Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čeká mě koupě jednoho nového PC a chtěl bych se zeptat zkušenějších kupujících, jaké jsou možnosti případné slevy u velkých obchodů (Alza, TSBohemia atd. ). Nebo zda se v tomto byznysu na slevy vůbec hraje. Díky.

Odesláno

Díky. Gigacomputer má u nás v centru pobočku a úplně na mě dobrý dojem nedělá. Ale třeba se pletu.

No čekal jsem aspoň světlo na konci tunelu. Pamatuji dříve, to jsem měl tak 3-4 známé, co žili pouze ze sestavování a oprav PC , takže měli relativně slušnou slevu při koupi komponentů. Ale dnes to nedělá ani jeden.

Odesláno

Pozor 90 procent v GigaComputeru jsou repasy použitých věcí. Stačí se podívat na záruku.

Odesláno

Možnosti nejsou žádné, jelikož ty marže jsou minimální. Z praxe vím že kolikrát na notebooku za 15000Kč je marže 200Kč... Už dávno není doba kdy se na prodeji PC komponentů dalo slušně vydělat.

Odesláno

Já nevím nač se jinak ptáš. Jaký je rozdíl mezi slevou a akcí. Dneska se vše vlastně co se dá prodat prodává v akci. A na takovou výhodnou akci se dá narazit u všech prodejců, záleží na komoditě zboží a vhodném čase. Ale pokud uvažuješ tak, že si vybereš zboží a řekneš že na něj chceš slevu, tak asi neuspěješ. Proč by Ti také ten prodejce tu slevu dával.

Odesláno

MotoMoto : To si trošku mimo mísu, až budeš dělat roky v obchodu, tak pochopíš rozdíl mezi akcí a dohodnutou slevou. Když budeš chtít někdy ušetřit, nebuď hloupý a zkus to prubnout, i na e-shopech si lze domluvit lepší cenu, stačí jen zavolat či poslat mail. Prostor pro slevu je vždycky (neberu nákup v samoobsluze potravin atd.), ale samozřejmě vše má své hranice. Já se ptal jak je to běžné nyní v tomto odvětví a děkuji ostatním za rady.

Odesláno

OK, já to myslel jen jako příklad, v souvislosti z pohledu koncového zákazníka, ceny samotného nákupu a zavedlých zvyklostí. Přeci se nebudu v masně přetahovat, že bych chtěl ten salám o 10 % levněji. Beru že v jiném postavení je majitel velké restaurace.

Odesláno

Nevím zda je dostatečná praxe 22 let prodeje výpočetní a telekomunikační techniky. Možná tomu nerozumím. Ale...

Nevím zda znáš velikost marží v IT.

Odesláno

Komerce je zde zakázaná a já nemám rád tohle hledání nejnižší ceny a lámání na slevy a podobně. Já prostě nabízím zákazníkovi určitý předprodejní a prodejní servis a tak v naší prodejně nejnižší ceny určitě nenabízíme. Ale za to nabízíme kvalitu, servis, podporu a podobně. Marže 5 procent z prodeje je skutečně spíš vyšší než nižší. Díky obchodům jako je právě Alza a Alfa a další jsou tyto marže takto nízké. A ještě daleko horší jsou garážisté. Přes den ve fabrice, běžící e-shop napojený na distributora, večer odmačká objednávky, které za něj vyřídí přímo distributor a zboží mu zašle. Tomu stačí 0,5 procenta z ceny a nemá s tím žádnou práci.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...