Dakaros Odesláno 5. květen 2013 Odesláno 5. květen 2013 Po dlouhé době jsem opět zavítal sem mezi odborníky s dalším problémem, kterej začínám řešit. Mé zlatíčko 306 gti-6 zašalo vydávat takové divné zvuky, které teda dělalo od nepaměti, ale ve velice malé míře. Mam pocit, že poslední půlrok je to horší a horší. A teď k problému, při jízdě jsem začal slýchávat takové divné zvuky, jako kdyby mi běžel v motoru ještě elektromotor, neni to spjaté s otáčkama motoru, spíš s rychlostí a nejvíc je to znatelné při brždění motorem a akceleraci a nejvíc asi tak na 2jku a 4ku a asi nejznatelnejší je to kolem 50-70 kmh a potom při dojezdu na 2jku. Mam takový blbý tůšo, že mi už víc lidí říkalo, že GTi odcházi převodovky.... a mohlo by to být nějaké z ložisek... Skušel jsem auto na každé straně zvednout a nastartovat a nebyl rozdíl pravá levá... takže to asi musí fakt být převodovka... Co vy na to? Předem díky za odpovědi. Citovat
Tantor-BN Odesláno 6. květen 2013 Odesláno 6. květen 2013 každopadne najlepšie by bolo keby natočiš video o aky zvuk sa jedna Citovat
Dakaros Odesláno 20. květen 2013 Autor Odesláno 20. květen 2013 Ahoj, tak jsem udělal video, myslím, že je to tam celkem slyšet... takové to bzučení... Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 20. květen 2013 Odesláno 20. květen 2013 Ahoj, tak jsem udělal video, myslím, že je to tam celkem slyšet... takové to bzučení... Mi to pripadá jako zvuk rallye aut. Je to presne tento zvuk: Majitel Stano má skrátený prevodový poměr, pri tej príležitosti měl rozebranú a zloženú prevodovku, takže byla OK. Nebral bych to asi jak závadu, ale jak \"feature\". Popravde by aj mňa zaujímalo, co spúsobuje presne tento charakteristický zvuk. Offtopic: to si temu autu vyvédel ty s prístrojovkú a volantem ? Citovat
Dakaros Odesláno 20. květen 2013 Autor Odesláno 20. květen 2013 S přístrojovkou jsem to koupil a volant tam byl trochu jinej, made in china, takovej otřesnej... Když jsem brzdil, tak jsem ho zlomil, tak jsem koupil alespoň lepší od Luisi. K tomu zvuku, jak jsem psal, byl tam od jakživa, jen poslední dobou mi přišlo, že je to výraznější... ale asi jsem spíš věsší cíťa... Citovat
kolmi Odesláno 20. květen 2013 Odesláno 20. květen 2013 My tohle měli na dodávce,nikdy to nedělalo,a pak se to objevilo a dělo se to víc a víc a pořád hlasitěji. a bylo to ložisko v přdvodovce.. Zvuk byl uplně totožný.. Citovat
Dakaros Odesláno 21. květen 2013 Autor Odesláno 21. květen 2013 Up [upravil dne 26/5/13 09:15 od Dakaros] Citovat
Béďa Odesláno 26. květen 2013 Odesláno 26. květen 2013 to \"hvízdání\" by mohlo být třeba ložisko jak píše kolmi ale nejlepší bude asi zkusit nějaký servis, uvidíš co ti řeknou.. kolik to má teď najeto? Citovat
Mopař Odesláno 26. květen 2013 Odesláno 26. květen 2013 Dakaros: Ehm... kolikrát jí byl měněnej olej? Citovat
Dakaros Odesláno 27. květen 2013 Autor Odesláno 27. květen 2013 Autí má teď 137000 +- Když jsem auto koupil, tak jsem tam nalil Castrol tušim 75/90, půl roku zpět jsem tam nalil Total Trans 75/80. Mám pocit, že s tím totalem je to hlučnější... Citovat
Dakaros Odesláno 3. červenec 2013 Autor Odesláno 3. červenec 2013 Klucí, nevíte, jak jsou v tejto převodovce poskládaný rychlosti? Jeden servisák mi řekl, že je divný, že to je nejznatelnější při 2 a 4 stupni, že jsou uprostřed os. Že se ložiska ozývají spíš pri rychlostních stupních blíže ložiskům. Citovat
Dakaros Odesláno 3. červenec 2013 Autor Odesláno 3. červenec 2013 Nevíte někdo rozměr ložiska na poloose? Když budu měnit manžetu, že bych ho rovnou vyměnil, abych vyloučil teoreticky možnou příčinu toho hnus zvuku. Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 3. červenec 2013 Odesláno 3. červenec 2013 napíš SZ členovi \"306gti6\", měl to nedávno rozdělané, možno ti poradí. Citovat
Dakaros Odesláno 15. červenec 2013 Autor Odesláno 15. červenec 2013 Tak jsem tak pro info... převodovka bude asi opravdu na odchodu. Měl jsem o víkendu auto na zvedáku a při té příležitosti jsem to na 6ku rozjel asi na 120kmh, vyřadil a vypl motor.. opravdu z prostoru převodovky při doběhu kol šel zvuk jako z vysokorychlostního elektromotoru.... Bohužel mě to nenapadlo natočit. Skoušel jsem to i se zablokovaným jedním kolem a 60kmh a zvuk byl naprosto stejnej... [upravil dne 15/7/13 08:05 od Dakaros] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.