Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Indikace zapnutí pásů v druhé řadě - jednotlivé sedačky

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj

ve druhé řadě mám 3 samostatné sedačky. Včera byl v pravé zapnutý pás na pár kilometrů. Od té doby mi u ní problikává indikace zapnutí pásu. Nejhorší na tom je, že auto si myslí, že se tam někdo připoutal a za jízdy odpoutal -> blikající indikace nad zrcátkem a varovný signál.

Zkusil jsem několikrát pás zapnout - rozepnout a furt stejný.

Pokud je pás zapnutý tak to indikace správně vyhodnotí a indikace je zhaslá. Takže teď jezdím s nasazeným pásem :-(.

Působí to na mě, jakoby tam někde byl nějaký visící kontakt.

Nemáte někdo zkušenost - nápad co s tím?

Odesláno
uz sa to tu riesilo najskor bude zla antena v podlahe

Díky moc, ale nevím - u mě jsou zaplé pásy indikovány bez problémů. Jen se autu nelíbí, když je pás rozeplý.

Takže se mi to jeví jako problém indikace v sedačce. Ještě jí zítra zkusím přehodit s levou a uvidíme.

Odesláno

Tak jsem ráno přehodil pravou sedačku se středovou a celý den to vypadalo jako že se problém opravil. Už jsem se radoval a .... večer se opět pravá strana ozvala :myslim. Takže to asi opravdu nebude v sedačce ale v anténě v podlaze :fnuk

O víkendu zkusím rozdělat a případně poměřit anebo odpojit anebo se bude jezdit s nataženým pásem - pokud tedy nebude jiná nutnější činnost (třeba sekat zahradu či něco takového).

[upravil dne 6.6.13 21:32 od RichVa]

Odesláno
Tak jsem ráno přehodil pravou sedačku se středovou a celý den to vypadalo jako že se problém opravil. Už jsem se radoval a .... večer se opět pravá strana ozvala :myslim. Takže to asi opravdu nebude v sedačce ale v anténě v podlaze :fnuk

O víkendu zkusím rozdělat a případně poměřit anebo odpojit anebo se bude jezdit s nataženým pásem - pokud tedy nebude jiná nutnější činnost (třeba sekat zahradu či něco takového).

[upravil dne 6.6.13 21:32 od RichVa]

Jezdit z nataženým pásem nemusíš,buďto si kup nebo vyrob ten ocásek pásu co se tam strká (bude si to myslet,že je zaplý a máš klidnou hlavu):)

Odesláno

Tak jsem včera našel čas. Vyhodil sedačky, snímač v podlaze jsem odpojil, HD sprayem prostříkl kontakty (lepší nápad jsem neměl), a dal všechno zpět.

A teď je už druhý den klid :super (jen doufám že jsem to nezakřikl a nemusím si jít chystat \"záslepku\" do pásu :) )

Nicméně celé mi to připomíná magii

• O 4 měsíce později...
Odesláno
Tak jsem včera našel čas. Vyhodil sedačky, snímač v podlaze jsem odpojil, HD sprayem prostříkl kontakty (lepší nápad jsem neměl), a dal všechno zpět.

A teď je už druhý den klid :super (jen doufám že jsem to nezakřikl a nemusím si jít chystat \"záslepku\" do pásu :) )

Nicméně celé mi to připomíná magii

Dnes jsem si našel čas celý to rozdělal,tu rampu vytáhl vysušil fénem a zkusím taky prostříknout ty kontakty a uvidím.Pod ten plošňák co je po celý dýlce té rampy asi lízt nemám že?Nejsem přes elektro,ale si bych to zničil?

Odesláno

Dnes jsem si našel čas celý to rozdělal,tu rampu vytáhl vysušil fénem a zkusím taky prostříknout ty kontakty a uvidím.Pod ten plošňák co je po celý dýlce té rampy asi lízt nemám že?Nejsem přes elektro,ale si bych to zničil?

Nedávno mě to začalo opět zlobit a tak jsem rampu vyndal a rozebral.

Plošňák se dá opatrně sundat - je na kolíčkách z plastu co jsou na konci roztavené. To roztavení jsem ořízl nožem a když se to dávalo zpět tak za pomoci staré plastové tyčky kdo ví z čeho tam kápnul pájkou opět kousek plastu. Plošňák se skládá z několika částí (podle sedaček, mezitím vedení), jsou spolu spojené pružným vedením.

Nicméně všechny součástky jsou zalité čímsi jako průhledná pryskyřice. Jediné, kde se jde dostat na \"železo\" je u cívek - antén.

Propájel jsem je tedy řádně pákou, dal vše dohromady a čekám až bude opět vhlko a hnusně. To je počasí kdy mi to zlobilo (za sucha nic).

Nicméně jsem zjistil příznivou věc - celá rampa se dá odpojit a auto se chová jako by nebyl nikdo připoutaný. Takže jsem rozhodnut že pokud pájení nepomůže bude rampa odpojená,

Odesláno

Nedávno mě to začalo opět zlobit a tak jsem rampu vyndal a rozebral.

Plošňák se dá opatrně sundat - je na kolíčkách z plastu co jsou na konci roztavené. To roztavení jsem ořízl nožem a když se to dávalo zpět tak za pomoci staré plastové tyčky kdo ví z čeho tam kápnul pájkou opět kousek plastu. Plošňák se skládá z několika částí (podle sedaček, mezitím vedení), jsou spolu spojené pružným vedením.

Nicméně všechny součástky jsou zalité čímsi jako průhledná pryskyřice. Jediné, kde se jde dostat na \"železo\" je u cívek - antén.

