Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mam dotaz, kde hladat chybu, motor hlasi chybu p0100, pri live data vaha vzduchu nedava informacie, vahu som vymenil ale nepomohlo, cez diagnostiku od peugeotu sa nedaju zmazat chyby v RJ, ale cez klasicku univerzal ano, co mi je dost divne, mam premerat kabelaz ? vie mi niekto dat schemu motor ? ( hlavne vaha vzduchu kam to lezie) alebo co mam skontrolovat ? auto samozrejme padlo do nudzaku, alebo nejaky sikovny elektrikar v blizkosti BA? auto ma necelých 500tisic km

p607, 2,2hdi, 2004

vin vf39d4hxg92112437

diki

Odesláno

To bude vadná váha,alebo zašpinená,v akom stve je vzduchový filter?Konektor je pripojený na váhe za filtrom?Váha ide do riadiacej jednotky motora.

Odesláno

pouzival som sportovy filter, green, ale po ohlaseni chyby som dal nový filter normalny, a aj vahu vzduchu som vymenil za novu, ale nepomohlo, preto som ju vratil, nedala sa zmazat chyba v RJ, a ani s novou vahou live data neukazovali nejaku zmenu, vzdy tam bol stale ten isty udaj, cislo si nepametam

Odesláno

No ja som mal presne tuto istu otazku pred tyzdnami. Presne to iste. premerane vsetko, kablovacka, vsetko. Po nahodeni novej vahy stale chyba vahy. Az nakoniec majitel zaniesol auto na vrakovisko.

Zmeraj ci tam mas napajanie, zem. Pravdepodobne budes mat v tvojom pripade na pine 1 12V, pin dva 5V, pin 3 je zem.

[upravil dne 15/5/13 19:15 od jofo]

Odesláno

No praveze tam kde si nameral tych 5V , tak by tam 5 nemalo byt. malo by sa to menit v zavistlosti od teploty vzduchu. Pin 5 je vystup z operaku vo vahe ktory ide do jednotky a tiez pin 6 je napojeny na jednotku, ale ten je pripojeny k zemy. Aspon tak je to u mna.

Prepipni droty od vahy do riadiacky.

Mne raz pomohlo v takomto pripade odpojit baterku, spojit +a-dohromady ( ale vodice, nie baterku) na cca hodinu a potom nejakym zazrakom zacala jednotka citat udaje o teplote a aj o mnozstve vzduchu.

Odesláno

nameral som podla pokynov hore 11,7 V ( 12v baterka) a 5 v (4, nieco) na pinoch 1 2 3 ale neviem presne z ktorej strany je co, zajtra rano to zmeram znova, na pinoch 5 6 , dam aj foto co kde ako, to vyskratovanie fungovat aj ked mam dve baterky ? samozrejme ze odpojim obidve a vyskratujem zadnu, kedze sa predna odpaja po nejakej chvili , a baterku skratovat nebudem skusat, to by dobre nedopadlo :)))

Odesláno

Odpoj teda obe baterie a skratni kable z tej velkej, nie z tej malej. Tu nejde ani tak o to ze sa ta velka odpoji sama ale ide o to aby sa komplet vybil cely system,.......

A este skus poriadne uzemnit riadiacu jednotku.

Odesláno

skusal som odpojit kable a skratnut, nechal som to asi 5 min, zatial ziaden vysledok

meral som koncovku, pri beziacom motore

1 - 2,02 v

2 - 14,12

3 - zem

4 neobsadene

5 - 0v

6 - 0v

pri vypnutom motore,zapnute zapalovanie

1 - 4,91

2 - 11,95

3 - zem

4- neobsadene

5 - 0v

6 - 0v

co je na pinoch 5 a 6 ? na to davat nejaky signal ? cim to zmeram ?

Odesláno

To co mas na pine 1 je ok, pin 2 ok, pin3 je zem, pin 4 prazdne, pin 5 tam nemoze byt 0 a pin 6 je ok.

Zmerat signal na pine 5 je mozne osciloskopom najlepsie, ale da sa aj multimetrom. Pri zoslapnuti plynu by tam mala vybehnut hodnota okolo 4V maximum 4.7V.

Bud tebe nieco stahuje ten signal (zvod, vadna ECU) alebo ta vaha nedava udaj o mnozstve vzduchu.

Skus to zmerat este ked bude niekto pridavat plyn. Normalne zoslapni pedal tak do 3000 otacok a pusti ho. A kukni co ti ukaze merak.

Odesláno

to som skusal, vedla vahy vzduchu lanko z plynu .... stale nula,

a teraz otazka, druha strana kabelaze je kde ? v ECU ale na ktorých pinoch ? aby som to premeral

Odesláno

Ide to ECU. Ide signal z pinu 1, 5 a 6. Nepoviem ti z pamati, ale istotne je to stredny konektor na ECU, myslim ze rada 3 a pismenka G,H,I. Prepipni vsetky alebo len droty s rovnakou farbou co su na vahe.

Odesláno

dnes sa mi podarilo dostat sa k autu

cele zle

ako som uz pisal na pinoch 5 a 6 nebolo nic, tak som odpojil ECU a pohladal jendotlive piny, kable boli ok, ale nebol som si isty ci nahodou niekde cestou niesu skratovane o nieco, napr kostru, tak som pri ahe vzduchu postupne odcvakol kabel z pinu 5 a premeral z jednej aj druhej strany, stale nula, spojil som to spet lisovacou spojkou, nasledoval kabel z pinu 6, a jeje z vahy vzduchu nabehlo 12,78v, a na kabli z pinu 5 11,97v z ecu nula, parada, asi seknuty kabel a skratuje o kostru, ale aj pri zmene otacok sa napetie nemenilo, odpojil som baterku ( to stale pri namipulovani) odpojil ECU, a vsetko co zavadzalo aby som sa dostal ku kablovemu zväzku, pekne ho rozbalil od pasky a vytiahol kablik co isiel z pinu 6 do ecu, kablik vyzeral ok, poskladal cele spet a dalsi problem na svete , po poskladani a nastartovani sa neda pridat plyn, rozpojil som spojku na kabli z pinu 6 a zrazu to ide, berem merak a meram, z vahy vzduchu 13,1 pin 6 ,pin 5 stale pripojeny ale napetia 12,3v, ale kabel z ECU smer pin 6 napetie 5v, cize mam proti sebe spojit kabel ktory z vahy ma napatie 12 nieco, ale z ecu rovných 5v

a teraz co dalej? zkadial sa tam vzalo to napetie 5v a z vahy 12v, pred tym nez som pohybal s kablami tam bola nula,

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...