Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

:papa takže som sa po určitom čase rozhodol že napíšem nejaký príbeh o mojom aute.

Auto som kúpil koncom leta zo Vsetína (možno ste videli niekde v inzercii), nakoľko na u nás som nenašiel vhodné auto.

Takže k veci: je to 1.8 8v, rok výroby 1995, najazd. 150 000 km (či sú skutočné to neviem). výbava: elektrika, koža, dialkové a to je asi tak všetko, abs a airbagy ma trochu mrzia že tam niesú, hlavne teda to abs tomu som už pár krát ďakoval za pomoc.

Na aute sa poctivo makalo, tu je približný zoznam:

komplet nová predná náprava

nové lanká na ručku

samostavy

prečistené piestiky (vpredu aj vzadu),

výmena oleja v prevodovke,

filtre (vzduchvý, palivový),

nový drážkový remeň,

uloženia tlmičov aj s ložiskami

striekanie líšt zrkadiel a kľučiek plasti-dipom

nová chladiaca kvapalina a termostat

komplet vytepované, vyčistené a ošetrené

vyarené nosníky + plus ošetrený spodok auta

výmena žiaroviek v interiéry

prečistená klapka

sviečky

silentbloky motora

čistenie motora

gufero na pravej poloosy

vyčistená a naimpregnovaná strecha prípravkami od autoglymu

opravený predný nárazník

zalepená nádobka na vodu do ostrekovačov

upravené silentbloky na tých zadných závažiach

opravená elektrika na predných svetlách

geometria

vyváženie kolies

odvzdušnené brzdy

zapojenie dverových senzorov

demontáž alarmu (je tam zlý spoj + aj tak nemám kľúč)

výmena matiek na nábojoch

+ ešte veľmi veľa rôznych prkotín, to už sem písať nejdem

Čo ešte treba:

predný panel na prístrojovke dat do dipu

lištu predného nárazníku do dipu

hmlovky

nový volant (asi z 206)

svetlá? nie som si istý či ich meniť za origo

kolesá- 16 páčia sa mi borbety typ A

športové tlmiče

rozpera medzi tlmiče

predné zrepasované brzdy brembo už čakajú v poličke na kotúče platničky a pancierové hadičky+brzdovku

výfuk- šport stred ja koncák bez kat. + nerezová trubka 60mm

sanie od simoty

zadné okno

dat opraviť elektriku na ovládanie strechy

snáď pribudne niekedy aj nový lak

gufero na ľavej poloosy

pretesniť vaňu a veko ventilov

novú hadicu na servo a dať spraviť spoj (z hadice na trubku)

pravý kĺb

ešte veľa menších drobností

Od minulého týždňa mám už aj nové značky :D

Dnes sa premerajú hodnoty lambda sondy a váhy vzduchu, lebo mám nejakú veľkú spotrebu, a sa mi zdá že otáčky klesajú pomalšie, počuť to hlavne pri radení.

Snáď sa bude páčiť:mad:

nejaké foto

46nt.th.jpg

0urp.th.jpg

wxgw.th.jpg

ddbz.th.jpg

mv8k.th.jpg

yz6p.th.jpg

uzg2.th.jpg

u37j.th.jpg

5pll.th.jpg

rs3x.th.jpg

y29r.th.jpg

z roboty žiaľ foto nemám.

:papa

[upravil dne 3/11/13 19:15 od mato2t]

[upravil dne 10/11/13 19:11 od mato2t]

[upravil dne 23/11/13 17:23 od mato2t]

[upravil dne 24/11/13 13:57 od mato2t]

[upravil dne 2/12/13 19:07 od mato2t]

[upravil dne 4/1/14 09:37 od mato2t]

[upravil dne 20/1/14 15:49 od mato2t]

[upravil dne 25/1/14 09:31 od mato2t]

[upravil dne 17/2/14 11:59 od mato2t]

[upravil dne 2/3/14 17:37 od mato2t]

Odesláno

Cau,

Vitej s cabriem, parkrat jsem nanho v inzerci koukal ale moc me neoslovilo za ty penize, Jinak to ma peknou barvu a kola :) Akorat mi rekni proc to bylo treba vyvarit ? Ani jedna z mych 306 nebyla nekde pohnita a to ani trosku (rv 98 94). Kdyby jsi potreboval nake dily tak se ozvi :)

Odesláno

diki, zvarat bolo trba lebo tm bola diera zafukana montazou penou a zatrena bodyckom, tiez som na to čumel ako puk keď som to zbadal, hrdzavu 306 som ani nevidel este, na hdi-cku nemame ani gram hrdze,

Odesláno
To bylo urcite bouchle nebo to neni mozne, me stoji vrak rozrezaneho cabria venku uz 2 mesice a nikde to nehnije ani vtech msitech kde to je rizle

no je to možné, meranie hrúbky laku ukázalo že boli striekané oba zadné nárazníky a pravý predný, tak neviem.

Dnes som vymieňal radiátor prvý a posledný krát :bojim ,je to riadna babračka. Zajtra to ešte musím doskladať a vymeniť lambda sondu. Jaaj a ešte sa mi podarilo zlámať ten plast čo je medzi radiatorom a hadicami :bojim nešlo to von ani bohovi.

2k49.th.jpg

or0f.th.jpg

2s9o.th.jpg

Budúci výkend by som chcel ešte streknúť dutiny, snáď to vydá.

