Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám problém když chci auto vytočit například při předjíždění a otáčky jsou někde kolem 4000 tak vypne motor a chvíli nejde ani nastartovat. rozsvítí se kontrolka motoru která za čas zmizí. Jinak auto jezdí normálně, ale občas mi lítají na volnoběh otáčky.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak ještě k tomu: nějak mi kolísají otáčky na volnoběh a pokud nejedu do kopce tak mi motor nechcípne a můžu vytáčet jak chci. Je to jen do kopce při zátěži a fakt otáčky musí být až ke 4tis.. a píše mi to Engine anti-pollution system faulty (Motor proti znečištění Závada).. Nejhorší je že jen po telefonu do servisu to odhadli na trysky :(

Odesláno

Tak to vítej do klubu a můžeš se přidat do řešení problému.

U mě to je přesně tato závada a příčina je vysokotlaké čerpadlo systému common rail. Nové stojí bohužel 25 tis. Zkouším sehnat repasi a někoho kdo to dělá...

Odesláno

Tak to ani nebudu řešit za 25tis u 10let starého auta.. stejně to k 4000 otáčkám vytočím tak jednou do roka a po městě kde jezdím ponejvíc se dostanu sotva na 2500 a to je bez problému..

Odesláno

No, poud je to DRV tak se dá jednak vyměnit sólo a druhak vyčistit (ne vždy pomůže). Stejně tak to můžou být ale vstřikovače (velký zpětný tok ...) a s tím už neradno zhrávat. Pokud by ukapávaly tak propálíš píst a konec...

Jinými slovy bych to být tebou nepodceňoval ;)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem byl v servisu. Zatím jen objednat na středu ráno a prý jsou to na 99% vstřiky. Už tím že na volnoběh začal kolísat otáčky. :( Jinak já mám svoji diagnostiku PP2000 ale moc s ní neumím..:( abych zjistil příčinu..

Odesláno

No uvidíme co to bude kolik toho bude a jaká bude cena.. Co zkusit nějaký ten přípravek co se dává do nafty jestli by to nepomohlo? Nemůže to být něco jiného? opravdu to vypadá na vstřiky? jede to uplně normálně když to nevytáčím a to po městě moc ani nejde přes 4tis otáček akorát mi vadí to kolísání, ale taky jsem zjistil když vypnu klima tak to přestane. nesmí bát motor v zátěži. Nebo nestačilo by jen malinko přidat otáčky? No já fakt nevím ale už do auta investovat nechci. Zlatá 406 2,1td měl jsem ji 6 let a nikdy nic s ní nebylo 607 mám 4roky a to je každou chvíli něco. :(

Odesláno

Podívej se diagnostikou na RCO ventilu co řídí vysoký tlak nafty. V klidu to dává myslím 15% a v zátěži max. 25%, taky se podívej na regulační proud.

Já vypozoroval tyhle věci za dobu co auto mám – vstřikování:

1. kolísání tlaku - nebyl vadný regulátor, ale špatný snímač na vačkové hřídeli - dával špatné informace a díky tomu se choval regulátor přiblble a nevěděl chudák jak se otevřít a zavřít.

2. Chcípání při zátěži - špatné čidlo vysokého tlaku na railu - na diag se podívat jaký tlak tam je a při jakém tlaku to chcípne - když byl vadný regulátor, tak poslal nesmyslný tlak a snímač to vyhodnotil špatně, když odešel snímač, tak vypl ve vysokém tlaku, který byl v normě.

3. Špatný regulátor vysokého tlkau - kolísání otáček a převážně samovolný nárůst otáček.

Podotýkám, že nejsme technik, opravuju si jen své auto, protože mě to baví a vycházím jen z manuálů od Bosche co jsem si našel na netu :-)

Více ti stejně asi řekne Straki, popřípadě mě poopraví.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...