Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

chránič je velmi citivé zařízení, proto je to chránič :)

Radím mu jen ho na tu chvilku obejít

Hlavní je zásada, aby za chráničem nikde a nikdy znovu nespojil PE a N (zž a m drát) určitě to ví, ale už jsem viděl všelicos :D

Odesláno

dyť jo :super,ale nemít čas a spěchat udělal bych to taky naflákat před chránič a je pokoj a potom řešit problém s chráničem(ale to bych udělal jen doma a pokud bych s tím dělal já)

chránič je prevít to znám

elektrařinu dělám už nebo teprv 11let

Odesláno

Doplním Punkace. U sítě TN-S je důležité, aby nikdo nikde už nespojil PE+N, nejen za chráničem :) .

Hadra: tak kolik kolíků má teda ta zástrčka na míchačce???

[upravil dne 19/9/13 21:08 od Agrafik]

Odesláno

4. jeden tlustej-na něm je žlutozelenej a 3 ostatní. jsou všechny černý. Je to samec. V samici mám na největší díře žlutozelenej a na ostatních černej, hnědej a šedej. Kábl vede do věnečku nebo co je to v krabici ( která jde z baráku a jsou tam zapojený hnědej, černej, šedej, modrej a žlutozelenej. K nim jsou zapojený stejný barvy kromě modrýho, kterej není na co připojit na druhé straně.

Já se na to stejně vykašlu, domíchám to na elektriku od dědu a je to, spíš mně sere proč se to stalo a jestli se to dá odstranit. A tu zem s fází propojil elektrikář zkoušečkou a vylítlo to, já to nedělal, mně to nenapadá, nejsem elektrikář, potřebuju beton :)

Odesláno

jasný, jak jsem psal, že to propojil zkoušečkou, nikdo není tak blbéé, aby si naslinil prsty a spojil fázi se zemí :D (snad teda....)

Ta pravděpodobně použitá vadaska má malý vnitřní odpor, a proto chránič vybavil.

Z toho věnce jde modrej ze společný svorkovnice jako pokračuje dál zelenožlutej, viď? Nebo jen tak trčí modrej bezprizorně v krabici pod těmi ostatními dráty? Počítám, že věneček má jen čtyři části

Dále máš ten chránič jen na tuto větev nebo je nadřazen přívodu pro celý rozvaděč?

Odesláno

Nene, ta krabička má věneček se čtyřma svorkovnicema po 5ti šroubcích a vprostřed na dně krabičky je pátá svorkovnice a tam je zem - žlutozelenej. Mám hlavní krabici v baráku pojistky všechny a tam je i ten chránič. Je nadřazenej všemu, vyjma snad ledničky, na tu není napojenej a na pár světel není napojenej. Z té krabice mi vede kábl ven ( garáž ) a končí tou krabičkou, ze který jsem si natáhl tu míchačku. Ale hlavně - ono to takhle šlo rok až do pondělka. Od pondělka to nejde a jde to jen na dědovu starou elektriku. To je vše. Mně to samozřejmě sere, protože kdo ví jak se domlouvá se skoro 80ti letým vdovcem věčně pod parou tak mně musí pochopit. Proto se pídím jestli ten motor má šanci venku vyschnout, nedovedu si představit ho tahat domů, to by mně ta moje zastřelila.

Odesláno

Tak to chápu, kašli na chránič ještě jednou, udělej to na tu chvilku, jak jsem ti psal

Dědka bych nedráždil. :D:D Ale zase jestli má v osmdesáti ještě za co kalit, je dobrej :D

Jinak třeba po rekonstrukci Ćinoherního Studia udělali v rámci šetření všechny rozvaděče tak, že na přívodu je 20A chránič a pak jdou jednotlivé větve :bojim

Stačilo, aby se někde orosil bojler a nešlo nic :)

Odesláno

Vem to tak, ten chránič má hodnotu svodového proudu 30mA.Jelikož jej máš jako hlavní pro celou instalaci v domě, přispívájí všechny spotřebiče a vedení svým svodovým proudem, jejichž součet může být celkově blízký k hodnotě 30mA. Tou míchačkou ještě můžeš zvýšit tento příspěvek. To, že ti nateklo do vinutí motoru tomu akorát pomůže. Schválně zkus vypnout všechny jističe za tím chráničem kromě míchačky, třeba to bude stačit.

Odesláno

No ona právě přestala, já ji chtěl umýt a vrčela na jednu fázi a nejela. A když jsem nohou posunul prodlužku ( protože pršelo ) pod střechu, tak to prásklo, upálily se mi dva dráty a od té doby je to v prdeli. A ty spoje a všechno mi elektrikář prošel. Nic, kašlu na to, stejně pořád prší, tak nic nedělám a zkusím to jak bude trochu sucho, ale pojedu pro sichr od dědu.

Odesláno

Podle mě do zapojení nezasahuj a rady na úpravy od ostatních taky ignoruj. Samozřejmě že se to dá přepojit, ale je u toho dobry když víš co děláš.

Žiji s přesvědčením že 4 vodičově zapojená míchačka přes chránič (L1, L2, L3, PE) je funkční zapojení a je to v pořádku (pokud tam máš čistě jenom motor přes vypínač nebo jistič - bez stykače,nebo nějaké kraviny zapojené na 230)

Zavřenej motor Tě sám nevyschne, ta vlhkost musí mít kde unikat (pokud Tě napadne někde něco odkrytovat tak to hlavně vyndej ze zásuvky) a je potřeba teplo (osobně bych šel max na 80ºC ). A na změření izolačního stavu motoru potřebuješ lepší měřák než to co mají elektrikáři běžně doma...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...