Odesláno

Vubec ti tu vymenu radiatoru nezavidim :D Ja palubku sundaval ze stareho a nastesti sem ji nemuseld avat z5 :D ale asi ji budu prehazovat do ninejsiho cabra kvuli vetsiho kastliku :)

• O 4 týdny později...
Odesláno

Táakže cez víkend sa znovu pracovalo :D pretesnené veko ventilov, vaňa, gufero na pravej poloosy, výplach motora a nový olej s filtrom, nastriekané dutiny, vymenená lambda sonda a nová bronzová vložka na hlavnom tiahle radiacej páky, vymenil som aj tie malé tiahla za nové ale stáli za prd tak tam šli naspäť staré. Zajtra mi príde kulisa radiacej + sa spraví shortshift, a ešte zajtra objednávam nové matky na veko ventilov.

Konečne som asi zistil čo mi piskoce zozadu za jazdy, tá poj..... klietka na rezervu, neskutočne ma to je...... vkuse to piskoce :grr

[upravil dne 3/11/13 19:27 od mato2t]

Odesláno
Montážní pěna a body? Co s tím kdo dělal? :roll:bacha

Jinak pěkná barva, až bude garáž a hotové bydlení tak cabrio bude taky. :aut

bol hrdzavý nosnik, aby nebolo vidno diery tak to zafukal penou, orezal ju a zatrel body, a aby to nebolo napadne natrel cely spodok auta:bojim

farba je pekna mne sa tiez velmi paci:D

urcite doporucujem kupu cabria, je to o niecom inom to jazdenie

Odesláno

tak dokončený nástrek dutín, a spravený homemade shortshift:D, páka je predĺžená pod guľkou o 3cm, ale chcelo by to viac. Som chcel meniť aj uloženie páky ale už sa to nedá kúpiť takže, smola páka mi naďalej ločká:(.

pkz2.th.jpg

edit: ak by ste vedeli o nejakých originál dvojparabolových svetlách, možno by som mal záujem, tieto čínske pomsty čo mám teraz nestoja za nič.

[upravil dne 10/11/13 19:22 od mato2t]

[upravil dne 10/11/13 19:23 od mato2t]

[upravil dne 10/11/13 20:08 od mato2t]

Odesláno
já budu řešit něco jako ty

ale spíš tohle :)

to som pozeral aj ja ale neviem presne kam sa to dáva.

možno v budúcno pribudne aj to, plány sú veľké:mrk

• O 2 týdny později...
Odesláno

:papa dnes prebehla očista strechy a tiež impregnácia použil som na to autoglym, krásne to odpudzuje vodu, vo vnútri auto ni kvapka :D, prvý raz som to robil cez leto. Očiste sa nevyhol ani motor a celé auto:mrk

Zistil som však že mi stále tečie olej spod veka ventilov aj napriek tomu že je tam nové tesnenie, ale to som tak trochu aj tušil, spracovanie toho nového nebolo bohvie čo, budem tam musieť dať asi originál a nové gumičky na matky.

Mám na vás nejaké otázky:

1. Aké tesnenie použiť? (značka)

2. Ako je to s ukazovateľom paliva na starých modeloch? Lebo tá ručička skáče ako na škodovke, dole kopcom ukazuje inak, v zákrute inak, len na rovine to ukazuje správne. Na hdi-čku to nieje také citlivé. Je tam niečo zlé alebo to už maju nové modely vyriešené?

Plavák som pozeral a nezdalo sa mi že by bolo niečo zlé.

3. Počuť mi hydroštely, ale nie nejako veľmi iba trochu, za tepla aj studena, neviem je to normálne u týchto motorov?

Inak predávam kolesá ak by niekto chcel, a zháňam dvojparabolové svetlá

Odesláno

dnes nemilé ma postretlo nemilé prekvapenie.... odišli my sviečky asi po 5000km :bojim, + nejak začal haprovať gombík na zadné okná :(

a problém s osvetlením palubovky (keď sa pohrám s nastavením rýchlosti ventilátora zhasne mi skoro celá palubovka- odíde poistka :myslim ), stále nevyriešený ale už sa niečo rysuje.

Vkuse niečo riešim :bojim , sa pomaly aj bojím chodit na tom niekde :grr. Na hdi-čku za osem rokov (cca 2000km/mesiac) ma nechal len raz - odišlo dvojrelé čo je za ecu.

Chlapík od koho som to kúpil musí skákať od radosti že sa toho zbavil. Raz to auto asi :bacha. už mi dochádzajú nervy:(.

[upravil dne 24/11/13 19:47 od mato2t]

[upravil dne 24/11/13 19:49 od mato2t]

Odesláno

táákže máme nové kolieska borbet typ A 7,5Jx16 et 30 :mrk. Treba mi zväčšiť stredovú dieru, kúpiť podložky kvoli et-čku, stredy by som chcel vo farbe auta a límec bude asi leštený a pojdu asi aj iné stredové krytky. Len dúfam že mi vojdú aj keď tam budú brembo stremene:myslim

foto:roker

rq9q.th.jpg

ezpq.th.jpg

a zimný setup:)

paza.th.jpg

Odesláno

už mám doma konečne origo svetlá s dvoma parabolami :D, ale chýba mi krytka na pravom svetle takže ak niekto o nejakej vedel tak ....

tu sú :roker

rper.th.jpg

e1um.th.jpg

a kolesá rozmýšlam zatiaľ nad týmito variantami:

kov1.th.jpg

a

6nu2.th.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...