Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím chlapy, jaký olej přijde do 306 rv 93 je to 1,6 65kw, předpokládám že tam se lilo něco obyčejnějšího jako 15w40 nebo snad 10w40? vím prd koukal jsem do manuálu co jsem si stáhl a asi jsem to přehlídl nikde jsemt o neviděl, tak jen pokud někdo ví at napoví, dík moc

Odesláno

každý dává neco jineho nekdo syntetiku, nekdo polosyn, a nekdo minerál co jsem slyšel tak spíš se zeptám takhle co tam patří?

Odesláno

kromě rostlinného tam dej klidně cokoliv z výše uvedeného, ale nejrozumnější volbou je určitě pro tento motor 10W40. Nikde není řečeno, co tam patří a co ne, je to v podstatě na libovůli majitele, co tam nechá nalít, ale rostlinný olej tedy fakt nedoporučuju. :D

Odesláno

Total Quartz 10W40 je priamo predpísaný výrobcom...5W40 mi príde pre tento motor už luxus a ak navyše nevieš, čo tam bolo predtým, mohol by 5W40 teoreticky narobiť paseku...

Čiže za mňa Total Quartz 10W40 a meniť po 10-15000 km/rok

Guest bluesman
Odesláno
Total Quartz 10W40 je priamo predpísaný výrobcom...5W40 mi príde pre tento motor už luxus a ak navyše nevieš, čo tam bolo predtým, mohol by 5W40 teoreticky narobiť paseku...

Čiže za mňa Total Quartz 10W40 a meniť po 10-15000 km/rok

Prosím ťa, ako si to myslel s tou 5W40? :D Mám sa začať báť, keď tam lejem 5W40 na pokyn servisákov? ;)

Odesláno

Oleje 5W40 a 10W40 mají při teplotách nad 0°C stejnou viskozitu. Rozdíl mezi nimi se projeví až při teplotách kolem -15°C, to má 5W40 lepší čerpatelnost.

Odesláno

Nie-nie, keine Panik...som len myslel, ž ak do motora lial ktoviekto ktoviečo, tak by kvalitnejší 5W40 mohol povoliť karbón a olejové úsady...ak sa používa 5W40 už dlhodobo, tak no problem...

Ono vždy je dobré pri neznámom motore mu kuknúť pod sukňu (=pod víko venitlov minimálne), ako to tam vyzerá, či nie je motor zabordelený...a podľa toho sa prípadne rozhodnúť...

Inak neviem, či tie 5W40 a 10W40 majú nad 0 st rovnakú viskozitu, neviem..aj keď číselné označenie by to napovedalo...

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Páni, chystám sa na menší servis vrátane výmeny oleja, a znova mám dilemu:

-5W40 mi odporúča jeden mechanik, pretože v našom regióne býva v zime aj -25°C a pri takýchto teplotách je vraj vhodnejší

-10W40 mi odporúča druhý mechanik, pretože podľa neho bude mať motor sofistikovanejší a tichší chod

Ako som už písal, lejem tam Castrol Egde/Magnatec, no aj tu nastala dilema:

-jeden mechanik mi odporúča liať tam olej podľa pôvodnej nálepky výrobcu pod kapotou - olej značky Shell

-druhý mechanik mi odporúča liať tam olej podľa jeho skúsenosti - olej značky Liquid Molly

A teraz vyber si človeče... :o

Prosím vás, čo by ste mi odporučili vy? Berúc do úvahy, že ročne najazdím max. 2000km, a to aj v zimných mesiacoch pri veľkých mrazoch a extrémne studených štartoch? Ďakujem za každú dobrú radu... :papa

Odesláno

Riešim to preto, že budem v najbližších dňoch robiť GO motora, a keďže bude všecko vyčistené a spravené, nechcem už nič zanedbať... ;)

Odesláno

Uznávam, celý motor sa naraz robiť nebude, ale čaká ho výmena tesnení hlavy, gufer, filtrov, skrutiek, vybrúsenie hlavy, a ďalšie veci podľa potreby... Jednoducho bude čistý olejový systém, preto by som tam tentokrát chcel naliať ten najsprávnejší olej.

Odesláno

Dúfam, že sa práveže veľa zmení. :D Ale som len laik, vďaka za radu! ;) Ak sa mi podarí naškrabať euráče, možno skúsim aj Millers Oil. :o

Odesláno

Na novší niet peňazí. :) Keď si zoberiem do úvahy, že nový P 301 v najslabšej 1.2 motorizácií stojí (v základe) 8000€...

A kupovať ďalšie ojazdené, keď to moje bude celkom slušne poopravované, to by bola hlúposť. ;)

Pri mne je ale rozhodujúci iný faktor - dva metre výšky a metrák váhy. :D Len výnimočne sa nájde auto, v ktorom sa cítim pohodlne, preto sa toho môjho musím držať zubami-nechtami. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...