mato2t Odesláno 3. říjen 2013 Odesláno 3. říjen 2013 takže som sa po určitom čase rozhodol že napíšem nejaký príbeh o mojom aute. Auto som kúpil koncom leta zo Vsetína (možno ste videli niekde v inzercii), nakoľko na u nás som nenašiel vhodné auto. Takže k veci: je to 1.8 8v, rok výroby 1995, najazd. 150 000 km (či sú skutočné to neviem). výbava: elektrika, koža, dialkové a to je asi tak všetko, abs a airbagy ma trochu mrzia že tam niesú, hlavne teda to abs tomu som už pár krát ďakoval za pomoc. Na aute sa poctivo makalo, tu je približný zoznam: komplet nová predná náprava nové lanká na ručku samostavy prečistené piestiky (vpredu aj vzadu), výmena oleja v prevodovke, filtre (vzduchvý, palivový), nový drážkový remeň, uloženia tlmičov aj s ložiskami striekanie líšt zrkadiel a kľučiek plasti-dipom nová chladiaca kvapalina a termostat komplet vytepované, vyčistené a ošetrené vyarené nosníky + plus ošetrený spodok auta výmena žiaroviek v interiéry prečistená klapka sviečky silentbloky motora čistenie motora gufero na pravej poloosy vyčistená a naimpregnovaná strecha prípravkami od autoglymu opravený predný nárazník zalepená nádobka na vodu do ostrekovačov upravené silentbloky na tých zadných závažiach opravená elektrika na predných svetlách geometria vyváženie kolies odvzdušnené brzdy zapojenie dverových senzorov demontáž alarmu (je tam zlý spoj + aj tak nemám kľúč) výmena matiek na nábojoch + ešte veľmi veľa rôznych prkotín, to už sem písať nejdem Čo ešte treba: predný panel na prístrojovke dat do dipu lištu predného nárazníku do dipu hmlovky nový volant (asi z 206) svetlá? nie som si istý či ich meniť za origo kolesá- 16 páčia sa mi borbety typ A športové tlmiče rozpera medzi tlmiče predné zrepasované brzdy brembo už čakajú v poličke na kotúče platničky a pancierové hadičky+brzdovku výfuk- šport stred ja koncák bez kat. + nerezová trubka 60mm sanie od simoty zadné okno dat opraviť elektriku na ovládanie strechy snáď pribudne niekedy aj nový lak gufero na ľavej poloosy pretesniť vaňu a veko ventilov novú hadicu na servo a dať spraviť spoj (z hadice na trubku) pravý kĺb ešte veľa menších drobností Od minulého týždňa mám už aj nové značky Dnes sa premerajú hodnoty lambda sondy a váhy vzduchu, lebo mám nejakú veľkú spotrebu, a sa mi zdá že otáčky klesajú pomalšie, počuť to hlavne pri radení. Snáď sa bude páčiť nejaké foto z roboty žiaľ foto nemám. [upravil dne 3/11/13 19:15 od mato2t] [upravil dne 10/11/13 19:11 od mato2t] [upravil dne 23/11/13 17:23 od mato2t] [upravil dne 24/11/13 13:57 od mato2t] [upravil dne 2/12/13 19:07 od mato2t] [upravil dne 4/1/14 09:37 od mato2t] [upravil dne 20/1/14 15:49 od mato2t] [upravil dne 25/1/14 09:31 od mato2t] [upravil dne 17/2/14 11:59 od mato2t] [upravil dne 2/3/14 17:37 od mato2t] Citovat
Kennbell Odesláno 3. říjen 2013 Odesláno 3. říjen 2013 Cau, Vitej s cabriem, parkrat jsem nanho v inzerci koukal ale moc me neoslovilo za ty penize, Jinak to ma peknou barvu a kola Akorat mi rekni proc to bylo treba vyvarit ? Ani jedna z mych 306 nebyla nekde pohnita a to ani trosku (rv 98 94). Kdyby jsi potreboval nake dily tak se ozvi Citovat
Guest servisman Odesláno 3. říjen 2013 Odesláno 3. říjen 2013 cabrio jen na léto, tak si jej užij Citovat
