Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.Nechal jsem si udělat u kamaráda výměnu ramene na přední nápravě a po odjezdu domů jsem zjistil že mi nejde tachometr ani počítadlo kilometrů.Napadlo mě jestli neurval snímač tachometru u převodovky,tak jsem auto dneska zvedl a vše důkladně zkontroloval.Vše se zdá být v pořádku.Jak proměřím funkci tohoto čidla?...ani nevím jestli to čidlo je...vlastně nevím co mám teď dělat..poradíte?Děkuji.

Odesláno

Omrkni to sám, čidlo by mělo být před vývodem pro levou poloosu, shora, zkontroluj konektor. Je fakt, že někdy odchází.

PS: nejsem si jist, jestli jde o levou nebo pravou poloosu, ale takhle nějak to vypadá. J jen, abys ušetřil za diagnostiku a kouknul na to sám.

post-3499-14109631897726_thumb.jpg

[upravil dne 21.6.2013 10:18 od P607Olda]

Odesláno

Pokud to souvisí s tou opravou, tak je to asi utržené, špatně nasazené. Anebo to odešlo náhodou ve stejnou dobu (???).

Nepíšeš rok výroby, pokud máš před 01, tak to zřejmě diagnostika nepozná, tehdy byly ještě samostatné elektronické systémy a ne přes řídící jednotku.

Ty čidla občas odcházejí, je zvláštní, že by to souviselo s výměnou ramene (bušil do toho, anebo to prostě utrhl?).

Odesláno

r.v.99....dneska jsem to měl na zvedáku a vše důkladně kontroloval.Nejdřív jsem si myslel že to je utržené...když jsem viděl co tam na tom spodku auta s pajcrem provádí...strašně na ty frantíky nadával.Konektor je připojen a nikde nic utrženého ani prodřeného.Nejspíš mě čeká koupě čidla někde na vrakáči a zkusit vyměnit...když to diagnostika u toho mého veterána nepozná.

Odesláno

geometrii neseřídil...že prý není třeba...,když dávám rok co rok jiné starší gumy...hmmm je to človíček co se tím neživí.Šlo by to čidlo vytáhnout a nějak proměřit?...a tu geometrii...stejně si tam zajedu..jenže teď nevím co řešit dřív.

Odesláno

Čidlo tam drží jeden šroubek. Je potřeba jenom dát pozor, aby ozubené kolečko nespadlo do převodovky - jestli se to rozpadlo, tak už je tam spadené:roll, jestli je to OK, tak kolečko drží na hřídelce. A pak točit, tacháč by měl něco ukázat. Záleží, jestli si na to troufáš sám, anebo to raději někomu svěříš.

Odesláno

...a hlavně...auto už budu dávat někomu opravdu zkušenému...po výměně ramena nejde tacháč a navíc mám pocit že mi začala vybrovat pekelně řadící páka...hlavně na neutrálu nějak moc tancuje.Jsem nasranej:grr

Odesláno

Diagnostika to ale pozná... v diagostice motoru jsou parametry jako rychlost, otáčky apod... Takže pokud jE KO čidlo, tak v diag bude 0km/h ;) Ale to musíš mít diagnostiku přímo pro peugeot (Peugeot Planet 2000) a né nějakou uni :cool:

Origo diagnostiku má u tebe nejblíže člen Straki007 z Chomutova, můžeš se s ním domluvit ;)

[upravil dne 21/6/13 11:30 od ChouLu]

Odesláno

Jak píše ChouLu, pokud bude na dia snímaná rychlost, tak je čidlo OK. Bohužel na starších 206kách se nedají pomocí dia otestovat budíky. Pokud je čidlo OK, je velmi pravděpodobné že je ulomená hřídelka mezikolečka mezi motorkem a ručičkou přímo v budíku. Zrovna nedávno jsem to opravoval. Je na to tady na fóru perfektní návod.

Odesláno

Problém záhadně vyřešen...ráno nastartuju a kupodivu vše funguje..i počítadlo kilomertů...nejspíš někde studený spoj.Zůstává jen ten šílenej tanec šaltpáky za jízdy...hlavně při neutrálu.Nejspíš asi silentblok motoru...když si představím jak mi tam řádil na spotku s pajcrem a všelijak to tam vohejbal aby mi mohl vyndat šrouby ramene..:(

Guest servisman
Odesláno

podívej se pod auto,zda někde něco nezapomněl dotáhnout či chybí nějaký šroub.

Odesláno

Tam už jsem s kolegou koukal,když jsme hledali závadu na čidle.Navíc u opravy jsem stál...vše sledoval a jen si držel palečky aby mi pajcr neprojel podlahou:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...