xkolousek Odesláno 7. červen 2013 Odesláno 7. červen 2013 Zdravím všechny. Mám jeden dotaz. Když spustím klimu, z průduchů v kabině se ozývá kovový zvuk tření. Když běží obyčejné topení tak není nic slyšet. Poradí někdo prosím??? P307 BREAK, 2007, 1.6 HDi, 80 kW, aut. digiklima Citovat
ozzy56 Odesláno 7. červen 2013 Odesláno 7. červen 2013 při zapnutí klimatizace se roztočí kompresor, takže zvuk jde od něj... Citovat
xkolousek Odesláno 7. červen 2013 Autor Odesláno 7. červen 2013 Teď jsem si to byl ještě jednou poslechnout. Když přidám plyn, zvýší se otáčky motoru a ten zvuk ustává. Chystám se vyměnit drážkový řemen, protože už dosti šustí. Je možné, že by se ten zvuk přenášel na klimu??? Myslím, že se ten zvuk objevil hned potom, co jsme zkoušeli trochu stříknout řemen WD. Citovat
xkolousek Odesláno 16. červen 2013 Autor Odesláno 16. červen 2013 Tak nakonec je odpověď jasná. Únik chladiva!!! Citovat
tiger1 Odesláno 18. červen 2013 Odesláno 18. červen 2013 Kadiaľ ti to unikalo? Mne robí niečo podobné, raz za čas akoby zasyčí cez prieduch u spolujazdca a tuším sa znížila účinnosť klímy. Neviem,či je to normálne klímu som začal používať cca pred mesiacom a toto som si všimol tak pred dvoma týždňami. Citovat
xkolousek Odesláno 18. červen 2013 Autor Odesláno 18. červen 2013 Mě se to taky právě objevilo po pár týdnech od naplnění klimatizace. Je to takovej syčivej zvuk až kovovej zvuk tření. Účinnost chlazení se také samozřejmě snížila. Kde to uniká ještě nevím, zatím nemám čas s autem někam dojet. Buď to bude chladič klimy nebo spoje nebo ventilky. Nejpravděpodobnější u 307 faceliftů je chladič klimy. Je dost otevřenej a většinou naproti sahaře je díra. Citovat
tiger1 Odesláno 19. červen 2013 Odesláno 19. červen 2013 Ja som chladič klímy menil nový, tak neviem,skúsim to dať doplniť, či niečo uniklo, alebo nie a uvidím. V utorok mám termín. Citovat
bancroft Odesláno 19. červen 2013 Odesláno 19. červen 2013 Zdravím na fóru. Taky mám dotaz. U benzinové 1.6 se po zapnutí digi klima výrazně sníží výkon motoru. Připadá mi že dřív to tak citelné nebylo. Chladí stále dobře, pazvuky žádné. Může to být tedy standardní stav?? Citovat
tiger1 Odesláno 25. červen 2013 Odesláno 25. červen 2013 Tak som bol v Peugeote s klímou, vybrali 525 chladiva 4 oleja a naplnili 550 chladiva a 5 oleja, tak neviem, podľa typu auta by tam malo ísť 585 minimálne, ale ked som chlapíkovi hovoril tak povedal, že 550 je v poriadku. Môže mi tých chýbajúcich 35 robiť problémy, či je to zanedbateľné? Nemám s tým žiadne skúsenosti, preto sa pýtam. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.