Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

Dávám sem info, pro ty, kteří by se rozhodli upravit soft na své 206cc 1.6hdi.

Moje 1.6ka má mít v serii 109hp, nevím tedy jaký je rozdíl u těch nižších výkon. verzí - zda jsou jiné vstřiky, turbo, nebo jen program ?

No každopádně zpátky k věci.

Auto má najeto 180tkm

Straki mi dělal EGR + FAP OFF

poté jsem raději dával nový setrvák + spojku

vstřiky jsou překontrolované a přetěsněné

Když se dalo auto na brzdu aby se změřil výkon v serii tak jsem se nestačil divit. :myslim

1. měření 90hp

2. měření 103hp

3. měření 98hp

Po úpravě softu je výkon 126hp /286Nm s tím, že je uhladěnější křivka.

Abych řekl pravdu, čekal jsem od toho víc - minimálně 135hp, ale úpravce (kamarád) mi řekl, co by jsi od peugeota čekal tohle není VW.

Nicméně i tak je v autě znát nárust a s autem jako je 206CC to slušně cvičí, ale samozřejmě dokrmit by se to ještě mohlo, dle všeho už výkon brzdí malé turbo.

A tak se nabízí otázka ? Nemáte někdo zkušenost s hybridním turbem / větším turbem, který na motor sedne s minimem úprav ?

Níže dávám graf.

grafceco.jpg

Odesláno

Upřímně řekni kamaradovy ohledně toho,že to není VW ať se jde vycpat.. 1.6HDI se dá kvalitně načipovat a spousta lidí ji tu má po chipu.... stačí pohledat. Buď ty ,,ladiči\" neumí PSA jako spousta ,,nalejvačů\" map a nebo tam máš už něco načnutýho.

Odesláno

Máš tady někde graf, \'\'načipované\'\' 1.6hdi ?

Nikde jsem totiž graf doposavaď neviděl

Když jsem se ptal strakiho na soft tak ten mi řekl, jednou to bylo bržděné a výsledek byl 130hp

Odesláno

Grafík mám, od Veverky, snad se na mě nebude zlobit.

Má v 307čce 1,6 HDi 80 kW, ale po chipu od strakiho.

Na brzdě nedávno dosáhl hodnot 142,6 koní a 336,3 Nm.

Bohužel úprava byla provedena dříve, nemáme srovnání s origo mapou.

post-15148-14109631635692_thumb.jpg

post-15148-14109631636119_thumb.jpg

Odesláno
Grafík mám, od Veverky, snad se na mě nebude zlobit.

Má v 307čce 1,6 HDi 80 kW, ale po chipu od strakiho.

Na brzdě nedávno dosáhl hodnot 142,6 koní a 336,3 Nm.

Bohužel úprava byla provedena dříve, nemáme srovnání s origo mapou.

96,6kw = 142hp ? co já počítám tak je to 129hp :myslim

Odesláno

96,6 kW to je výkon na kolech, 142 koní je výkon motoru - po přepočtu.

EDIT: koukám, že v sérii jste naměřili sakra málo, to mi připomíná 2.0 HDi 80 kW na srazu, naměřil jenom 95 koní, proto straki tolik nekouzlil ...

Zde máš komplet výsledky:

http://www.peugeot-club.com/forum/files.php?pid=1697192&aid=135299

[upravil dne 6/6/13 14:55 od MilanF1]

Odesláno

Hm tak to je zajímavé.

Co já vím, tak také hodně na měření záleží jak měření probíhá (na jaký rychlostní stupeň a zda je i na brzdě retardér)

Co se týče samotných brzd tak brzdy, kterým se dá věřit jsou od výrobců MAHA a motocom.

Pokud by měl někdo zájem tak mu snad tu brzdu v praze zaplatím a zajímalo by mě výsledek na stejné brzdě ve stejný čas dvou aut.

Odesláno

Myslím, že to bylo Dynocom, kde jsme byli.

Nicméně údaje ostatních lezly většinou okolo papírových údajů, ti co očekávali méně, naměřili méně. Myslím, že údaje jsou relevantní.

Zde foto přímo Veverky :D

post-15148-14109631636476_thumb.jpg

[upravil dne 6/6/13 14:59 od MilanF1]

Odesláno

Řeknu ti to takhle... zde v ČR a okolí je spousta lidí, kteří mají německé vozy se vznětovými motory - TDI. Proto je zde hodně úpravců, kteří se hodně věnují právě TDI, jenže tím pádem, že je dle všeho TDI tolik \"populární\", tak se ho i samotní úpravci snaží nějak \"vyzdvihnout\" a to je právě tím, jak ty TDI upravují...z 66 kW na 118 kW a pod. Ale když tam přijdeš s HDI, tak ti řeknou, že to nejde, protože by to nic nevydrželo, že to není TDI. No pokud není člověk hloupý a má o auta trochu zájem, tak si zjistí pár věcí a pak mu \"docvakne\", proč by to nešlo tak jako u TDI? Samozřejmě že všechno jde... Jde jen o to, že je zde hodně zakomplexovaných lidí, pro které nic jiného nežli právě TDI není a ostatní motorizace \"odfláknou\". Ano je to tak. Vím to z vlastní zkušenosti - nechal jsem se nalákat na psaníčka na webu TDIchip v Berouně - \"přizpůsobíme se přání zákazníka\"...velké kulový. Ale to nemá cenu zde nějak rozvádět. Jo a kamarád by se měl nad sebou a hlavně nad tím co vypustil z pusy zamyslet...

Odesláno

Nebuďte zase tak zaujatí.

On auto upravil, a říkal že dělal nekolik 1.6hdi (slabších verzí) a bez problému.

Já když si hlavně srovnám ty plastové hadice co vedou k turbu a od s hadicema co má koncern (guma) tak už to ve mě nepůsobí nijak důvěrně.

Nebral to tak, že mam sráče, ale prostě tak že asi nemohu počítat s procentuálním nárustem jako u koncernu :myslim

Mimochodem tenhle soft co mám já, je s kouřem, jinak by tam bylo ještě méně.

Odesláno

všechno je to otázka peněz, jestli je máš, tak není problém, ale osobně si myslím, že 1.6 HDi není zrovna ideální kandidát na mega projekt, to alespoň 2.0 HDi, který má celkově lepší koncept od základu. Já jsem s výkonem 1.6 HDi spokokjený (kolik tam je změřené nemám) :papa.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...