Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím ľudia, neviem, či sa ešte dočkám nejakej odpovede, ale keď sa tu tak rozoberali veci okolo štartera...mne začal trošku tiež blbnuť...striedavo raz točil, raz netočil...ide o to že sa mi nevysúval pastorok a rotor sa točil "naprázdno"..keď sme ho rozobrali, zistili sme, že je odlomená časť plastového dekľa na kryte cievky, aj s plusovým kontaktom pre cievku....ináč štartér zvnútra veľmi zachovalý a nezničený. Rád by som sa len spýtal, či neviete niekto, kde by sa dala splašiť nejaká "repas" cievka? Lebo na toto asi kobercová páska nepostačí :D (i keď jej využitie je ozaj široké...) jedná sa o Pgt 2.0 HDI 100 kw.....Vrelá vďaka za odpovede.... :)

Odesláno

No alebo tak to ma tiež napadlo...je dôležitý aj výkon motora? či je možné dať tam cievku aj s nejakej silnejšej motorizácie prípadne iného typu auta? Mal som po ruke cievku s Boxera 2.8 ...vyzerala rovnako až na ten systém upevnenia k štartéru, mne tam ide iba jeden červík skrutka, a na tej s boxera boli tri kolíky skrutky...tak ak by sa "dopasovala" dá sa aj nejaká iná alebo by mohla mať iný odpor alebo tak a hľadať radšej iba 2.0?

Odesláno

Bol som objednávať v obchode so súčiastkami...parodia bola, že to objednávali podľa VIN-ka...podľa modelu auta, dokonca aj číslo štartéra som im dal...a prišiel blud..nepasuje....od mechanika som zistil, že veľkosť motora vraj nehrá rolu, všetky cievky musia vykazovať rovnaké hodnoty, keďže sú na 12 V. Takže skúšam šťastie ďalej.

Odesláno

civka stoji okolo 6ti-9kil,repas celého starteru max 2300kc, to opravdu nema smysl resit přes vrakac a davat tam nejaky stary šunt!pak zustanes nekde vyset uplne stejne a zapltis to 30x k vuli pětistovce..

navíc když uz je starter venku........

a dily na starter se objednavaji podle cisla na starteru / ne podle vin

• O 2 měsíce později...
Odesláno

na tom vrakovišti jsi byl? většinou tam díl hned přehodí za celkem malý peníz..., a musí pasovat

nebol som na vrakáči cievku sa podarilo zohnať na tretí pokus  :myslim ...hneď som vymenil....od výmeny to ešte asi dvakrát spravilo, a teraz je už v pohode.. 

Odesláno

civka stoji okolo 6ti-9kil,repas celého starteru max 2300kc, to opravdu nema smysl resit přes vrakac a davat tam nejaky stary šunt!pak zustanes nekde vyset uplne stejne a zapltis to 30x k vuli pětistovce..

navíc když uz je starter venku........

a dily na starter se objednavaji podle cisla na starteru / ne podle vin

na to som potom prišiel...ale aj to bol problém, ten štartér čo tam mám(neviem či je origo) je dosť zriedkavý, čo som pozeral e-shopy, a všetky možné stránky....je ich strašné kvanta druhov a čísel a skoro žiadna cievka nebola vhodná práve pre tento štartér....všetko možné bolo len ten jeden čo som potreboval, nejako nebol...ale už je ok....  :papa

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Chlapci je dna otázočka ohľadom štartéra. Mám 407, 2,0 hdi 100kw rhr. Keď idem naštartovať tak štartér na 1. krát akoby nechcel pretočiť motor. Stáva sa to už častejšie. Skoro každý druhý štart. Bude to štartérom alebo niečim iným?

Odesláno

Zkusil bych, jak to vypadá při startu s baterkou, jestli příliš nepohasínají světla, případně změřit napětí. Potom kontrola ukostření a nakonec startér ven a kontrola uhlíků a vyčistit. Problém může být i ve spínací skříňce.

• O 5 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Tak ..problém vyriešený :) Bol to štartér. Nemal som moc času aby som napísal. Prikladám aj foto štartéra... uhlíky boli na prach.

Sa čudujem že to ešte štartovalo. Štartér zrepasovaný , vyčistený a slúži ďalej. Hneď som dal aj vymeniť olej v prevodovke... neskutočná zmena... Rýchlosti išli radiť dosť ťažko...po výmene.. neporovnateľné. Olej čierny ako keby bol prepálený. Mám manuálnu prevodovku.

post-7644-0-99242300-1455483603_thumb.jp

Upraveno uživatelem roxbury7
Odesláno

Zdravim Vas....

tak presne to sa mi stalo dnes......po jazde asi nejakych 50km odstavim levika.....na to idem o necelu hodinku startovat a nic len tuknutie tak ma to dost zaskocilo lebo s takou situaciou som sa stretol niekedy v oktobri ked sa ochladilo ale to som chapal bateria uz mala nejaky ten rok (dal som nabit a OK) ale nato  som v novembri kupyl novu bateriu......tak mi to neslo do hlavy, dnes som ju vytiahol a dal pod nabyjacku ale ako tak citam tak to bude asi starter mohol by som Vas poprosit o fotku kde sa nachadza skrinka na tie poistky na starter aby som to pozrel ked to nabitie baterie nepomoze.....ale ako boli v decembri mrazy tak pri startovani ako by starter zo zaciatku tocil a odrazu ako by nevladal a siel na prazdno takze som musel skusat asi na 5 pokusov kym sa mi podarilo nastartovat, takze uvidim zajtra po napojeni baterie ci startnem alebo nie......

Odesláno

Načo poistka ku štartéru? Tá sa nachádza pod BSM a je nejaká 80A, tá ti isto neodišla ... to by si nepočul cvakanie štartovacej cievky. Ja to vidím na opotrebované uhlíky. Koľko máš najazdené? Ako tu už niekto radil, skús klepnúť kladivom po obale štartéra.

Odesláno

Aha ja len ze niekto to tu spominal tu poistku.....ma najazdenych 270000km......vecer skusim nahodit nabytu bateriu a uvidi sa ci to bolo nou alebo nie....ale skor si myslym ze to bude nieco ine ;-)

Odesláno (upraveno)

pokial ti cvaka cievka startera tak je spatna ta cievka (prechodak na kontaktoch vo vnutri cievky alebo mechanicky nefunkcne)  alebo zaoxidovana svorka  na starteru hrubeho kabla od baterky ale skor ta cievka ak by boli spatne uhliky starter by nevydal ziaden zvuk lebo cievka startera je ukostrena cez uhlik-kotvu-uhlik na kostru poklepani po cievke by malo pomoct nudzovo

k tomu ze ti starter toci a zrazu ide naprazdno moze robit   volnobezka je hotova   ,no velkemu repasu startera  sa nevyhnes

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

uhliky budu zozrate ale ak mu spina cievka (ked si ten zvuk nezamiena s nejakym rele na startovanie ak tam je )tak primarne to uhliky nerobia co neznamena ze pri repase ich nevymenis

Upraveno uživatelem krtek 2

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...