Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mám v autě 4,3oleje a když mám olej na MIN tak doleju necelý litr a je to v MAX...a za 10 000km mi to sežralo asi 3-4litry oleje a neřeším to....chtěl bych si to vyřešit přesně jako ty, ale kašlu na to...prostě dolívám olej

Odesláno

základ je změřit přesnou spotřebu oleje--jak píšu nahoře--,jinak nemá cenu se do opravy pouštět

navíc ty motory obecně mívají spotřebu kolem 0.8 litru na 1000km udávanou VYROBCEM !!, tak co chcete opravovat ;)

Odesláno

Přidám zkušenost z Opel Vectra 1,6 16V - známý žrout oleje... Ze začátku spotřeba kolem 0,8l /1000 stačilo zvolit lepší olej, zastudena jezdit zvolna a moc to netočit a spotřeba se ustálila na 0,3.

Odesláno

0,8l/1000km udáváno výrobcem? To je docela slušý číslo, pomalu jako kdyby říkali \"Nene, tento motor si nekupujte!\" :D

Mně by ani to dolívání a tak samo o sobě nevadilo, ale provokuje mě, že když nastartuju, docela mi to kouří a smrdí :( Pak má člověk tak trochu pocit, že jede ve starym vraku...

Koblih: Olej mám Castrol 10W40, předpokládám tedy, že nebude špatný :)

Odesláno

Já Castrol od jisté doby nerad, ale jistě je to dobrý olej.

Jinak většina výrubců udává dokonce 1l/1000... u oktávek TDI jsme běžně měli ve firmě spotřebu 1-1,5L/ 1000 ( připomínám, že měly najeto 50 tis.)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...