Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

máte někdo zkušenost s přestavbou na E85? Mám 1,6 THP, trvalá dlouhodobá spotřeba 8,8l/100km. Nijak zvlášť mě to netrápí, ale nedávno jsem objevil možnost přestavby benzínu na E85. Trochu jsem proštudoval internet a nikde jsem nenarazil na negativní zkušenost s tímto palivem, spíše jsem se všude dočetl pozitivech (vyšší oktanové číslo, nižší emise . . .) Uvažuju o to, že bych to zkusil.

Odesláno

Zkus a pak poreferujes jak to smakuje BMW motoru...

Tam je přímém vstrik do válce ze?

Negativa nikdo moc říkat nechce.....problémy v zimě se startovanim,větší spotřeba...

Zkus uvidis....

O tomhle motoru jsem uvažoval není špatný,ale nedá se prekopat na LPG takže u me padá.....

Moc hospodarny není jediné tak ve spojeni s LPG...

Odesláno

5008 1,6 THP jde na plyn předělat jen těžko, už jsem se na to ptal, ale dělá to asi jen jedna firma a stojí to cca 35 000,- Proto mě zaujal ten E85, tam by se přestavba měla vejít do cca 10 000,-

• O 9 měsíců později...
Odesláno
5008 1,6 THP jde na plyn předělat jen těžko, už jsem se na to ptal, ale dělá to asi jen jedna firma a stojí to cca 35 000,- Proto mě zaujal ten E85, tam by se přestavba měla vejít do cca 10 000,-

Dobrý den, chci se zeptat, zda někdo tento motor provozuje na E85ku a jaké s tím má zkušenosti.

Odesláno

Tak ho tam panebože nalej a uvidíš :) Já jsem jezdil s Lagy III na E85 (Byla na to nachystaná se série) a žádná sláva to nebyla. Žralo to tolik že nemělo smysl jezdit na E85 za 27.50. Jinak to jezdilo úplně normálně jako na benzín, ale jak říkám auto bylo přímo od Renaultu. Motory které nejsou stavěné na E85 můžou mít potencionálně problémy s palivovým rozvodem, těsněním, čerpadlem, nedostatečným chlazením hlavy, chlazením a opotřebením ventilů a sedel, a chlazením katalyzátoru a lambdy. Může docházet k problémům protože motor může trpět na přehřívání, chudá směs nechladí dostatečně a líh má vyšší teplotu hoření. Potencionálně nejlepší výsledky může mít u motor s turbem a vysokým kompresním poměrem - právě vysoké oktanové číslo říká, že má nízký sklon k detonačnímu hoření. Takže ideálně motor nachystaný od výrobce s kompresním poměrem 16:1, vysokotlaké turbo, vodou chlazené výfukové potrubí a svody, s palivovou soustavou a řídící jednotkou nachystanou na E85. S motorem THP jsou už tak problémy, další bych nevyhledával. Obecně bych si dovolil tvrdit, že \"přestavbové firmy\" jsou šarlatáni, kteří plácají kafkám nesmysly. Jediné co s autem lze dělat je vyřešit problémy popsané výše a navíc programování ŘJ, protože se musí řešit jiná bohatost směsi, jiný předstih a další...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...