Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Měl jsem stejný problém na 306 (1,4 benzin - r.2001 ), vada byla v kabeláži, na snímač vede 12V+, kostra, a datový výstup ( pulsy ). Ten vede na řídící jednotku a na tachometr.

V mém případě na volnoběh motor chcípal, závada byla v kabelu mezi snímačem a řídící jednotkou. Snímač lze orientačně změřit, zda je funkční, měřil jsem pulsy na výstupu při připojení 12v a kostry ( externí zdroj, akumulátorová vrtačka ) .

Doporučoval bych změřit na kabelu, zda je tam napájení, kostra a případně kabely proměřit. Případně proměřit, jestli pulsy procházejí až na konektor tachometru.

Snímač 3 je plus 12V, 2 je zem, 1 je data ( radši si to ověřte v \"Jak na to \")

Na tachometru, pokud si to pamatuju, je to žlutý konektor, vývod č. 2.

Ovšem toto platí pro 1,4 benzin, rv. 2001, pokud se pamatuju, tak systém Marelli ( auto nebylo moje ), nevím jsou li v tom u jiných typů rozdíly ( starší typy měli mech. náhon tachometru ).

[Edited on 31/7/13 22:33 by sauromalus]

[Edited on 31/7/13 22:34 by sauromalus]

• O 1 rok později...
Odesláno

Zdravím. Nenašel jsem tady nej radu, kterou bych potřeboval. Jde o tachometru, který mi pořád vypadává. Když to vypadne dolu, tak KM se zastaví. A když tachometr naskočí, tak km zas počítá. Ale jinak ostatní jako palivoměr, teplota a otáčkoměr v pořádku.. koukal jsem uvnitř palubní desky a za budíkem, zdál se mi v pořádku. A může být nějak špatný kabel od motoru do budíku? A kde to najdu? Hledal jsem snad všude. Možná jsem přehlídl. dík za reakci .. 

Odesláno

Měl jsem stejný problém na 306 (1,4 benzin - r.2001 ), vada byla v kabeláži, na snímač vede 12V+, kostra, a datový výstup ( pulsy ). Ten vede na řídící jednotku a na tachometr. V mém případě na volnoběh motor chcípal, závada byla v kabelu mezi snímačem a řídící jednotkou. Snímač lze orientačně změřit, zda je funkční, měřil jsem pulsy na výstupu při připojení 12v a kostry ( externí zdroj, akumulátorová vrtačka ) . Doporučoval bych změřit na kabelu, zda je tam napájení, kostra a případně kabely proměřit. Případně proměřit, jestli pulsy procházejí až na konektor tachometru. Snímač 3 je plus 12V, 2 je zem, 1 je data ( radši si to ověřte v \"Jak na to \") Na tachometru, pokud si to pamatuju, je to žlutý konektor, vývod č. 2. Ovšem toto platí pro 1,4 benzin, rv. 2001, pokud se pamatuju, tak systém Marelli ( auto nebylo moje ), nevím jsou li v tom u jiných typů rozdíly ( starší typy měli mech. náhon tachometru ). [Edited on 31/7/13 22:33 by sauromalus] [Edited on 31/7/13 22:34 by sauromalus]

Myslím, že byly i typy se dvěma vývody, kde je jenom cívka, ta se pak dá ohmmetrem změřit, a když kolem ní máváš železem, tak naměříš napětí.

Na těch elektronických asi praská tišťák - lupou by se to asi dalo změřit a v dílně opravit.

• O 2 týdny později...
  • O 6 let později...
Odesláno
V 31. 7. 2013 at 22:32, sauromalus napsal:

Měl jsem stejný problém na 306 (1,4 benzin - r.2001 ), vada byla v kabeláži, na snímač vede 12V+, kostra, a datový výstup ( pulsy ). Ten vede na řídící jednotku a na tachometr.

V mém případě na volnoběh motor chcípal, závada byla v kabelu mezi snímačem a řídící jednotkou. Snímač lze orientačně změřit, zda je funkční, měřil jsem pulsy na výstupu při připojení 12v a kostry ( externí zdroj, akumulátorová vrtačka ) .

Doporučoval bych změřit na kabelu, zda je tam napájení, kostra a případně kabely proměřit. Případně proměřit, jestli pulsy procházejí až na konektor tachometru.

Snímač 3 je plus 12V, 2 je zem, 1 je data ( radši si to ověřte v \"Jak na to \")

Na tachometru, pokud si to pamatuju, je to žlutý konektor, vývod č. 2.

Ovšem toto platí pro 1,4 benzin, rv. 2001, pokud se pamatuju, tak systém Marelli ( auto nebylo moje ), nevím jsou li v tom u jiných typů rozdíly ( starší typy měli mech. náhon tachometru ).

[Edited on 31/7/13 22:33 by sauromalus]

[Edited on 31/7/13 22:34 by sauromalus]

Ahoj. Taky mi uz nejakou dobu nejde tachometr a kilometrovník. Zkusil jsem vyměnit náhon tachometru , i budíky a beze změny. Zkoušel jsem propìpat Štekr od náhonu az po ŘJ a vše ok. Až na kabel "1" a "2" , které propípám na úplně stejnych kontaktech. Muze byt chyba zde? 

Peugeot 306 1.4 rok 98

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...