Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím nedávno som menil chladič a po naplnení klimatizacia zapne vrtulu na chladiči cvakne relátko v BSI a na kompresor ide prívodný kábel na spojke som nameral cez 12V takže by malo zopnúť aj kompresor ale kompresor stále nič :grr Neviete mi poradiť čo skontrolovať bez toho aby som kúpil celý nový kompresor ? Viem že tém o klimatizácii je tu vela ale všade sa rieši únik a ja únik podla servisu nemám klimatizacia je nanovo naplnená :super

[upravil dne 15.5.2013 14:29 od maNkovic]

Odesláno

Kedze si nameral 12V na konektore a kompresor nezopne tak je cievka k.o. ta je pod remenicou na kompresore, funguje ako elektromagnet ktory po privode elektriky spoji pritlačny tanier s remenicou kompresoru.

Odesláno
Nedá sa dáko zmerať tá cievka ? napríklad na ohmy ?

Odpor cievky je cca 4 ohmy.V prílohe pár nápadov na opravu (nie z mojej hlavy)Príloha je vo worde.

phppdeIQA.pps

[upravil dne 15/5/13 21:14 od ferinko2]

Odesláno

nevím zatím jak vypadá cívka ale pokud by šla vyndat a a nebo vidět rozebranou tak ji navinout novou dělám elektro a navíjení motorů a cívet nebo i alternátory jsem převinul pokud to byl třeba i veterám ale nedá se takto říci zda to jde když to nevidím

Odesláno

Mám zas nový poznatok .... Aj ked na konektor ide elektrika ale asi nie dosť pretože ked som pripojil k tomu konektoru + priamo z baterky tak zoplo spojku :mrk takže čím to môže byť že tam ide slabé napätie ?

Odesláno

Zmeral si odpor tej cievky?Može tam byť medzizávitový skrat,na tvrdo to ešte zopne,cez RJ nezopne ak má ochranu.

Odesláno

Pozeral som ešte káble od konektora do kompresora idú v takej chráničke (plastová rurka harmonika) ked som ju dal dole tak káble vyzerajú dosť zle izolacia popraskaná opadaná kostra riadne zaoxidovaná mohlo by byť na chybe aj toto ? že cez tie káble uš tak neprejde prúd ako by mal a stráca tam na sile a ked sa tam zapojí priamo z baterky tak nabehne ? uš si to inak neviem vysvetliť :myslim

Odesláno

No tak záhada asi vyriešena - bude to niekde v tých kábklikoch,ked je zlá izolácia môžu pretážať:roker

Odesláno

A vyzerajú že čast uš niekto menil ale čast od kompresora je riadne rozpadnutá ja som myslel že to je izolácia ale to je zaoxidovaný kov taká zeleno hnedá vrstva bordelu a v tom živí vodič :mad:

Odesláno

Ten kábel bude vhodné vymeniť a je veľmi pravdepodobné že potom ti už bude spínať. Teoreticky môžu byť i opálené kontakty spínacieho relé a majú veľký odpor.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...