Charlie 607 Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 Ahoj, pozoruju teď na autě divný chod brzd. Auto brzdí zcela normálně, ale při sešlápnutí brzdového pedálu se ozývá takové chrčení, podobné jako když zasahuje protiprokluz kol, je to cítit i jako lehké brnění v brzdovém pedálu (zásah ABS vypadá trochu jinak a není to při krizovém brždění, ale při pozvolném zpomalování). Špatně se to popisuje, na palubní desce nic nesvítí, ale je to neobvyklé, a nedělalo to. Nesetkal se tu už někdo s něčím podobným, co by to mohlo být?? Je to na Peugeot 607 2,2HDi 6st manuál rok 2004, najeto cca 110tis km, přední brzdy loni nové (kotouče i desky), zároveň vyměněná kapalina. Citovat
koblih69 Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 V dalším vlákně píšeš o nějakém bouchání... chtělo by to projít nápravu jestli tam není vůle. Citovat
HakTac Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 Prasklý brzdový kotouč a nebo načaté ložisko v kole. Citovat
Budhas Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Já se s tím asi setkal....dělalo mi to při dobržďování, jakoby ABS zabíralo \"naprázdno\" A ono to bylo ABS, protože byl prasklej kroužek na ABS a při pomalé jízdě dobržďování si toho čidlo \"všimlo\". Ale můžeš mít úplně něco jinýho, ale příznaky jsou skoro stejný. Citovat
Charlie 607 Odesláno 23. duben 2013 Autor Odesláno 23. duben 2013 Dneska jsem nad tím laboroval za jízdy a nejvíc to dělá při pomalé jízdě, nebo delším zpomalování pod 40km/h, a ano, je to jako by spínalo ABS naprázdno. Ten kroužek, kde ho najdu? A jak složitá je výměna, případně co stojí novej?? Citovat
Budhas Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Přesně, pod 40 km/h a při dobržďování. Kroužek je na poloose, přesněji na homokinetickým kloubu. Prodejna, kde se to dá koupit je v Klatovech a posílaj i přes internet, jinak bys musel kupovat celou poloosu. Odkaz na kroužek je tady: http://www.eshop-rychle.cz/autopb/eshop/34-1-ABS-krouzky/254-2-PEUGEOT-CITROEN-P-S-A/5/487-KROUZEK-ABS-48-PEUGEOT-CITROEN Citovat
Charlie 607 Odesláno 24. duben 2013 Autor Odesláno 24. duben 2013 Díky, zítra se na to na autě podívám, snad ho najdu :-). Dá se to vyměnit jen doma, nebo je potřeba shodit celou poloosu? Citovat
Budhas Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 No, upřímě, jestli nevíš, jak to vypadá a kde to je, tak bych se do toho nepouštěl. A bez určitýho nářadí to stejně neuděláš.... hlavně těžko jde sundat spodní čep.... PS: poloosa ven nemusí jen ji povolit středovou matku.... Citovat
koblih69 Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Jednou jsem provizorně ten prasklý kroužek na polosu nalepil dvousložkovým lepidlem, než mi příjdou nové.... už to tam drží 4. rok Citovat
Charlie 607 Odesláno 24. duben 2013 Autor Odesláno 24. duben 2013 No budu auto dávat na servis krs vůle na přední nápravě, zřejmě spodní čepy, takže se to kdyžtak vymění přitom. Citovat
Budhas Odesláno 25. duben 2013 Odesláno 25. duben 2013 Pokud se budou dělat čepy, tak by to šlo, ale nikdo ty kroužky nemá v zásobě...musel bys mít svůj, ale když nevíš, jestli je to fakt ono, tak to je těžký... Citovat
Charlie 607 Odesláno 30. duben 2013 Autor Odesláno 30. duben 2013 Tak jsem se právě vrátil od Peugeotu z jarní prohlídky - a zjistili prasklý kroužek ABS na pravém kole. Prý že u nich vyměnit jen celou poloosu. Takže objednám kroužek a dám to vyměnit. Citovat
Budhas Odesláno 12. květen 2013 Odesláno 12. květen 2013 Dobrej nápad. V Klatovech ho mají, odkaz jsem dával. Citovat
Charlie 607 Odesláno 13. květen 2013 Autor Odesláno 13. květen 2013 Ještě dotaz, ten kroužek je tam nalisovaný? Je třeba po nasazení vymezovat nějaké vůle, nebo to má pevný doraz? Citovat
koblih69 Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Te kroužek je tam naklepnutý, stačí původní místo očistit smirkem a naklepnout tam ten nový. Nijak se nefixuje ani nevymezuje, nemá to ani žádný zámek. Naklepneš, nasadíš poloosu a jedeš. Citovat
Charlie 607 Odesláno 14. květen 2013 Autor Odesláno 14. květen 2013 Díky, mechanik z toho měl krapet obavy, když jsem mu o tom říkal, takže pohoda. Citovat
koblih69 Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Normálně to osmirkuje a pak to narazí jak obruč na sud předtím to mázne vazelínou. Novej nepraskne, starej někdy jo... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.