Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, pozoruju teď na autě divný chod brzd. Auto brzdí zcela normálně, ale při sešlápnutí brzdového pedálu se ozývá takové chrčení, podobné jako když zasahuje protiprokluz kol, je to cítit i jako lehké brnění v brzdovém pedálu (zásah ABS vypadá trochu jinak a není to při krizovém brždění, ale při pozvolném zpomalování). Špatně se to popisuje, na palubní desce nic nesvítí, ale je to neobvyklé, a nedělalo to.

Nesetkal se tu už někdo s něčím podobným, co by to mohlo být??

Je to na Peugeot 607 2,2HDi 6st manuál rok 2004, najeto cca 110tis km, přední brzdy loni nové (kotouče i desky), zároveň vyměněná kapalina.

Odesláno

Já se s tím asi setkal....dělalo mi to při dobržďování, jakoby ABS zabíralo \"naprázdno\" A ono to bylo ABS, protože byl prasklej kroužek na ABS a při pomalé jízdě dobržďování si toho čidlo \"všimlo\". Ale můžeš mít úplně něco jinýho, ale příznaky jsou skoro stejný.

Odesláno

Dneska jsem nad tím laboroval za jízdy a nejvíc to dělá při pomalé jízdě, nebo delším zpomalování pod 40km/h, a ano, je to jako by spínalo ABS naprázdno. Ten kroužek, kde ho najdu? A jak složitá je výměna, případně co stojí novej??

Odesláno

No, upřímě, jestli nevíš, jak to vypadá a kde to je, tak bych se do toho nepouštěl. A bez určitýho nářadí to stejně neuděláš.... hlavně těžko jde sundat spodní čep....

PS: poloosa ven nemusí jen ji povolit středovou matku....

Odesláno

Pokud se budou dělat čepy, tak by to šlo, ale nikdo ty kroužky nemá v zásobě...musel bys mít svůj, ale když nevíš, jestli je to fakt ono, tak to je těžký...

Odesláno

Tak jsem se právě vrátil od Peugeotu z jarní prohlídky - a zjistili prasklý kroužek ABS na pravém kole. Prý že u nich vyměnit jen celou poloosu. Takže objednám kroužek a dám to vyměnit.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Te kroužek je tam naklepnutý, stačí původní místo očistit smirkem a naklepnout tam ten nový. Nijak se nefixuje ani nevymezuje, nemá to ani žádný zámek. Naklepneš, nasadíš poloosu a jedeš.:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...