Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mam dotaz ohladne netesnosti klimy u mojej 406 2.0 HDi 66kw.

Minuly rok som mal buracku a po oprave auta klima nesla, ale poladenim relatok na sahare a doplnenim sa ju podarilo spojazdnit vraj vtedy tesnila. Potom sa mi stalo, ze zacalo podfukovat tesnenie pod hlavu a dal som ho opravit a od mechanika mi prislo auto s tym, ze klima nesla. Po tom jak som zistil, ze kompresor sa po zapnuty toci a sahara tiez, isiel som doplnit a tam pri vakuovani mi tipek hovori, ze to fuci.

Ale predsa mi ju doplnil a dal UV barvivo.

Otazka c.1 Jak je mozne, ze pri 20g chladiva ktore tam bolo isel kompresor?

c.2 hodnoty netesnosti su min. 19, mB 10, min. 4, mB 130 co tie cisla znamenaju?

c.3 nejake rady jak hladat netesnost a miesta kde by to mohlo byt pravdepodobne? Staci ked si vyrobim UV lampu s UV diod samo domo?

:myslim

Odesláno

jj, 5 gramov tam dal tipek, len ani neviem kde s tym mam svietit :D

auto ma 13 rokov a prejavuju sa na nom tie choroby ktore tu su popisane x-krat, tak som myslel, ze ci aj na klime nie je nejake miestecko kde zvykne fucat... :bacha

Odesláno

Preco natlakovat dusikom? :myslim

Dusíkem se to tlakuje proto, že když ten dusík odněkud uniká, tak je ve vzduchu dobře vidět jeho pára. Čili takhle třeba zjistíš, že ti to nětěsní pod palubkou.

Odesláno

Preco natlakovat dusikom? :myslim

Dusíkem se to tlakuje proto, že když ten dusík odněkud uniká, tak je ve vzduchu dobře vidět jeho pára. Čili takhle třeba zjistíš, že ti to nětěsní pod palubkou.

Aha, dik za radu :super

Odesláno

Já měl netěsnost (diry ) ve chladiči klimatizace a v kompresor netěsnil také. Vše vyměněno a chladím :D Ona se snad prodavá nějaká kapalina,ktera má utěsnit okruh klimy,ale v jakém rozsahu to nevím...;)

Odesláno

Nasiel som uz aj to, ale nerad by som do toho nieco lial co to zasere....

A nasiel som este aj, ze by sa mal menit dehydrator, a ja ani neviem ci tam nejaky mam :D Je nutne menit tuto vec a je v 406? Ja tam mam zatial tu UV farbu a cekam kym sa predere na povrcha...

Este dotaz ktory uz som pisal, je mozne aby v okruhu bolo 20g plynu a zopnul sa kompresor po zapnuti klimy? Nemal by zostat vypnuty aby sa neposkodil? :myslim

Odesláno

Myslim si,že nezaleži kolik tam maš zbyleho chladiva,když pustiš klimu,tak kompresor normalně běží. Ta Uv barva byla vidět hned po napuštěni do systému klimy ,kde to netěsni.Servisu měl na to baterku a brýle a já se nestačil divit :o A moje otázka byla kolik peněz bude na to třeba .Nic lacineho to tedy není.:grr Tak snad to budeš mit levnější...

Odesláno

Ja si na to baterku vyrobim a zajtra je den volna tak budem patrat :D

A myslis, ze kompresor by mal ist aj ked je klima vyfucana? Ja som prave myslel, ze je tam tlakove cidlo a ked vyrazne poklesne tlak tak to odpoji aby sa nezadrel kompresor....

:bacha

Odesláno

Samozřejmě, že v systému musí být tlak jinak kompresor nesepne. Takže na množství chladiva ZÁLEŽÍ !!! když ho tam bude moc a nebo málo čidlo kompresor odstaví.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...