Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tákže ahoj, bydlím na jihu Moravy na Hodonínsku. K pežo jsem se dostal úplnou náhodou, když jsem se sháněl po mém prvním autíčku(řidičák ani ne 3 měsíce), tak měl brácha zrovna v garáži na opravu a seřízení GTI jedné paničky, která si koupila nové auto a starého se chtěla zbavit do AAA. Brácha měl na starosti dát auto do pucu a zařídit věci okolo prodeje. Občas mě při seřizování auta svezl na nedalekém obchvatu a jednou mi tak říká: \"Pěkné auto že? Neshání nějaký kámoš auto? Prodávám ho. Jede to dobře že?\" A já na to:\"To je 1,6ka že?\" Brácha se mi vysmál a říká:\" néééé to je dvoulitr\" :D A já na to jen hmmm.

Tak jsem se pár kámošů zeptal a naštěstí nikdo auto nesháněl, takže bráchovi stálo nad domem další asi 1,5 měsíce. Jednou jsme se na něj dívali a zeptal se mě jestli ho nechci za 25tis, že je to dobré auto a já se jen vysmál, protože 2.0 pro mě byl něco jako auto z pohádky :D Jako první auto jsem si představoval nějakou 1,3 feldu nebo tak něco. Po pár dnech jsem se za ním stavil, že auto beru. Auto si počkalo další 2 měsíce než se panička ozvala a začala mít snahu auto prodat. Pak to bylo hned nahned-měl jsem své první auto 206gti rv2000 s tacho195.500 jupí :)

fotky z 8.11.2012 první moje zima za volantem

dsc0010pd.jpg

dsc0011qa.jpg

dsc0012bf.jpg

závady a nedostatky na autě: ťuklé na předek-mřížka, uchycení ventilátoru a jedna lopatka,výztuha nárazníku, naprasklá maska, pravé světlo, špatná olejoměrka, nefunkční klima(zatím nebyla potřeba), ťukanec na čelním skle, ošoupaný volant, kapota nelícuje

zatím jsem se do oprav moc nepouštěl, protože nebyl čas a ani prostory, ale za půlrok končí stk, tak to začnu pomalu dávat do kupy.

[Edited on 2/6/13 09:59 by joshiki]

Odesláno

Vzpomínám si, že když jsem byl malý špunt cca 7 let, tak brácha měl v opravě 205a na boku taková plastová lišta s červeným nápisem GTI

v tehdy jsem neměl vůbec ponětí v čem jsem se to vezl :D Dodneška si vzpomínám, jak na to šlápl, zapasovalo mě to do sedaček

a při brždění jsem z kožené sedačky sjel jak máslo. A po 14 letech jsem si pořídil auto podobné

[Edited on 14/7/13 09:14 by joshiki]

Odesláno

úspěšně provedené práce na autě:

vyčištění klapky

výměna rozvodů doma v garáži

výměna středního dílu výfuku po střetnutí s vysokým obrubníkem(odnesly to obě zadní kola a výfuk)

úprava sacího potrubí od blatníku k filtru-zkrácení a rozšíření na d=110mm(fotku můžu dodat)

výměna oleje v převodovce

nové tyčky stabilizátoru

nalepení folií na skla(předek ochranné a zadek 2+1 s 5%propustnost v Brně za 3100)

nalepení zatmavovacího pruhu na čelní sklo doma(byl to hodinový porod :D )

brzdy(desky, hadičky,seřízení ručky)

zprovozněná klima

popravený zámek kapoty-nedovírala tak 1cm :(

filtr. vložka simota-nepatrně změnila zvuk od 5000-omezovač-nic víc jsem nepocítil :D

slepené zrcátko, která jsem si blbec v zimě sám urval

Zamýšlené úpravy a opravy:

nové čelní sklo

střecha na leskou černou folii

kapota na carbon nebo leskou černou folii

kola na černo nebo modro?

volant obšít

nechat vyrobit nainstalovat quick shift( http://206gti.net/quickshift/ )

zakrátit řadící páku

nový podvozek -40-35

výfukový systém-zpočátku nejspíš pořídím jen koncák

[Edited on 6/7/13 15:52 by joshiki]

[Edited on 14/7/13 09:12 by joshiki]

Odesláno

čištění klapky

dsc0001wdl.jpgdsc0003csh.jpg

úprava sacího potrubí-červeně naznačený skutečný tvar a délka po zapasování do šasí auta. Potrubí otevřelo sání před filtrem a tím trošku \"zpříjemnilo\" projev auta.:cool:

dsc0071ma.jpg

Odesláno

Moral3z :Díky :)

pipistrel: původně jsem chtěl masku na černo celou, ale po zkouknutí toho auta jsem změnil názor a jeho nápad \"zkopčil\" :)

Feelly:díky, popřemýšlím a hlavně vyzkouším ve virtualu ;)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Marek.206 : jj mc aut se takového počtu km nedožijí...i já měl na mále :roll

dneska oprava klimy-netěsnil ventilek+ doplnění chladiva 1g za přijatelných 1300,- + v autokelly pylový filtr za 216,-

Odesláno

Dnes jsem se nudil, a koupil věcičky na stříknutí plastů.

Prvně ošmirglovat, umýt tech. benzínem, nastříkat základ na plasty a nakonec barvu, která mi dal nejvíc zabrat, protože po nastříkání 1. vrstvy barvy začalo poprchat a na laku laku to udělalo příšerné tečky :bacha nakonec jsem to musel všechno zase umýt benzínem až na původní stříbrnou a repete :bojim

Před deštěm jsem to chtěl ochránit slunečníkem...ale ten ču**k propouštěl miniaturní kapičky vody....takže jsem se s tím ztrácel nervy tak 4 hodiny než vše začalo vypadat tak jak jsem si představoval

ay6k.jpg

0gdd.jpg

dpfa.jpg

[Edited on 14/7/13 18:30 by joshiki]

Odesláno

mitu-origo sání je napojeno na airbox jakoby bajonetovým zámkem (už si přesně nepamatuju), od matice oddělíš origo potrubí a napasuješ místo něj, potrubí nové. Nic na tom není.

Dneska proveden reset řj-dodneška jsem ani netušil jak je to auto výkonné :mrk , pak poreferuju, jestli to mělo nějaký přínos. Reset jsem dělal kvůli novým svíčkám(origo) a sport. vložce do sání.

[Edited on 6/7/13 15:53 by joshiki]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...