GhostBoxer Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 Čeká mě koupě jednoho nového PC a chtěl bych se zeptat zkušenějších kupujících, jaké jsou možnosti případné slevy u velkých obchodů (Alza, TSBohemia atd. ). Nebo zda se v tomto byznysu na slevy vůbec hraje. Díky. Citovat
lukaro Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 Co koupit za skvělé ceny nějakou mašinu tady? Měl jsem od nich notebook a ušetřil jsem oproti jiným obchodům skoro 6 000kč. A teď si tam moja kupovala notebook, levnější o 4800kč oproti Alze... http://www.gigacomputer.cz/ Citovat
Mysak_Bob Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 obavam se, ze uz par let nehraje, pokud nedelas obraty ve stovkach tisic mesicne. Jen si to chce najit, kterej obchod je momentalne nejlevnejsi. Citovat
GhostBoxer Odesláno 10. červen 2013 Autor Odesláno 10. červen 2013 Díky. Gigacomputer má u nás v centru pobočku a úplně na mě dobrý dojem nedělá. Ale třeba se pletu. No čekal jsem aspoň světlo na konci tunelu. Pamatuji dříve, to jsem měl tak 3-4 známé, co žili pouze ze sestavování a oprav PC , takže měli relativně slušnou slevu při koupi komponentů. Ale dnes to nedělá ani jeden. Citovat
MotoMoto Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 Pozor 90 procent v GigaComputeru jsou repasy použitých věcí. Stačí se podívat na záruku. Citovat
JendaB Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 Možnosti nejsou žádné, jelikož ty marže jsou minimální. Z praxe vím že kolikrát na notebooku za 15000Kč je marže 200Kč... Už dávno není doba kdy se na prodeji PC komponentů dalo slušně vydělat. Citovat
MotoMoto Odesláno 11. červen 2013 Odesláno 11. červen 2013 Já nevím nač se jinak ptáš. Jaký je rozdíl mezi slevou a akcí. Dneska se vše vlastně co se dá prodat prodává v akci. A na takovou výhodnou akci se dá narazit u všech prodejců, záleží na komoditě zboží a vhodném čase. Ale pokud uvažuješ tak, že si vybereš zboží a řekneš že na něj chceš slevu, tak asi neuspěješ. Proč by Ti také ten prodejce tu slevu dával. Citovat
ChouLu Odesláno 11. červen 2013 Odesláno 11. červen 2013 Gigacomputer nikdy, pokud nechceš mít problémy Citovat
Lucasao Odesláno 11. červen 2013 Odesláno 11. červen 2013 Zkus alfacomp.cz maji velmi dobré ceny a dopravu zdarma. Citovat
GhostBoxer Odesláno 13. červen 2013 Autor Odesláno 13. červen 2013 MotoMoto : To si trošku mimo mísu, až budeš dělat roky v obchodu, tak pochopíš rozdíl mezi akcí a dohodnutou slevou. Když budeš chtít někdy ušetřit, nebuď hloupý a zkus to prubnout, i na e-shopech si lze domluvit lepší cenu, stačí jen zavolat či poslat mail. Prostor pro slevu je vždycky (neberu nákup v samoobsluze potravin atd.), ale samozřejmě vše má své hranice. Já se ptal jak je to běžné nyní v tomto odvětví a děkuji ostatním za rady. Citovat
Mysak_Bob Odesláno 13. červen 2013 Odesláno 13. červen 2013 No, myslim si, ze v potravinach je daleko vetsi prostor pro slevu nez ve vypocetni technice (hlavne co se tyka hardware) Citovat
GhostBoxer Odesláno 13. červen 2013 Autor Odesláno 13. červen 2013 OK, já to myslel jen jako příklad, v souvislosti z pohledu koncového zákazníka, ceny samotného nákupu a zavedlých zvyklostí. Přeci se nebudu v masně přetahovat, že bych chtěl ten salám o 10 % levněji. Beru že v jiném postavení je majitel velké restaurace. Citovat
MotoMoto Odesláno 14. červen 2013 Odesláno 14. červen 2013 Nevím zda je dostatečná praxe 22 let prodeje výpočetní a telekomunikační techniky. Možná tomu nerozumím. Ale... Nevím zda znáš velikost marží v IT. Citovat
Milan+ Odesláno 16. červen 2013 Odesláno 16. červen 2013 MotoMoto,tak mu udělej cenu a něco mu nabidni,se v tom pohybuješ myslím. Citovat
JendaB Odesláno 17. červen 2013 Odesláno 17. červen 2013 Dnes má obchod jako je alfa.cz marži 5-7% na HW, takže na nějakou slevu jako je v autokelly nebo jinde můžete rovnou zapomenout.... Citovat
MotoMoto Odesláno 17. červen 2013 Odesláno 17. červen 2013 Komerce je zde zakázaná a já nemám rád tohle hledání nejnižší ceny a lámání na slevy a podobně. Já prostě nabízím zákazníkovi určitý předprodejní a prodejní servis a tak v naší prodejně nejnižší ceny určitě nenabízíme. Ale za to nabízíme kvalitu, servis, podporu a podobně. Marže 5 procent z prodeje je skutečně spíš vyšší než nižší. Díky obchodům jako je právě Alza a Alfa a další jsou tyto marže takto nízké. A ještě daleko horší jsou garážisté. Přes den ve fabrice, běžící e-shop napojený na distributora, večer odmačká objednávky, které za něj vyřídí přímo distributor a zboží mu zašle. Tomu stačí 0,5 procenta z ceny a nemá s tím žádnou práci. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.