mato2t Odesláno 3. říjen 2013 Autor Odesláno 3. říjen 2013 diki, zvarat bolo trba lebo tm bola diera zafukana montazou penou a zatrena bodyckom, tiez som na to čumel ako puk keď som to zbadal, hrdzavu 306 som ani nevidel este, na hdi-cku nemame ani gram hrdze, Citovat
Kennbell Odesláno 3. říjen 2013 Odesláno 3. říjen 2013 To bylo urcite bouchle nebo to neni mozne, me stoji vrak rozrezaneho cabria venku uz 2 mesice a nikde to nehnije ani vtech msitech kde to je rizle Citovat
mato2t Odesláno 11. říjen 2013 Autor Odesláno 11. říjen 2013 To bylo urcite bouchle nebo to neni mozne, me stoji vrak rozrezaneho cabria venku uz 2 mesice a nikde to nehnije ani vtech msitech kde to je rizle no je to možné, meranie hrúbky laku ukázalo že boli striekané oba zadné nárazníky a pravý predný, tak neviem. Dnes som vymieňal radiátor prvý a posledný krát ,je to riadna babračka. Zajtra to ešte musím doskladať a vymeniť lambda sondu. Jaaj a ešte sa mi podarilo zlámať ten plast čo je medzi radiatorom a hadicami nešlo to von ani bohovi. Budúci výkend by som chcel ešte streknúť dutiny, snáď to vydá. Citovat
Kennbell Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Vubec ti tu vymenu radiatoru nezavidim Ja palubku sundaval ze stareho a nastesti sem ji nemuseld avat z5 ale asi ji budu prehazovat do ninejsiho cabra kvuli vetsiho kastliku Citovat
mato2t Odesláno 3. listopad 2013 Autor Odesláno 3. listopad 2013 Táakže cez víkend sa znovu pracovalo pretesnené veko ventilov, vaňa, gufero na pravej poloosy, výplach motora a nový olej s filtrom, nastriekané dutiny, vymenená lambda sonda a nová bronzová vložka na hlavnom tiahle radiacej páky, vymenil som aj tie malé tiahla za nové ale stáli za prd tak tam šli naspäť staré. Zajtra mi príde kulisa radiacej + sa spraví shortshift, a ešte zajtra objednávam nové matky na veko ventilov. Konečne som asi zistil čo mi piskoce zozadu za jazdy, tá poj..... klietka na rezervu, neskutočne ma to je...... vkuse to piskoce [upravil dne 3/11/13 19:27 od mato2t] Citovat
radim.1008 Odesláno 3. listopad 2013 Odesláno 3. listopad 2013 Montážní pěna a body? Co s tím kdo dělal? Jinak pěkná barva, až bude garáž a hotové bydlení tak cabrio bude taky. Citovat
mato2t Odesláno 5. listopad 2013 Autor Odesláno 5. listopad 2013 Montážní pěna a body? Co s tím kdo dělal? Jinak pěkná barva, až bude garáž a hotové bydlení tak cabrio bude taky. bol hrdzavý nosnik, aby nebolo vidno diery tak to zafukal penou, orezal ju a zatrel body, a aby to nebolo napadne natrel cely spodok auta:bojim farba je pekna mne sa tiez velmi paci:D urcite doporucujem kupu cabria, je to o niecom inom to jazdenie Citovat
mato2t Odesláno 10. listopad 2013 Autor Odesláno 10. listopad 2013 tak dokončený nástrek dutín, a spravený homemade shortshift:D, páka je predĺžená pod guľkou o 3cm, ale chcelo by to viac. Som chcel meniť aj uloženie páky ale už sa to nedá kúpiť takže, smola páka mi naďalej ločká. edit: ak by ste vedeli o nejakých originál dvojparabolových svetlách, možno by som mal záujem, tieto čínske pomsty čo mám teraz nestoja za nič. [upravil dne 10/11/13 19:22 od mato2t] [upravil dne 10/11/13 19:23 od mato2t] [upravil dne 10/11/13 20:08 od mato2t] Citovat
