Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na mojí 106ce mám v podstatě všechno rád a jezdí se mi s ní fakt dobře - až na tu řadící páku. Prostě si nemůžu zvyknout na tak velikou a na takové velké páčení a ani její tvar se mi moc nelíbí. Proto bych chtěl tuto páku vyndat i s manžetou (to jsem viděl někde tady na fóru, jak se vyndává hlavice páky atd..). Momentálně mám asi takovouto páku http://aukro.cz/peugeot-106-ii-1-0-radici-paka-i3295180229.html

A konečně můj dotaz:

Lze nasadit na 106 r.v.1998 např takováto páka http://www.original-tuning.cz/detail/hlavice-radici-paky-storm-modra-CMP-31208/

a k ní koupit takovouto manžetu

http://aukro.cz/peugeot-106-206-306-406-307-407-605-sw-manzeta-i3261955876.html

Jde mi spíše o princip, ne že bych si vyhlédl přesně tuto manžetu a páku, to jsou spíše ilustrativní příklady.

Především zda to vůbec jde takto vyměnit.

Moc by se vlastně nemělo to řazení změnit, když by se řadicí páka zmenšila o pár centimetrů...nebo je v tom ještě něco na co si dát pozor?

Moc Vám děkuji za rady!

Odesláno

Ano, ta hlavice tam půjde a padne dobře do ruky, mám ji na autě, ale kvalita nic moc:( Závity pro 3 červíky se okamžitě strhnou a ta hlavice je 2-dílná, spodek, který se šroubuje na ovládací tyč a to madlo, které je na tom spodku naražené a občas je třeba ho narazit na ten spodek. Neupadne úplně, ale je cítit, že se povysune a má vůli.

Manžetu nevím, já bral uni, kterou jsem si pomocí přesného rámečku na 106 přidělal ke středovému tunelu.

Odesláno

Manžetu nevím, já bral uni, kterou jsem si pomocí přesného rámečku na 106 přidělal ke středovému tunelu.

Téhle větě moc nerozumím. Teď mě napadá že \"uni\" asi bude znamenat \"univerzální\" :D Ale radši se ujistím.

No, taky dávat kolem 400 za manžetu... To možná bude jednodušší, když v nějakém sekáči koupím černou koženou minisukni za 30 Kč a tu manžetu si ušiju sám... jsem docela zručný.. :D V podstatě to je jen kus kůže takže by v tom asi neměl být problém...

I tak bych se rád zeptal na typ manžety, který jste kupoval vy (nějaký odkaz je možný...?)

A ještě.. ohledně té hlavice... právě na takový typ jsem si zvykl... víte o nějaké lepší kvalitě... která nemá vůli a má lepší \"systém upevnění\" - no prostě která by se moc nehýbala :D

Odesláno

Ano, uni=universální.

Je to něco na tento způsob: http://shop.autodilykrc.cz/cz-detail-552858-manzeta-radici-paky-cerna.html

Původně jsem to měl jen na tu gumu dole, ale to nebylo to ono, tak jsem to tím rámečkem dole přitáhl a to co přečuhovalo jsem ořízl. Myslím, že výroba v domácích podmínkách při troše zručnosti není špatná cesta a bude levnější.

Bohužel, o lepší kvalitě hlavic nevím, měl jsem 2 tohoto typu a obě trpí stejným neduhem. Nakonec vyřešeno náhradou 3 červíků za provrtání ovládací tyče na 1 straně a 1 pořádným šroubkem, který se opře o druhou stranu ovládací tyče. A ta vůle mezi těmi 2 kusy, prostě jednou za čas narazit zpátky, není to zas tak hrozné, že by to bylo x-krát za jednu jízdu.

Odesláno
každopádně jak chceš vyřešit to že stím budeš šíbovat stejně vysoko? chceš vzít flexu a uříznout kus páky?

Je to ironie nebo si myslíte, že by to nebyl problém - tu páku tak o +- 4 cm říznout. Mělo by to v podstatě být v klidu - uříznout kus kovové tyče...

Odesláno

když už je tu vlákno o šajtrpáce, tak se zeptám. Je tam nějaký zádrhel v její demontáži - musí se pod auto, nebo to jde všechno z vrchu. Povolím cca 4 šrouby a vytáhnu to celé ven. Jak to drží táhlo?

Když se zahřeje, tak jde ztuha a vrže jako kráva.

Odesláno

Tak už vím co mě tam vrže. Je to díl č. 2. Je to snýtované a ty dosedací (plastové nebo jakej je to matroš) třecí části vržou.

Zkoušel sem odmastit a i mazat, ale nic nezabírá :(

Uvidím co to udělá přes noc.

post-13959-14109631909105_thumb.jpg

Odesláno

No teď mě jde řazení ohodně lépe, to vrzání uvidím, zatím prší a je chladno, ale subjektivně je to lepší než před tím. Ještě to tak zkusit navrtat a natlačit tam mazivo dovnitř toho válečku. Zatím to nechám tak.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...