Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No tak motor - když pominutu že je to olejnička, vstřiky trpí jako u HDI a rachtá jako traktor tak hlavně nepříjemný průběh krouťáku - ano nástup je fantastický, ale v minimálním rozsahu otáček - takže předjíždění je fakt nepříjemý. Ten průběh se vůbec nedá s RHR porovnat. Další věc je komfort toho auta, sedačkami počínaje a místem kolem konče. O podvozku ani nemluvě. V trochu zatáčkovitém terénu je dneska OI opravdu úplně mimo realitu. No a co si budeme povídat - vzhled, který kromě čelních čirých lamp je z roku 95 už dneska taky není zrovna in... za mě to není krok zpět ale skok zpět.

Olej už zmínil Vítek, důsledkem toho oleje je né dost pevný + jeho připékání, díky kterému právě odchází turba. Takže nejen že je drahý, ale chce to měnit max po 15 tis. ale spíš po 10ti...

[upravil dne 4/4/13 22:13 od koblih69]

Odesláno

no ale zase na tom podvozku neni zadnej problem zadni pevna naprava. ono na levne jezdeni je to idealni. Jak rika koblih auto z roku 95 proste levne na provoz. Ale zaostale.

Koblih 505.01 coz neni long ale normal kupuju v Brne za 130 kč litr od Q8 coz je velice kvalitni olej

[upravil dne 4/4/13 22:18 od Vítek1]

Odesláno

To je pravda, údržba podvozku bude minimální - max přední ložiska + nemůžu se ubránit, ale poměrně rychlé opotřebení (vyreznutí) zadních kotoučů než je u aut běžné. Pak čidla ABS a to je tek vše. Nicméně je to daň, že zatáčku 90° projedeš o 10 km/hod pomaleji abys to neutrhnul.

Odesláno

505.01 aj 507.00 (Long) sa daju kupit dnes uz uplne v pohode za normalne prachy :papa

Tieto motory su velmi haklive na olej a ako uz padlo ho rady aj papaju (norma VW dokonca uvadza, ze spotreba 1 liter oleja na 1000km je v poriadku a zodpoveda norme :D )

Odesláno

ja netvrdim že chci krok vpřed, RHR mě zas tak nenadchlo abych řekl pravdu, a jezdil sem v OI- 66, 74 i 81 kw a pruběh točíciho momentu se mi u okty libi vic, najezdim max 10 tis za rok jen okrsky a bude to auto ktery opravi kazdy jouda z horni dolni...jeste by me zajimalo esi to ma dvouhmotu a DPF napsal sem mu o VIN

Odesláno

jezdím sem tam Oktávkou kombi 77kw z rodiny, většinou jízdy do 100 km, to auto nemělo zatím jedinou poruchu,jede za 5 litrů, do kufru se vleze opravdu hodně, jo, je to tvrdé, místa vepředu je méně než ve srovnatelných pežotech, ano, škodovky celkově jsou dost předražené,ale jak už psáno--pro normálního řidiče myslím solidní auto, co jsem napsal si asi myslí většina Čechů, když se tady tak prodává..., taky je opraví kdejaký jouda v garáži, kdekdo si na ni nafasuje cokoliv v práci-- jsou to asi nejrozšířenější podniková auta u nás, nakonec prodávají se dobře po celém světě, některé státy je berou pro policejní službu, kuwa chlapyy--to nemůžou být tak špatná auta, jak se tu píše...:)

[upravil dne 5/4/13 09:09 od ozzy56]

Odesláno

koblih: když ti obednaji filtry na 1.6 v servise podle vika od motoru a máš 2litra neco je špatně ;) a nejake RHR jim nic neříkalo...to je ted uz minulost..mlada nerozvaznost :aut, skodovka jim bude rikat vice jak rika Vitek.. desing..nemuzu chtit vsechno to je jasne..ale pekne kola na to vypucovat a da se na to divat..

Odesláno

Jak jsem psal už dřív, Oktávka není špatné auto jen za ty peníze nabízí prostě velmi málo. Dneska už bohužel raději vezmu v práci klíče od Korejce ... s tím Joudou co opraví nesouhlasím to je dlouholetý zažitý nesmysl stejně jako cena ND. Samozřejmě je pravdou, že Oktávka se malému servisu dostane do ruky asi častěji než jiné značky ale to je tak všechno. Já žádný servisák nejsem a většinu oprav si dělám sám a je mi jedno jeslti je to Peugeot, Fiat nebo Škodovka...

Ano, možná se na to dají někde nakrást ND, ale to už jaksi od konce bolševika tak nějak neberu v úvahu ;)

Volba je to tvoje, já už mám s OI TDI svoje odžito a takovou chybu už bych prostě neudělal... ;)

[upravil dne 4/4/13 22:54 od koblih69]

Odesláno

ja bych videl vyhodu v nakupu pouzitych dilu. Ono kdyz vezmes kolem a kolem koncern tak Golf + Leon + Octavia sposta dilu stejna a zamenna vsude se to vali po skarpach. Nove dili to je asi jedno dokonce na 406 me prisli origo levnejsi (dala se udelat lepsi cena)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...