milanrejpid Odesláno 11. listopad 2013 Odesláno 11. listopad 2013 taky teď řeším shortshift na 306 hdi Citovat
mato2t Odesláno 11. listopad 2013 Autor Odesláno 11. listopad 2013 obj. origo shortshift alebo to ideš riešit ako ja? Citovat
milanrejpid Odesláno 12. listopad 2013 Odesláno 12. listopad 2013 já budu řešit něco jako ty ale spíš tohle Citovat
mato2t Odesláno 12. listopad 2013 Autor Odesláno 12. listopad 2013 já budu řešit něco jako ty ale spíš tohle to som pozeral aj ja ale neviem presne kam sa to dáva. možno v budúcno pribudne aj to, plány sú veľké Citovat
mato2t Odesláno 23. listopad 2013 Autor Odesláno 23. listopad 2013 dnes prebehla očista strechy a tiež impregnácia použil som na to autoglym, krásne to odpudzuje vodu, vo vnútri auto ni kvapka , prvý raz som to robil cez leto. Očiste sa nevyhol ani motor a celé auto:mrk Zistil som však že mi stále tečie olej spod veka ventilov aj napriek tomu že je tam nové tesnenie, ale to som tak trochu aj tušil, spracovanie toho nového nebolo bohvie čo, budem tam musieť dať asi originál a nové gumičky na matky. Mám na vás nejaké otázky: 1. Aké tesnenie použiť? (značka) 2. Ako je to s ukazovateľom paliva na starých modeloch? Lebo tá ručička skáče ako na škodovke, dole kopcom ukazuje inak, v zákrute inak, len na rovine to ukazuje správne. Na hdi-čku to nieje také citlivé. Je tam niečo zlé alebo to už maju nové modely vyriešené? Plavák som pozeral a nezdalo sa mi že by bolo niečo zlé. 3. Počuť mi hydroštely, ale nie nejako veľmi iba trochu, za tepla aj studena, neviem je to normálne u týchto motorov? Inak predávam kolesá ak by niekto chcel, a zháňam dvojparabolové svetlá Citovat
mato2t Odesláno 24. listopad 2013 Autor Odesláno 24. listopad 2013 dnes nemilé ma postretlo nemilé prekvapenie.... odišli my sviečky asi po 5000km , + nejak začal haprovať gombík na zadné okná a problém s osvetlením palubovky (keď sa pohrám s nastavením rýchlosti ventilátora zhasne mi skoro celá palubovka- odíde poistka ), stále nevyriešený ale už sa niečo rysuje. Vkuse niečo riešim , sa pomaly aj bojím chodit na tom niekde . Na hdi-čku za osem rokov (cca 2000km/mesiac) ma nechal len raz - odišlo dvojrelé čo je za ecu. Chlapík od koho som to kúpil musí skákať od radosti že sa toho zbavil. Raz to auto asi . už mi dochádzajú nervy:(. [upravil dne 24/11/13 19:47 od mato2t] [upravil dne 24/11/13 19:49 od mato2t] Citovat
mato2t Odesláno 2. prosinec 2013 Autor Odesláno 2. prosinec 2013 táákže máme nové kolieska borbet typ A 7,5Jx16 et 30 . Treba mi zväčšiť stredovú dieru, kúpiť podložky kvoli et-čku, stredy by som chcel vo farbe auta a límec bude asi leštený a pojdu asi aj iné stredové krytky. Len dúfam že mi vojdú aj keď tam budú brembo stremene:myslim foto:roker a zimný setup:) Citovat
mato2t Odesláno 7. prosinec 2013 Autor Odesláno 7. prosinec 2013 už mám doma konečne origo svetlá s dvoma parabolami , ale chýba mi krytka na pravom svetle takže ak niekto o nejakej vedel tak .... tu sú a kolesá rozmýšlam zatiaľ nad týmito variantami: a Citovat
Print Odesláno 7. prosinec 2013 Odesláno 7. prosinec 2013 Pokud přemýšlíš pouze nad těmito variantami tak rozhodne tu se zlatýma středama Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.