Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Muzejní republika  

1. 1. Muzejní republika

• 1. Jsem pro dotace soukromníkům
      0
    • 2. Jsem proti dotacím soukromníkům
      7
    • 3. Zde vyjímečně souhlasím s dotací
      1

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

V poslední době se neustále řeší čerpání EU dotací, neúčelnost, podvody. Zřejmě nikdo neprotestuje proti dotacím na opravu silnic, škol, nemocnic atd. Co mě však fascinuje jsou dotace soukromníkům.

Nejkřiklavější dotací poslední doby byla Bolkova farma. A nyní máme u nás další příklad. Pro jednoho z nejbohatších lidí ve Zlíně bude bez problémů poskytnuta dotace na muzeum. Starý pan Samohýl byl za komoušů na Moravě prodejce škodovek. A o tom jak tehdy probíhal život není třeba se rozepisovat. Po revoluci vybudoval impérium, ve Zlíně vlastní většinu autosalonů (VW, Škoda, Mercedes, Peugeot atd atd atd) a mnoho dalších po republice.

Před několika lety koupil ve Zlíně velkou 5-patrovou budovu s cílem opravit ji na adekvátní muzeum veteránů. Proběhlo několik plánů, kdy zvenku měly jezdit prosklenné výtahy, veteráni měly být instalování v celoprosklenných buňkách zavěšenými na stěně budovy atd. Prostě velkolepé plány, ale proč ne - stejně Samohýl nevěděl co s prachama.

Starý Samohýl se před smrtí zviditelnil kritikou ČSSDODS, zejména poukazováním na skryté přelívání statních a obecních peněz do soukromých ruk. Rozuměj rozkrádáním. Po jeho smrti zůstal velký majetek, mnoho veteránů a nerealizovaný plán na muzeum. Nyní to vedou synové. A syn když vidí možnost na bezpracné peníze, tak proč nepostavit i vedle rovnou něco megalomanského. Osobně nemám nic proti, určitě se podívám, přiláká to návštěvníky. Problém mám jen s tou dotací určenou multimilionářovi.

http://zlin.idnes.cz/evropske-dotace-pro-zlinsky-kraj-2013-d6v-/zlin-zpravy.aspx?c=A130812_1963129_zlin-zpravy_ras

A koho dotace nezajímají, může to brát jako dobrý tip na výlet za pár let.

post-14084-14109632814952_thumb.jpg

Odesláno

Ghostboxer čerpá informace odsud - jeho nejoblíbenější rozhlasová stanice Hvězda. Kompletní vysílání má zaznamenány na kotoučovém magnetofonu Sonet Duo II a celková délka magnetofonové pásky je něco přes 300 tisíc kilometrů. Prakticky celý Zlýn (GhostBoxer jistě pamatuje jiný název) je pokryt páskou Orwo CR do výše 35 metrů. Podobnýma zprávama nás bude zásobovat dalších milion let

Malá ochutnávka na co se můžeme těšit :roker

post-4540-14109632815603_thumb.jpg

Odesláno

Ne mě opravdu rádio Hvězda nechybí :D

myslel jsem, že bych vzal ty hudební zprávy nebo plnou polní z dobrých zpráv, ale dechovku nesnáším a na vojně jsem nebyl

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...