Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

306 - presakovanie/strata oleja

Recommended Posts

Odesláno
Chlapi, zle je. :D Dnes som prvýkrát meral novou odmerkou množstvo oleja v pokoji (auto od včera nebolo naštartované), a zatiaľ čo stará ukázala presne polovičku medzi ryskami, na novej bol omočený len špic a hladina oleja teda vôbec nevystúpila ani po minimálnu úroveň na odmerke. :o

Teraz neviem, či je tá nová odmerka zlá, alebo jazdím už roky s permanentným nedostatkom oleja... :myslim Myslíte, že som mohol teoreticky stratiť za cca mesiac (len 150-200 km najazdených) aj niekoľko litrov oleja? :o

[upravil dne 19/5/13 15:35 od bluesman]

Moja ex 1.6 žrala pred opravou olej skrz guférá ventilov, cca 1L na 2000km (v podstate od MAX po MIN na mierke.

Raz sa mi rozsvietila STOP-ka, kedy som denne už asi dva týždne jazdil do Rakúska na brigádu a nejako mi vypadlo sledovať olej a viem, že ma na to upozornila kontrolka STOP, ktorá sa rozsvieti, ak máš málo oleja.

Či je to snímač hladiny, alebo ide o nejaký tlakový snímač, to už neviem, ale predpokladám, že si s málo olejom nejazdil.

Odesláno

Asi to bude aj u mňa tými guferami, lebo pred mesiacom som dolial 2 litre a už aj stará odmerka ukazuje, že je tam toho málo... :( Každpádne, stará odmerka je o 2cm dlhšia ako nová, tak sa ani nedivím, že som o nedostatku oleja nevedel. :D Kontrolka STOP sa mi rosvietlila len raz v živote a to pred mesiacom, hneď som potom dolieval, a odvtedy nezasvietila, tak hádam to nebude až také tragické, díky za radu! ;)

Pôjdem zajtra kúpiť 5 litrov Castrolu a uvidíme, koľko sa tam toho ešte zmestí (podľa novej odmerky). :D

[upravil dne 19/5/13 16:21 od bluesman]

Odesláno

býva to pomerne častá závada týchto motorov, geď ich vymeníš, tak sa to určite o poznanie zlepší, ak aj úbytok úplne nezmizne. Tie fotky, kde máš zaplieskaný motor od oleja, to môže byť kľudne len tesnenie víka ventilov, stojí to pár eúr a vymníš to za dve minútky.

Ak nemáš olej v chladiacej kvapaline, tak to nebude ani tesnenie pod hlavou valcov. Čo sa týka tých gufer ventilov, robil mi to Pastorek, ktorý tiež prispel už v tomto vlákne, môžeš sa ho prípadne spýtať na viac informácií, myslím, že bude ochotný ti povedať čo a ako.

Tu je vlákno môjej 1.6, kde sú fotky aj z výmeny, pre predstavivosť :)

Odesláno

Možno by nebolo od veci ho poprosiť, či by ti ho za nejakú odmenu nedal dokopy, namiesto toho spešl mechanika čo vyslovil 1000 dukátov. Aj keď pár kokotov a kuriev padlo, teraz už vie ako na to a bude mu to trvať o polovičku kratšie :-D , predsalen, je to Pán majster, moj motor vyzeral podobne ako tvoj, po oprave:

182.jpg

[upravil dne 19/5/13 16:35 od Ivkopivko12tka]

Odesláno

:o :o :o

Zlaté ručičky... :mrk Ani sa mi nechce veriť, že by takto mohol vyzerať raz aj môj motor. :D Ehm, a hlavne koľko by to stálo, to si netrúfam ani odhadnúť. :D

[upravil dne 19/5/13 16:48 od bluesman]

Odesláno
:o :o :o

Zlaté ručičky... :mrk Ani sa mi nechce veriť, že by takto mohol vyzerať raz aj môj motor. :D Ehm, a hlavne koľko by to stálo, to si netrúfam ani odhadnúť. :D

[upravil dne 19/5/13 16:48 od bluesman]

