Mára 405 Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 1)Zdravím všechny zapálené Peugeo?áky,sehnal jsem Alu kola 15" s Forda a můj problém spočívá v tom že nesedí označení ET v zádu mám místa maximálně na papír a v předu neprostrčím dlaň.Proto sem vás chtěl poprosit o radu,pomoc jak s podložkami a šrouby. 2)Po namontování kol mi auto táhne do prava a při nerovnosti se s řízením doslova peru a jelikož chci 9. na sraz rád bych to chtěl mít v richtiku.předem všem děkuji Mára 405 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Nejspíš Ti poradím podle mě jediné možné řešení - prodej kola z Forda a sežeň si kola se správným ET (podložky a delší šrouby = nesmysl, který nemusí skončit jen dobře) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mk405 Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 podložkou dostaneš kolo pouze směrem ven z blatníku, z tvého dotazu není jasné jestli vpředu a v zadu je: 1) za kolem / před kolem 2) přední naprava zadní náprava. dobré je i napsat všechny udáje jako pneu 195/50R15 ráfek 7x15\" ET15 pak ti to klidně i spočítám [upravil dne 5/8/05 mk405] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vvitty Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 no, kolik jsi dal za kola? kvalitni podlozky ani srouby nejsou zadarmo, mozna te vyjde levnejc prodat a koupit jiny... jinak podlozky duralovy, zelezo nebrat (tezky) a hlinik taky ne (mekky) a jak psal MK405, jdou takhle jen vytahnout ven jaky kola jsi mel predtim, a jaky jsi dal ted? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mára 405 Posted August 8, 2005 Author Share Posted August 8, 2005 Zdravím,dík za odpovědi.Pneu 195/50 R15 ráfky 7x15\".Vzádu za kolem,mezi tlumičem a kolem není místo jinak je všecno dobrý na obou náprvách.Potřeboval bych vzádu tak 3,5cm a vpředu 3cm Zatím díky Mára 405 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mára 405 Posted August 8, 2005 Author Share Posted August 8, 2005 Za kola jsem dal necelého bůra.Já potřebuju kola posunout jen ven to mi stačí.Před tím sem měl 14ky plechový.ET nevím nemůžu ho nějak dohledatZatím a díky Mára 405 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pallos Posted August 8, 2005 Share Posted August 8, 2005 nazdar zkus se podívat na ET. Orig.ET u 405 je 24 u plechů a 24 až 19 u hliníků (originální kola od PEUGEOUTu) čím menší tím víc ti to trčí z blatníku ven. Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mk405 Posted August 8, 2005 Share Posted August 8, 2005 tak pokod máč 195/50 R15 a ráfky 7x15 tak jsem to přesně trefil, mám je totiž také a mám ET10. ET se dá i změřit je to vzdálenost vnitřního kraje ráfku k dosedací ploše kola (akolrát se pak od toho odečtě 1/2 šířky ráfku 5\"x25,4/2= 177,8mm). Pokud tam teda neemáš skoro žádné místo postačí ti podložka 1cm široká (to bude ještě bezpečné a žádnej extrrém), stejně předpokládám že ford má ET24 +/-. Pokud chceš větší, tak by jsiměl mít kola max. zároven s blatníkem kola, což se taky nechá změřit, třeba pomocí la?ky. To moje ET10 je přední zároven a zadní trušku dovnitř blatníku. mk:papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mára 405 Posted August 8, 2005 Author Share Posted August 8, 2005 Díky mk405,náhodou nevíš jak se pohybují ceny?Vyskouším a pak dám vědět Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mk405 Posted August 8, 2005 Share Posted August 8, 2005 ceny nevím, ale je to docela dost, pokud jsou duralový (hliník je měkej, železo težký) a nezapoměn delší šrouby. Vyplatí se pohledat na netu nějakou akci. najdeš to skoro v každém eshopu s tuningem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KasoMakac Posted August 11, 2005 Share Posted August 11, 2005 Zkus na http://www.autodoplnky.cz/ zadat znacku a typ auta a pak se ti zobrazi menu Podlozky pod kola a srouby a podivej se na ceny. Uvadim tenhle web protoze jsou tam veci pro konkretni typ vozu. Musis ale myslet na \"prevod\" stredove - stredici diry kol. Ford (asi 63,3mm) ma neco jineho nez Peu (asi 65mm) a je potreba hledat podlozky tak, abys to pripadne mohl nechat upravit. Pokud plati \"asi rozmery\" tak kup podlozky na forda a vnitrni diru (ta co seda na naboj nebo jak se to jmenuje) si nech zvetsit na 65 mm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts