Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den ,chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti z pojištovnou carlife,která pojištuje mechanické a elektrické poruchy vozidla.Koupil jsem si auto v bazaru a u podepsání smlouvy o koupi vozu,mi dali záruku na 2 roky ,kde jsem podepsal z pojištovnou carlife za 15 000kč na zminěné 2 roky smlouvu.Začalo mi v motoru před nedávném něco jako pískat,nebo je to spíše mírné syčení z mírným pískotem,vůbec nevím co to může být a dělá to i při přidávání plynu.Jinak auto jezdí v pohodě,kromě toho zvuku jsem nezpozoroval žádnou změnu.Jsem ještě v této záruce na opravu,ale při důkladném pročtení smlouvy jsem zjistil,že toto pojištění se může uplatnit,jen v tom případě,že je vůz pravidelně servisováno a to musí být průkazné.Jenže předchozí majitel se to vykašlal a já ted nemůžu uplatnit pojištění.Nechápu ani jak nám toto pojištění mohla paní v bazaru vůbec dát.Prakticky jsem vyhodil 15000 a nemůžu nic.Máte ještě někdo takovou zkušenost?

Odesláno

Otázka je, jestli je to tam formulovaný tak, že to mělo být pravidelně servisováno od novoty, nebo od toho, co jsi ho koupil Ty. Pokud je to ten první případ, tak si piš, že o tom v bazaru dobře věděli a mají na tom pojištění dobrý zisk a Ty se můžeš jen mlátit dohlavy a být nasranej pokaždé, když někdo, někde použije tu slavnou poučku: NIKDY nepodepisuj NIC, co si nepřečteš! To samé pak platí i o tom, co si přečteš a nerozumíš tomu;) Každopádně nemá cenu kontaktovat bazar, jelikož předpokládám, že jsi auto koupil v \"největším a nejlepším\" bazaru v ČR a tudíš bys měl mít někde ve smlouvě i to, že pojistnou událost řešíš přímo s pojišťovnou, tak je kontaktuj a uvidíš. Pak teprve můžeš řešit, jestli jsi vyhodil 15K oknem, nebo ne;)

Odesláno

Aha to máš pravdu je tam:jestliže pojištěný nemůže prokázat,že vozidlo bylo od uzavření pojištění pravidelně servisováno podle pokynů výrobce.Maximální povolená odchylka od hodnot doporučených výrobcem je 400 km nebo 2 týdny.Mám auto skoro 2 měsíce a ujel jsem tak 600 km,na prohlídku jsem chtěl jít v průběhu příštího měsíce.Taky je tam napsané,že mi sami vyberou servis a když se porucha nebude vztahovat na pojistné vybrané díly a opravy co mají v programu,tak si sám zaplatím bud opravu v jejich service,ale nebo i jen když mi dají auto do stavu v jakém bylo,než jsem k nim přijel,zdá se mi to nějak podvodně myšlené,já jsem laik a jak mám vědět,že mě nepodvedou.Jinak díky za připomínku od kdy platí pojištění,člověk jak si čte tuto smlouvu co má 6 stránek a je to psané 3 mm písmem tak má hlavu jak balon..Zavolám tam a poptám se,vždy si všechno přečtu,ale jak vám v bazaru dají tolik smluv a papíru a všelijakých jiných věcí k pročtení tak už člověk i přestane vnímat,mají to pěkně promyšlené..kdybych si tuto smlouvu pročetl opravdu důkladně tak bych ji vůbec nechtěl za 15 000 bych si to opravil všude jinde v servisu a to ještě nevím kolik by oprava stála možná méně.

Odesláno

Víš jak poznáš solidního prodejce? Nechá Tě smlouvu si vklidu přečíst, i za cenu toho, že by sis ji vzl k prostudování domů... Jakmile u podobnýho požadavku slyšíš slovo \"nelze\", nebo obdobné, tak prásk dveřma a nashledanou;) Zkus tu pojišťovnu a uvidíš, samozřejmě Ti musí dát vybrat z několika servisů a pokud se bude jednat o solidní firmy, riskuješ maximálně dražší opravu než u \"Franty\" v garáži, kterou bys stejně platil sám... Každopádně, pokud máš možnost, tak bych zároveň s kontaktováním pojišťovny nechal auto prohlídnout někde, kde tomu rozumí a řeknou Ti, co to bude, abys tu neplašil kvůli nějaké prkotině za pár kaček;)

Odesláno

Hezkej vejvar :myslim Pokud si ale najel 600km, tak určitě nepřekračuješ limit. Teď jde spíš o to, zda jsi neměl ihned po koupi vyměnit oleje, filtry, rozvody atd aby se na to vůbec záruka vztahovala... ani neuvádíš kolik máš najeto. Pokud by jsi totiž překročil třeba limit rozvodů (nevím co máš za motor nebo 6 let...) a ty jsi ty rozvody nevyměnil, tak může být problém s pojištovnou...

Odesláno

To ChouLu: Pokud není dokumentace o opravách před koupí a on má ve smlouvě, že musí řešit pravidelný servis od toho, co auto koupil, tak jak by pojišťovna dokázala, že třeba předchozí majitel nedělal rozvody a údržbu třeba před pár tisícovkama Km? On servis od koupi dodržuje (protože po 600km nemůže žádnej servis potřebovat). Počítám s tím, že pokud je někde na autě nálepka o oleji apod. a na ní vyznačená výměna, která měla někdy v tomhle průběhu Km být, tak ji logicky dělal...;)

Odesláno
Víš jak poznáš solidního prodejce? Nechá Tě smlouvu si vklidu přečíst, i za cenu toho, že by sis ji vzl k prostudování domů... Jakmile u podobnýho požadavku slyšíš slovo \"nelze\", nebo obdobné, tak prásk dveřma a nashledanou;) Zkus tu pojišťovnu a uvidíš, samozřejmě Ti musí dát vybrat z několika servisů a pokud se bude jednat o solidní firmy, riskuješ maximálně dražší opravu než u \"Franty\" v garáži, kterou bys stejně platil sám... Každopádně, pokud máš možnost, tak bych zároveň s kontaktováním pojišťovny nechal auto prohlídnout někde, kde tomu rozumí a řeknou Ti, co to bude, abys tu neplašil kvůli nějaké prkotině za pár kaček;)

Taky jsem tak přemýšlel,první si zjistím co tomu je,aby mě nemohly ničím překvapit.Díky.

Odesláno
Hezkej vejvar :myslim Pokud si ale najel 600km, tak určitě nepřekračuješ limit. Teď jde spíš o to, zda jsi neměl ihned po koupi vyměnit oleje, filtry, rozvody atd aby se na to vůbec záruka vztahovala... ani neuvádíš kolik máš najeto. Pokud by jsi totiž překročil třeba limit rozvodů (nevím co máš za motor nebo 6 let...) a ty jsi ty rozvody nevyměnil, tak může být problém s pojištovnou...

je to rok.vyroby 2008 a filtry a olej mi vyměnil bazar aspon to psali.Rozvody ještě není třeba měnit.mama najeto 80 000km

[upravil dne 24/5/13 16:16 od jari0077]

Odesláno

díky všem za názory a rady,jsem opravdu blbej ,že jsem podepsal tuhle nesmyslnou smlouvu,ale zase naopak je to pro všechny co to tady čtou aspon ponaučení..smlova na 2 roky za 15000 je uplný nesmysl.

Zajdu se prvni zeptat do servisu co tomu může být a potom zavolám pojištovnu carlife a ,když mě budou balamutit tak napíšu do SOVY

Odesláno

No já bych jim nahlásil pojistnou událost - zaregistrovat jí s tebou musí.. Jinak je tam napsáno od uzavření pojištění, takže bych chápal že je jedno jak předchozí majitel s tím jezdil ;)

• O 4 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...