Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj nedávno mi známí mechanik řekl, že se mu moje turbo moc nelíbí, jelikož se až moc nafukují hadice, a při vyšších otáčkách je slyšet lehké škrtání. V autě se čas od času i rozsvítí diagnostika motoru, po opětovném nastartovaní však zhasne, když jsme to napíchli na PC ukázala se chyba \"vysoký tlak turba\". Nyní sem projížděl forum a našel sem par témat kde to někdo řešil, proto sem dneska vlezl pod auto abych se podíval co dělá táhlo od obtokáče. Rukou sním šlo docela snadno hýbat, rozhodně to nebylo na kleště, ale když jsem auto nastartoval a podržel v cca 3,5tis otáčkách tak se táhlo ani nepohlo.

Co tedy dál? mohu z ventilu sundat hadičku a otestovat zda vyváří podtlak? Případně jestli mi to nehodí nějakou vážnější chybu s kterou bych musel na dia. Dale sem viděl, že někdo psal že to může byt ucpaným či nefunkčním elektromagnetickým ventilem na přepážce .... rozebírat ho a čistit se mi nechce jelikož mam často smůlu, že se něco posere a už to nepůjde složit dohromady :D Slyšel sem však, že jsou zaměnitelné a jelikož mam odpojeny egr ventil mohu tyto solenoidy mezi sebou prohodit ? ten co dřív otvíral egr přepojit na ventil turba ? a ten popřípadě špatný dat na odpojeny egr ?

Jedna se o 406 99 HDI RHZ 80KW old model který má na přepážce za motorem pouze dva solenoidy. Nejsem zatím moc zdatný mechanik a autem ted nejezdím, takže se chci optat co a jak .... zda to zvládnu sám, nebo to budu muset dát mocnějším silám.

Předem díky ;)

Odesláno

S obtokem bys měl pohnout i nasátím pusou. Hledal bych nějakou netěsnost v podtlakových hadičkách. Ventily mezi sebou prohodit můžeš. Nemáš náhodou špatně utěsněný ten odpojený EGR?

Odesláno

No pravě že cca 2tis mi někde něco syčí a zaboha nemůžu najít kde... mam podezření na nějaké těsnění pod turbem nebo tak. No hadičku od solenoidu Egru mám ucpanou šroubem... na egru hadičku nemám, a záslepku egru mam pouze na straně sání jelikož na svodech se egr nepodařilo povolit. ( ale zaslepení egeru jsem dělal poměrně nedávno to už ty problémy s turbem byli, takže by to nemělo mít spojitost ) :bojim

Odesláno

A mohu udělat to, že vyškubnu tu hadičku z obtokovýho ventilu natočim to, a budu zkoušet jestli v otáčkách nasaje ? abych všechno nepřehazoval z ventilu na ventil a rovnou viděl jestli funguje.

Odesláno

Tak sem ted narychlo skočil do garáže, odpojil hadičku k Obtoku nahoře u ventilu a prstem jsem zkoušel ( na ventilu ) zda saje - výsledek je, že na volnoběh saje nepatrně a při vyšších otáčkách vůbec. Tu druhou hubenější přívodní hadičku sem zatím neodpojoval ( tam by asi měl jít nějaký plny tlak pořad že ? )

• O 2 týdny později...
Odesláno

No auto brzdí dobře, ale příjde mi že brzdovej pedál je dost tvrdej .... a už delší dobu mi nejde abs ale to vypadalo na abs jednotku. Šel sem po hadičkách a u vývěvy je taková ta rychlo spojka mohu jí odpojit a ozkoušet pod tlak ? případně jak silný má být? a jestli tím něco nerozhašim když to odpojim.

Odesláno

Takže celý problem nakonec muže být ve vývěvě která nedělá dost velký podtlak pro posilovač a selenoidy ? jak se cca vývěva mění ? težké nebo prace na pár minut ?

Odesláno

Tak sem tu rychlospojku odpojil a vývěva funguje a saje docela dost ;) pak to vede k posilovači a tam je jaká si rozdvojka zté vedou dvě hadičky k selenodům a pokračuje to jakou si textilní zelenou hadicí k posilovači cca asi 5cm dlouhá. Tak jedině že bych to zkusil celé vyndat hanice profoukat kompresorem pročistit atd.

Odesláno
Tak sem tu rychlospojku odpojil a vývěva funguje a saje docela dost ;) pak to vede k posilovači a tam je jaká si rozdvojka zté vedou dvě hadičky k selenodům a pokračuje to jakou si textilní zelenou hadicí k posilovači cca asi 5cm dlouhá. Tak jedině že bych to zkusil celé vyndat hanice profoukat kompresorem pročistit atd.

vyndej to, mohl by být problém tam - možná schovaný pod opletením.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj tak jsem si po delší době našel čas se na to podívat. Odpojil sem od vývěvy vše co se dalo, hadičky profoukal, rozdvojku prošťoural a tu opletenou hadičku vyměnil byla dost zpuchřelá. Potom jsem to natočil, na vývěvu nasadil obyčejnou hadičku co jsem našel v garaži a spojil s hadičkou od obtokového ventilu a škvírou pozoroval táhlo ventilu, které hned zajelo ( takže mám jistotu že je membrána ok ) potom jsem vše pospojoval dohromady do původního stavu a ozkoušel podtlak, který vede do ventilu pro obtok, ten se po vyčištění dost zlepšil. Pozoroval sem tedy co se bude dít, po zapuntí selenoidu táhlo zcela zajede a když jsem pak auto vytáčel nic se nedělo, když to vcípnu nebo odpojím konektor ventilu táhlo vyjede po zapnutí nebo nastartovaní zase zcela zajede na otáčky nereaguje, ale od vyčištění podtlaku jsem poprvé viděl, že se to táhlo hýbe a od té doby auto jede podle mě o něco lépe, jde rychleji za plynem a turbo začalo více svištět, takže nějaký pokrok tam je, ale z nějakého důvodu táhlo neraguje na otáčky.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj ještě jednou se ptám :) ví někdo jestli táhlo od obtokového ventilu se má hýbat v závislosti na otáčkách ? Mě pokud nastartuju, tak mi to táhlo zajede celé a po vypnutí motoru zase vyjede to samé pokud připojim nebo odpojím konektor či hadičku. Muže být ten selenoid vadný ? mam zkusit prohodit ten od egru či ho nějak rozebrat a vyčistit ? předem děkuji ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...