jestli tomu dobře rozumim,tak motor točí ale nechytne? probíral jsem to v mojim vlákně asi před půl rokem jsem měl taky problem,ten samej,je pravda že mám motor 66Kw,ale třeba to bude stejný,v servisu mi vyměnili novou jednotku BSM v motorovym prostoru a od té doby ŤUK,ŤUK?ŤUK to nezlobí a chytá dobře.Jestli máš možnost,tak koukni na tu jednotku a proměř jí,nebo co mi s tim dělali,já u toho nebyl abych pravdu přiznal,tak nevím kde je ta jednotka BSM,jinak ano motor točí,ale ani ťuk aby chytil [upravil dne 1/11/13 17:00 od kramiro] Citovat
kramiro Odesláno 1. listopad 2013 Autor Odesláno 1. listopad 2013 zolco: ale opatrně s tím čističem nebo start. sprejem!!! Při větším množství můžeš zkurvit motor a taky to rádo chytne....naposled mě blafnul plamen do sání a začalo to hořet:D a když to chytne ,myslíš že tím se to vyřeší a nebo jsi měl na mysli že by se mohly načíst ty chyby Citovat
Dančák Odesláno 1. listopad 2013 Odesláno 1. listopad 2013 zolco: joo teď je to prdel, ale když startuješ a z motoru najednou vylítnou plameny a hasičák sem neměl, moc mě do smíchu nebylo:D zvlášť když v tom sání je spoustu čidel a je plastový, ale pohotově sem svlíknul bundu a začal plácat a naštěstí to bylo tak rychlý že se nic nezníčilo.....takže bacha na to! Citovat
vendelinek Odesláno 1. listopad 2013 Odesláno 1. listopad 2013 abych pravdu přiznal,tak nevím kde je ta jednotka BSM,jinak ano motor točí,ale ani ťuk aby chytil když otevřeš kapotu tak na levý straně ve směru jízdy vedle baterie pod krytem,jsou tam pojistky a relátka myslim,já osobně jsem do vnitř nikdy nekoukal,jen si vzpomínám,jak mi to vysvětloval mechanik [upravil dne 1.11.2013 18:16 od vendelinek] Citovat
HonzaZ Odesláno 1. listopad 2013 Odesláno 1. listopad 2013 Kontroloval jsi pojistky? Pokud jsou OK, tak to napíchni na dia testuj jednotlivé výkonné prvky v motoru. Citovat
kramiro Odesláno 1. listopad 2013 Autor Odesláno 1. listopad 2013 abych pravdu přiznal,tak nevím kde je ta jednotka BSM,jinak ano motor točí,ale ani ťuk aby chytil když otevřeš kapotu tak na levý straně ve směru jízdy vedle baterie pod krytem,jsou tam pojistky a relátka myslim,já osobně jsem do vnitř nikdy nekoukal,jen si vzpomínám,jak mi to vysvětloval mechanik [upravil dne 1.11.2013 18:16 od vendelinek] no právě jak říkáš,je tam spousta relátek a pojistek,takže těžko určit co je co:nevim Citovat
kramiro Odesláno 1. listopad 2013 Autor Odesláno 1. listopad 2013 Kontroloval jsi pojistky? Pokud jsou OK, tak to napíchni na dia testuj jednotlivé výkonné prvky v motoru. pojistky jsem nekontroloval,no to můžu ještě udělat,ale předpokládám že tak důležité věci pro start přes pojistky nepůjdou..Teď když mi nechytne,tak napíchnu na dia a testuji všechny postupně,tak nic,vše bez závad....asi by to chtělo aby to opět naskočilo a pak snad by se chyby ukázaly,teda předpokládám.jeden mi řekl že je to určitě RG ventilem,tak jsem zaslepl a taky to nepomohlo Citovat
straki007 Odesláno 1. listopad 2013 Odesláno 1. listopad 2013 Sviti ti kontrolka MIL kdyz zapnes klic ??? Citovat
kramiro Odesláno 1. listopad 2013 Autor Odesláno 1. listopad 2013 Sviti ti kontrolka MIL kdyz zapnes klic ??? MIL kontrolka je co?jestli myslíš kontrolka ta žluta motoru servisu,tak ano svítí [upravil dne 1/11/13 20:35 od kramiro] Citovat
straki007 Odesláno 1. listopad 2013 Odesláno 1. listopad 2013 Ano to je oona. Jak jsi zaslepil EGR ?? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.