Propájel jsem je tedy řádně pákou, dal vše dohromady a čekám až bude opět vhlko a hnusně. To je počasí kdy mi to zlobilo (za sucha nic).

Nicméně jsem zjistil příznivou věc - celá rampa se dá odpojit a auto se chová jako by nebyl nikdo připoutaný. Takže jsem rozhodnut že pokud pájení nepomůže bude rampa odpojená,

U mě to zatím drží,ale jak vidím asi to nebude napořád.Mám štěstí ,že kluk je z oboru tak to dokáe snad změřit a popřípadě navrhnout postup co s tím dál když to zazlobí.Tento víkend nebyl doma tak jsem to zatím udělal po svým.Je štěstí ,že to rozebrání není nijak složitá a dlouhá procedura.

• O 1 měsíc později...
Odesláno
U mě týden to samé,pravá zadní bliká,pípe,musí být zapnutý pás,aby to přestalo,prosím o postup(foto) jak se dostat k anténě pod sedaky, Děkuji.A.

Bohužel, když jsem to rozdělával, tak jsem nefotil :-(

Práci bych dělal někde v teplé garáži - je to práce s plasty a na mraze bych se do toho nepouštěl

Takže jen postup bez obrázků z hlavy (zítra lehce zkouknu a případně zkoriguju, protože auto stojí teď venku na mraze):

1. všechny zadní sedačky ven

2. v místě předních úchytů pro sedačky 2. a 3. řady jsou takové plastové západky - pomocí širšího plochého šroubováku ven s nimi

3. vyndat plastovou lištu - pozor, lišta u úchytů druhé řady je půlená a aby se vydala zpod plastového krytu prahů je třeba opět plochým šroubovákem kryt prahů pozvednout - NETAHAT

4. odendat tapecírunk pod druhou řadou sedaček

(teď už uvidíš tu lištu o které to celé je http://s17.postimg.org/tyfyqapj3/Bez_n_zvu.png

5. lišta je přichycena plastovými podložkami - dají se vyšroubovat což je lepší než je páčit

6. vyzvednout lištu - nejprve na pravé straně auta pak postupně zvedat a vytáčet až se dostaneš ke konektoru na levé straně ... odpojit konektor - šlo mi to mírně viklacím tahem - zespoda malá západka které se lehce pomůže plochým štoubováčkem

7. nyní v podstatě můžeš nechat odpojeno, dát vše nazpět a dál signalizaci neřešit nebo pokračovat dál

8. lištu položit na stůl vzhůru nohama - uvidíš plošňáky zezadu - takže plastové úchytky nahřát pájkou a plošňák současně opatrně nadzvedávat až je venku.

9. z druhé strany je vše zalito kromě snímacích cívek. Jejich spoje jsem řádně prohřál pájkou, očistil kalafunou a pak znovu zakápl cínem

10. vše dát dohromady obráceným postupem

Doufám, že Ti to pomůže a vydrží.

PS: V příspěvku jsem si dovolil použít schéma od Spratan z vlákna http://www.peugeot-club.com/topic/73267-kontrolka-bezpecnostnich-pasu-pipa-i-kdyz-na-sedackach-nikdo-nesedi/

[upravil dne 21.2.14 19:15 od RichVa]

Odesláno
U mě týden to samé,pravá zadní bliká,pípe,musí být zapnutý pás,aby to přestalo,prosím o postup(foto) jak se dostat k anténě pod sedaky, Děkuji.A.

Bohužel, když jsem to rozdělával, tak jsem nefotil :-(

Práci bych dělal někde v teplé garáži - je to práce s plasty a na mraze bych se do toho nepouštěl

Takže jen postup bez obrázků z hlavy (zítra lehce zkouknu a případně zkoriguju, protože auto stojí teď venku na mraze):

1. všechny zadní sedačky ven

2. v místě předních úchytů pro sedačky 2. a 3. řady jsou takové plastové západky - pomocí širšího plochého šroubováku ven s nimi

3. vyndat plastovou lištu - pozor, lišta u úchytů druhé řady je půlená a aby se vydala zpod plastového krytu prahů je třeba opět plochým šroubovákem plastový kryt pozvednout - NETAHAT

4. odendat tapecírunk pod druhou řadou sedaček

(teď už uvidíš tu lištu o které to celé je http://s17.postimg.org/tyfyqapj3/Bez_n_zvu.png

5. lišta je přichycena plastovými podložkami - dají se vyšroubovat což je lepší než je páčit

6. vyzvednout lištu - nejprve na pravé straně auta pak postupně zvedat a vytáčet až se dostaneš ke konektoru na levé straně ... odpojit konektor - šlo mi to mírně viklacím tahem, i když jsem očekával nějakou západku

7. nyní v podstatě můžeš nechat odpojeno, dát vše nazpět a dál signalizaci neřešit nebo pokračovat dál

8. lištu položit na stůl vzhůru nohama - uvidíš plošňáky zezadu - takže plastové úchytky nahřát pájkou a plošňák současně opatrně nadzvedávat až je venku.

9. z druhé strany je vše zalito kromě snímacích cívek. Jejich spoje jsem řádně prohřál pájkou, očistil kalafunou a pak znovu zakápl cínem

10. vše dát dohromady obráceným postupem

Doufám, že Ti to pomůže a vydrží.

PS: V příspěvku jsem si dovolil použít schéma od Spratan z vlákna http://www.peugeot-club.com/topic/73267-kontrolka-bezpecnostnich-pasu-pipa-i-kdyz-na-sedackach-nikdo-nesedi/

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...