Vapno92 Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 Zdravím vás, chalani. Pôvodne som to nechcel riešiť, ale podelím sa s vami o moje skúsesnosti s rozvodmi na motore XUD9. V pravidelnom intervale som si dal meniť do servisu (garážmajster) rozvody. Remeň, pumpa, kladky. Pred výmenou remeň nepadal ani nevydával žiadne divné zvuky (Podľa toho súdim, že ložiská sú úplne OK). Po výmene rozvodov sa začali problémy, auto vydáva zvuk ako Škoda Fabia HTP, remeň má tendenciu padať dole z remeníc a kryt rozvodov je plný chlpov z remeňa. Remeň je z boku (von z motora) totálne zodratý. Teraz otázka: Idem meniť vstrekovacie čerpadlo. Odmontoval som ho z fuknčného motora Citroen BX aj s držiakom, takže žiadne nastavovanie... Kúpil som aj nový remeň a idem si to robiť sám. Ale čo sa týka rozvodov, čo mám po \"mechanikoch\"skontrolovať a ako veľmi má byť našpanovaný remeň? Môže HTP-sound spôsobovať veľmi natiahnutý rozvodový remeň? Citovat
oddie Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 Ten motor má automatické napínání pružinou, zvrzat to může je totální matlák. Pokud řemen sjíždí z kol, je někde něco šikmo - vodící, napínací kladka. Citovat
Vapno92 Odesláno 8. červenec 2013 Autor Odesláno 8. červenec 2013 Takže, keď budem skladať rozvod, mám proste nasadiť remeň, nechať pružinu, nech našpanuje kladku a v takej polohe ju zaistiť? Citovat
oddie Odesláno 8. červenec 2013 Odesláno 8. červenec 2013 Správně nasadit řemen na zaaretovaná kola (setrvák, vačka i kolo čerpadla) tak, aby ta napnutá část byla vpředu od kliky přes čerpadlo k vačce, a zadní část u napínací kladky byla volná. Nasunout správně na vodní pumpu a napínací kladku zajištěnou v odtlačené poloze, povolit zajištění, nechat pružinu, ať ten řemen sama napne. Vyndat všechny aretační šrouby, protočit motor klíčem za šroub řemenice kliky, aby si řemen správně sedl, utáhnout zajištění napínací kladky v té poloze, co si našla. Citovat
Vapno92 Odesláno 8. červenec 2013 Autor Odesláno 8. červenec 2013 Ďakujem oddie:) V servise to robili presne opačne a španovali to pajserom (!!!). Citovat
Vapno92 Odesláno 8. červenec 2013 Autor Odesláno 8. červenec 2013 Ja len v krátkosti, výmena čerpadla sa podarila na výbornú, dával som nový remeň. Len pre info, takto znelo moje auto: A takto to vypadá teraz, remeň síce stále dokonale nelícuje ale ani ho nepohne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.