Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte. Chcem menit gulove capy na prednej naprave a neviem aku znacku kupit vzhladom na \"kvalitu\" nasich ciest az ich nemenim stale dookola :roker

S ktorou znackou mate najlepsie skusenosti? A tycky asi Meyle Hd?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahojte. Tak tycky aj capy su uz kupene a uz len to nejako vymenit. Trosku sa toho obavam co to bude za porod lebo este som to nemenil a ked som tu videl tie problemy s vymenou. Nerad by som zhadzoval koli tym capom rameno tak uvidime ci sa to podari aj bez toho :roker

Inak k tym dielom kupil som nakoniec tycky Meile HD a capy Meyle ako mi poradil \"badisak\"

Tak uvidime kolko vydrzia ale vzadu som mal vodorovne tycky asi 2 roky a vyse 50 000 km a pri vymene som zistil ze to boli tiez Meyle. Takze spokojnost vzhladom na to ze neviem ani kolko boli na aute este predtym kym som ho kupil...

post-40199-14109631366829_thumb.jpg

Odesláno

ty cepy nejsou v rameni, ale v tehlici, nevim, jak moc dobre dilenske vybaveni mas, ale vymena muze byt docela orisek. Je dobre demontovat celou tehlici z auta, tzn. povoleni tycek stabilizatoru (ty budes stejne sundavat kvuli jejich vymene), potom demontaz brzdice (pro lepsi manipulaci take brzdoveho kotouce), pak povoleni sroubu objimky tlumice, sundani matice z poloos, vyklepnuti spodnich cepu z ramene (dobry je stahovak cepu) a celkova demontaz tehlice z auta ven (bacha na poloosy, aby se nevytahly z prevodovky a nezacal tect olej)

tehlici do sveraku a pak uz jen zalezi, jak moc to bude zarezle, nekdy staci velky a dlouhy hasak, nekdy je treba autogen pro nahrati, pripadne svarecka pro privareni velke matice

Odesláno

nejprve bych zkusil navařit tu matku--zdůraznuju velkou matku--těhlice se nenahřeje

ten autogen v nouzi nejvyšší--při nahřátí jde teplo i na ložisko a to odejde...

Odesláno

dobre je taky par ran sekacem, aby se zavit odrazil, delal jsem ted nedavno celkem 4ks cepu, jednou na C5 a jednou na 406 a 3 ze 4 sly vcelku snadno velkym 2\'\' hasakem, ten 4 byl trochu boj, ale nakonec povolil bez nahrivani nebo vareni matice taky, jen to chtelo vice uderu sekacem

[upravil dne 20/5/13 10:41 od Ferry]

Odesláno

jojo, taky když je těhlice dole, dá se ,,oklepat\'\' třeba na kovadlině nebo svěráku spodek těhlice,kde je zašroubovaný čep, někdy to pomůže a závit odskočí a čep jde povolit i bez svřování atd. :)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahojte. Dakujem Vam za rady. Ale pre zaciatok sa mi to zda dost komplikovane a zdlhave s tym zhadzovanim tehlice tak najskor asi predsa len skusim pouzit vyrobeny pripavok a jedine ak tym to nepojde tak skusim ten sekac alebo v poslednom rade zhodenie spominanych veci pripadne navarenie matic. Dostanem sa k tomu az niekedy na buduci tyzden tak potom dam urcite vediet ako to dopadlo :D

Tu su aj nejake fotky spominaneho pripravku...

post-40199-14109631510727_thumb.jpg

Odesláno

pekny, otazka, kolik toho vydrzi, obavam se, ze na povoleni to stacit nebude a ty vystupky hodne rychle ulitnou, ja to zkousel podobnym samodomo pripravkem, ale po obvodu zvenku na to byl privarenej velkej orech od goly, aby to bylo zpevneno (predtim jsem mel vyfrezovanou verzi, stejnou jako mas na fotce a pacicky udelaly pri prvnim pokusu o povoleni cvrnk a byly fuc :D ), stejne ani s tim vyztuzenym se to nedalo povolit, dobry to bylo akorat na nasroubovani a utazeni noveho cepu

navic si myslim, ze pri namontovane tehlici na aute na zvedaku, ktera bude drzet jen na cepu rizeni, poloose a tlumici a bude dole vytazena z ramene nebudes moct pouzit takovou silu, na levy strane se ti bude nejspis tim tahem vytahovat poloosa z prevodovky, takze pokud nevypustis olej, nejspis ti neco vytece a stejne nakonec zjistis, ze nejrychlejsi a nejpohodlnejsi je sundat tehlici, dat ji do sveraku a v klidku povolovat

[upravil dne 29/5/13 17:50 od Ferry]

Odesláno

no přípravek hezký:), hlavně abys to s ním povolil, jinak doporučil bych hlavně dobře podložit zvednuté auto!!

možná bys tu výměnu spod. čepů mohl nafotit, dost často se to tady řeší, mnoha lidem by fotky pak pomohly :):papa

Odesláno

Tak teraz ste mi dali chrobaka do hlavy. Este to veru musim poriadne premysliet kym sa do toho pustim. To len vymysleli frantici system. Vsetka cest im patri. Stara dobra 306 tka co sa vymeny capov tyka. Tam netrebalo pol auta rozobrat. Skusim nieco pofotit ak to pojde ako ma.

Odesláno

Možná se zeptám blbě. Tyhle čepy v těhlici mají vliv na geometrii? Mám vymlácený čep řídící tyče, ten mám nachystaný a bude se měnit. Jde mi o to, jestli mám radši před seřízením pro klid duše vyměnit i tenhle těhlicový, nebo jestli ho lze vyměnit i později - až se vymlátí - bez opětovného seřizování předku.

Odesláno
... Tyhle čepy v těhlici mají vliv na geometrii? ...

Pri miernom opotrebení nie ale pri väčšej vôli môže skreslovať geometriu. Ideálne je vymeniť ich zároveň s čapmi riadenia a potom robiť geometriu.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahojte. Tak prava strana vymenena aj cap aj tycka. Este ma caka lava strana. Zabralo to sice asi 3 hodiny ale aj s nejakymi prestavkami a podarilo sa nam to zhodit priamo na aute bez demontaze pomocou uz spominaneho pripravku. Chcem sa spytat ten kryci plech capu tam davate naspat? Nam sa znicil a neviem ci je potrebne kupovat novy?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...