Guest bluesman Odesláno 18. duben 2013 Odesláno 18. duben 2013 Zdravím páni! Chcel by som vás skúsenejších poprosiť o radu... Mám P306 r.v.97 1.6 benzín, a všimol som si, že po zime začal presakovať olej na viacerých miestach, viď foto: Zašlo to dokonca tak ďaleko, že som musel doliať poriadnu dávku oleja - na 1000 km sa stratilo min. 5 litrov oleja. Neviem, či s tým vôbec mám ísť do servisu, či to nie je už koniec životnosti motora a zbytočne dám za opravy viac než za nový motor (je tam najazdených len 160k km + možno nejaké stočenie o ktorom neviem). Ďakujem vám za názory a rady! [upravil dne 18/4/13 21:48 od bluesman] [upravil dne 18/4/13 21:52 od bluesman] [upravil dne 23/4/13 19:41 od bluesman] Citovat
koblih69 Odesláno 18. duben 2013 Odesláno 18. duben 2013 No tak 5l / 1000 ti asi tudy neprosáklo Citovat
Guest bluesman Odesláno 18. duben 2013 Odesláno 18. duben 2013 Tiež mi to príde divné, no odkedy mi pred rokmi prdla prevodovka a vytiekol z nej celý olej, pečlivo sledujem každý deň, či za sebou nezanechávam nejaké stopy. Nevieš prosím ťa posúdiť podľa tých fotiek, či sa oplatí to vôbec servisovať? Alebo čo by som mal s tým robiť? Ďakujem veľmi pekne... Citovat
koblih69 Odesláno 18. duben 2013 Odesláno 18. duben 2013 Né to nevím... kouří a smrdí to hodně? Citovat
Guest bluesman Odesláno 18. duben 2013 Odesláno 18. duben 2013 Motor nekouří, a občas smrdí, hlavne po ťažkom stúpaní do kopca... Už som uvažoval, či mi to nepoškodil ježek - pred rokom na jar som tam našiel ležať mrtvého ježka. Ale začalo to presakovať až cez zimu... Citovat
Tantor-BN Odesláno 18. duben 2013 Odesláno 18. duben 2013 nemôže to presakovať len stoho jedneho miesta ? myslím že to asi len presakuje zhora ... každopadne lepšie spraviš ak si motor krasne umyješ naštartuješ a budeš pozorovať kde sa robia flaky Citovat
Guest bluesman Odesláno 18. duben 2013 Odesláno 18. duben 2013 Nad tým som uvažoval, no ešte som motor nikdy neumýval... Ako na to, prosím ťa? Je tu niekde na fóre nejaká téma o čistení motora? Citovat
koblih69 Odesláno 18. duben 2013 Odesláno 18. duben 2013 Hele kde máš měrku? Teda já vidím kde \"je\" ale to má být standardní stav? Citovat
Guest bluesman Odesláno 18. duben 2013 Odesláno 18. duben 2013 Zrejme je štandardný - v tom zmysle, že takto som to auto už dostal v r.2006. Vraj bolo jemne búrané (menil sa predný nárazník, svetlomety, atď) ale aj mne sa zdá, že to neskončilo len pri povrchových opravách. Každopádne, až doteraz problémy s olejom neboli, měrka ukazovala vždy normálne hodnoty - predošlý olej pred výmenou (r. 2011 myslím) vydržal bez dolievania až 4000 km, a zrazu prišiel rok 2013 a je to v prdeli. [upravil dne 18/4/13 22:40 od bluesman] Citovat
Tantor-BN Odesláno 18. duben 2013 Odesláno 18. duben 2013 Ako umývať motor ? niekto to nastrieka čističom na motor a prejde wapkou voda by sa nemala dostať na elektriku ( mne sa dostalo na štartér ale 20 minut na slnku a potom to išlo ) Citovat
Guest bluesman Odesláno 18. duben 2013 Odesláno 18. duben 2013 Odskúšame, díky moc. Len dúfam, že všecko tesní jak má. Citovat
Guest bluesman Odesláno 19. duben 2013 Odesláno 19. duben 2013 Tak, dnes som bol s tým u mechanika, a vyzerá to na simeringy + opotrebenie motora... Celá oprava vychádza odhadom do 1000€, takže zatiaľ to odkladám, a radšej budem dolievať 1-2x do roka 5l oleja. Ešte skúsim otestovať to množstvo presakujúceho oleja (po očistení motora), a dúfam, že to nebude až také strašné... Citovat
mig315 Odesláno 19. duben 2013 Odesláno 19. duben 2013 ty vole za 25000 je tec motoru tak 5. Hlava dolu zarovnat, liznout ventily, nove tesneni driku, tesneni pod hlavu,nejake blbosti no v matrosu tak 2000? A vykend prace. No solidne te natahujou. Bych si to udelal sam a to jsem elektrikar Citovat
pastorek Odesláno 19. duben 2013 Odesláno 19. duben 2013 ... Celá oprava vychádza odhadom do 1000€... Považuj to za zlý vtip. To je tak cena na komplet GO vrátane nových rozvodov a spojky. P.S. Uprav si podpis v súlade s pravidlami, takto si koleduješ o problém. [upravil dne 19/4/13 14:56 od pastorek] Citovat