Záleží, ako sa dohodnete, ale aby si vedel, ja som dal rovno spraviť aj rozvody a ešte nejaké drobnosti a materiál nebol drahší vrátane vodnej pumpy a gufer, tesnení, oleja, silikónu a neviem čoho ako 200 eúr ;)

Odesláno

Fúha, tak to nie je také hrozné. :) Každopádne to nie je spomínaných 1000€... :D

Odesláno

Tak, dnes som tam nalial na skúšku 1l Castrolu a zázrak sa udial - na novej odmerke už je olejová stopa asi 2mm nad \"minimom\"! :D Aj chod motora sa zlepšil, po naštartovaní už nekape a nekolísajú otáčky... :mrk

Chcel by som sa vás ešte opýtať, koľko sa tam toho oleja odhadom ešte vojde? Neviem totiž, či stačí už len 1l alebo kúpiť rovno dve balenia... Díky za radu! :papa

Odesláno

Od min do max cca 1L ak si dobre pamätám.

Odparkuj auto, počkaj ale 20 minút, skontroluj rysku, začni liať, počkaj po každom naliatí pár minút ak si nie si istý a kontroluj.

Ale zhruba ten liter, jedno balenie bude stačiť.

Odesláno

Ďakujem veľmi pekne! ;) Hodím tam teda ešte jeden litrík, a budem pozorovať, na koľko najazdených km mi poklesne hladina oleja zase na minimum... :myslim

Odesláno

Dík za tip, skúsim sa mu ozvať, najskôr to chcem ešte odpozorovať, aby som presne vedel rozsah závad. :)

• O 2 měsíce později...
Guest bluesman
Odesláno

Chlapi, tak mám najazdené 1000km od posledného dolievania oleja, a stav oleja na odmerke je len o 1 cm nižší ako bol po doliatí (teda pod maximom). :mrk Skúmal som aj stav okolo spojov hlavy valcov, a našťastie tade už nepresakuje, takže to zatečenie motora muselo vzniknúť jednorázovo, pravdepodobne v zime v čase extrémnych mrazov (bolo tu -30°C :o ).

Chcel som sa vás ale inšô opýtať - počul som, že existuje prípravok, ktorý sa leje priamo do motora rovnako ako olej, a má za úlohu prečistiť olejový systém, vedeli by ste mi nejaký odporučiť prosím? ;)

Guest bluesman
Odesláno

A nejaký prípravok, ktorý stačí naliať do systému bez následnej výmeny oleja neexistuje? ;) Nejaké čistiace aditívum do oleja, keď to nazvem laicky? :D

[upravil dne 18/8/13 22:38 od bluesman]

Guest bluesman
Odesláno

Je tam kombinácia 3l Castrol Edge z května + zvyšok pôvodný Castrol Magnatec z listopadu minulého roka, takže o kvalitu strach nemám. :) Ešte ma tak napadlo - a nejaký prípravok, ktorý sa leje do oleja, a má taký účinok, že zvnútra zalepí prípadné praskliny a tým zamedzí priesakom, náhodou neexistuje prosím? ;)

Odesláno

No ke Castrolu se raději vyjadřovat nebudu... přípravky na utěsnění jsou buď neúčinné a nebo zalepí to co nechceš. Takže buď tem nelej nic nebo oprav problém.

Guest bluesman
Odesláno

Ja som to chcel poriešiť skôr preventívne, ale nechám si poradiť, a dolejem radšej len čistý olej, vďaka za radu! ;)

A čo je s Castrolom, vari to nie je to najlepšie na trhu? :D

Odesláno

Zajtra idem Pastorkovi aj ja na opravu stym istym motorom ako mas ty 1.6 65kW. Taktiez mi to zere olej a treba to urychlene opravit je to cca 1l/1000km coz je podla mna dost...Nebavi ma to stale sledovat kolko oleja tam mam a podobne. Taktiez ten motor si zasluzi opravu a verim ze mi bude zasa dlho sluzit.Najazdene mam 124000km takze taktiez nic moc, no vek robi svoje a guma stvrdla.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...