Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zrušení platby na Google play

Recommended Posts

Odesláno

Udělal sem docela blbost, když sem se uvolil koupit malýmu bráchovi aplikaci přes google play, jediná platba, která tam pro mě připadala v úvahu byla karta. A jelikož jsem jouda, nenapadlo mě, že se karta automaticky spáruje s účtem a když tam náhodou něco nakliká, tak mi to bez jakýhokoli upozornění hned škubne peníze z účtu. No, brácha už má 12 a je docela inteligentní, ale co čert nechtěl, půjčila matka jeho tablet nějakýmu malýmu capartovi, co byl u nich na návštěvě, když nebyl brácha doma a já dnes čumím jako puk, když mám na účtu platby za skoro 1000,- během půl hodiny dva dny zpátky. Zkusil sem se po tom pátrat a zjistil jsem, že to nebylo za aplikaci, ale jakejsi doplněk přímo ve hře (jakýsi žetony, či co. Dle infa na stránkách googlu je pouze na uvážení vyvojáře, jak se zachová v situaci, kdy se stane, že platba omylem (například zrovna to, že to pocvaká dítě). V jejich nápovědě sem se procvakal pouze ke zrušení platby za aplikaci, nikoli za její součást. Nikde sem tam nic okolo toho nenašel. Nemá s tím někdo zkušenost, kdo by poradil?

Dík moc za info:papa

Odesláno

no obavam se, ze se ti na to kazdej vykasle. zkus napsat na facebook jestli ti vrati za kredity... taky se nedovolas...

Odesláno

platba stornovana do 24 hodin je proste stornovana a vratena. podmienky google play. urob storno platby a odinstalaciu aplikacie a penizky mas do dalsieho dna nazad. vlastna skusenost...

vsetoko funguje na jednotku...

ak cas presvihnes tak smolik...

Odesláno

ale on pise dva dny nazpatek..... to uz je proste passe....

nehlede na to, ze ty \"kredity\" uz mohou byt davno utracene.....

Odesláno

Pokud Ti to elektronické bankovnictví umožňuje (většina bank to podporuje), je vhodné si pro platební kartu nechat nastavený limit pro internetové platby ve výši 0,- Kč a pouze v případě, kdy chci opravdu platit, tam nastavuji, třeba i z telefonu, částku, kterou hodlám uhradit. Po transakci tam opět nastavuji 0,- Kč. Nic bezpečnějšího, kromě nepoužívání karty vůbec, neexistuje. A samozřejmě jak radil Radek Hurvajz, okamžitě zrušit vazbu na kartu v Google Play.

Odesláno

nevím jak to funguje vám, ale když platím za aplikaci, musím se znovu přihlásit do googleplay. I když jsem přihlášen

Jinak ženský, zbraně, auta a už ani mobily se nepůjčujou :cool:

Odesláno

Takže kartu sem od účtu odpároval samozřejmě hned, ještě dřív, než mi stihl Radek poradit. Na internet bance jsem nikde v nastavení nenašel vyžadování pinu při online platbě, ale ověřil sem si, že povolit a blokovat platbu přes net, dokážou opravdu behěm ani ne 5ti minut, takže to budu řešit tak, že jakmile budu potřebovat platit, aktivuju si to a pak zase deaktivuju. Tady stačilo jen napárovat kartu a pak jedním klikem stáhnou jakýkoli obsah, včetně placeného. Má chyba, že mě nenapadlo, že karta se nepoužije jednorázově, ale bude s tím účtem spárovaná pořád:myslim

To punkac: mobil sem nikomu nepůjčil, jen sem bráchovi zaplatil kartou aplikaci na jeho tabletu;)

Každopádně budu mít peněženku o 750 kaček chudší, ale bude to pro mě opravdu cenná zkušenost do budoucna:)

Odesláno

To KapriQ: tak to blbě vybíráš, musíš si vybrat takovou, co se sama nepůjčí a když jo, tak tak, že si budeš myslet že ne- potom budeš šťastnej člověk;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...