Ferry Odesláno 19. duben 2013 Odesláno 19. duben 2013 no to me pos..r to jako jezdis s otevrenou merkou oleje ? to je dobry no ten vejfuk zablitej od oleje, to se nedivim, ze motor smrdi, kdyz se tam ten olej pali jak uz psali vyse, sundat hlavu, nechat ji alespon zmerit, radeji lehce prebrousit, dat nove tesneni hlavy + gufera ventilu a tesneni vika ventilu, seridit ventily a bude to jezdit zas jak drak. 1000Ecek to fakt stat nebude, zajed do jineho servisu Citovat
Guest bluesman Odesláno 19. duben 2013 Odesláno 19. duben 2013 ty vole za 25000 je tec motoru tak 5. Hlava dolu zarovnat, liznout ventily, nove tesneni driku, tesneni pod hlavu,nejake blbosti no v matrosu tak 2000? A vykend prace. No solidne te natahujou. Bych si to udelal sam a to jsem elektrikar Aj toto ma už napadlo, že kúpim rovno nový motor... Ale zase ma odrádzajú tie relatívne nízke najazdené kilometre, ak sú teda nestočené - sa mi stále oplatí ten motor opravovať... Ďakujem ti za rady, skúsim pozrieť tie dielce... Považuj to za zlý vtip. To je tak cena na komplet GO vrátane nových rozvodov a spojky. P.S. Uprav si podpis v súlade s pravidlami, takto si koleduješ o problém. Hh, nová spojka stála 150€, tak neviem, či sa do toho kompletu finančne zmestíme... Rozvody sú našťastie už tiež nové, aspoň za niečo ušetríme! Btw, dúfam, že je ten podpis už správny, omlúvam sa, nechcel som, no tie maximálne pixely som trošku prehliadol, všimol som si len maximálne kilobajty... no to me pos..r to jako jezdis s otevrenou merkou oleje ? to je dobry no ten vejfuk zablitej od oleje, to se nedivim, ze motor smrdi, kdyz se tam ten olej pali jak uz psali vyse, sundat hlavu, nechat ji alespon zmerit, radeji lehce prebrousit, dat nove tesneni hlavy + gufera ventilu a tesneni vika ventilu, seridit ventily a bude to jezdit zas jak drak. 1000Ecek to fakt stat nebude, zajed do jineho servisu Jop, bohužiaľ, je otvorená... Existuje nejaká krytka na to, nevieš prosím ťa? Ten výfuk skúsim poriadne vyčistiť, možno to nakoniec prestane smrdieť, a ja ušetrím za filter do klímy, ktorý som chcel kvôli smradu v kabíne vymeniť... Ďakujem veľmi pekne za rady, pozriem to všecko! Btw, v najbližšej dobe chystám veľký predstavovací topic do \"Klubových aut\", aby ste sa mohli pobaviť, že aké je to auto v hroznom stave... A skúsim sa aj pochváliť mojimi amatérskymi opravami. Citovat
Ferry Odesláno 19. duben 2013 Odesláno 19. duben 2013 krytka ne, je treba sehnat novou merku, se zdravym ouskem a tesnenim, nove v peugeotu stoji 290Kc, takhle vlastne ani nevis, jestli meris spravne mnozstvi oleje. kdyz napises VIN kod, reknu ti presne objednaci cislo Citovat
Guest bluesman Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 krytka ne, je treba sehnat novou merku, se zdravym ouskem a tesnenim, nove v peugeotu stoji 290Kc, takhle vlastne ani nevis, jestli meris spravne mnozstvi oleje. kdyz napises VIN kod, reknu ti presne objednaci cislo Ďakujem ti veľmi pekne! Toto mi nikto ešte nepovedal, že je tá měrka zlá... VIN je VF37ANFZ230804788, dúfam, že sa to bude dať objednať aj u nás v CA - aby ste mali predstavu, v našom autorizovanom Peugeote som si chcel napríklad objednať origo stierače (všecky tri), a dostal som odpoveď, že mi to neobjednajú, pretože to by museli objednať celé balenie 10ks každého stierača, a to by im potom stálo na sklade, takže buď si zoberiem 10ks + 10ks predných a 10ks zadných, alebo nič. Dúfam, že to takto neskončí aj s tou měrkou... Jaká krytka? Patří tam měrka Hovorím, že som amatér, sorry. Ale dôležité je, že mám to správne nasadenie venovať sa zlepšovaniu svojho Peugeota... Citovat
Guest bluesman Odesláno 19. květen 2013 Odesláno 19. květen 2013 Chlapi, zle je. Dnes som prvýkrát meral novou odmerkou množstvo oleja v pokoji (auto od včera nebolo naštartované), a zatiaľ čo stará ukázala presne polovičku medzi ryskami, na novej bol omočený len špic a hladina oleja teda vôbec nevystúpila ani po minimálnu úroveň na odmerke. Teraz neviem, či je tá nová odmerka zlá, alebo jazdím už roky s permanentným nedostatkom oleja... Myslíte, že som mohol teoreticky stratiť za cca mesiac (len 150-200 km najazdených) aj niekoľko litrov oleja? [upravil dne 19/5/13 15:35 od bluesman] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.