Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

tak ako vies ci naskakovalo alebo nie?  :) ,jasne ze musite byt dvaja ty budes sledovat rele a ten druhy bude otacat klucikom v spinacke to ze sedis v aute a pocuvas ci nieco cvakne alebo nie nieje spolahliva metoda

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

postup je taky ze ti otoci klucik do druhej polohy v tom okamziku musia naskocit obe relatka a po par sekundach musi to jednorele ktore spina cerpadlo odskocit  potom startujes a to rele cerpadla musi znova naskocit a drzat pokym startujes ,prestanes tocit musi odpadnut(ak motor nenatoci) ,to druhe rele bude naskocene vzdy ked klucik bude v 2 alebo 3 polohe 

pokial to bude takto robit tak problem bude len v kabloch niekde ku cerpadlu alebo to rela ma opaleny spinaci kontakt 

Odesláno

krtek:  tak jsem zjisti, že relé cvaká, tak jsem ho rozebral a jedna část sepne v poloze 2 (zapnutý klíček) a zůstane sepnutá pořád a když zastartuju (poloha 3), tak se přidá druhá část relé, po ukončení startování se druhá část zase rozepne :myslim

takže by to mělo být v pořádku?

Odesláno (upraveno)

ano je to ok rele cerpadla naskakuje takze to bude bud to rele(opaleny spinaci  kontakt) alebo preruseny vodic ku cerpadlu  alebo zaoxidovany konektor smerom ku cerpadlu alebo si zle meral konektor cerpadla a cerpadlo je ko

teraz musis merat napetie od rele postupne dozadu ku cerpadlu kde sa to strati

Odesláno

to relé jsem kontroloval, ta jedna část co spíná na polohu 2 je čistá jako by byla nová, ta druhá část co spíná při startování je jakoby trochu černá-mastná-poprášená, ale kontakt mezi póly je čistý a suchý, ani pecka tam není....tak snad to nebude to relé

konektor od relé a řídící jednotky je v pořádku, ani náznak oxidace nebo koroze ... kde hledat dál?

Odesláno (upraveno)

no musis merat naetie od toho rele (co naskakuje pri startovani ) postupne dozadu ku cerpadlu na kazdom konektore poistke atd

najrychlejsia cesta je natiahnut priamo kabel z plus polu baterky na cerpadlo a skusit startovat

napetie na konektore cerpadla si ako meral ?oba hroty na kable alebo jeden hrot na kabel a druhy na karoseriu?

Odesláno

napětí na konektoru čerpadla jsem měřil přes karosérii a pak ještě jednou na plechu čerpadla (myslím to zajištění kruhového tvaru) a hrot do konektoru....bez známky proudu

Odesláno (upraveno)

aha a kostru cerpadla si tiez premeral ci tam je? ten druhy hrubsi kabel

ide len o tie dva hrubsie kabely jeden je plus 12 V od toho rele ,druhy je kostra cerpadla

Odesláno

kostru jsem neměřil, v tomto směru jsem laik...tak nevím kam sáhnout, jsou tam 4 kablíky a né 2 :)   .. tak jsem proměřil každý proti ukostření na karosérii a bez proudu, víc jsem neudělal...

mě to přišlo u toho konektoru všechno stejné, tak jsem nepátral jestli je tam nějaký drátek silnější...

Odesláno

takze postup (najlepsie mat ziarovku) ale najprv merak merias napetie na tom konektore oba hroty na tie dva hrubsie kable ,pri startovani tam musi ukazat 12 V

potom znova napetie meras jeden hrot na karoseriu druhy hrot najprv na jeden hruby kabel potom na druhy hruby kabel na jednom z nich ti musi ukazat pri stertovani 12 V

potom prepnes merak na ohmy alebo pipak a znova jeden hrot na karoseriu a druhy hrot na jeden hruby kabel potom na druhy hruby kabel niektory z nich ti musi zapipat alebo ukazat nizky odpor cca 1 ohm v tomto pripade nestartujes klucik nebude v zapalovani

Odesláno (upraveno)

ja viem kolko je tam kablov nam sa jedna len o tie dva hrube chapes? tie tenke su na palivomer (plavak) to nas nezaujima

mam schemu len na 1.8 16 v  podobny motor a su to kable cisla 121 a to druhe kostra M 120 tak pozri ak tam budu tieto cisla tak su to ony

proste na cerpadlo su dva hrubsie kable a na palivomer tie tensie to vidno okom ked to vidim ja co mam na lavom oku 4 dioptriu tak ty to musis vidiet zarucene  :)

Odesláno

takze postup (najlepsie mat ziarovku) ale najprv merak merias napetie na tom konektore oba hroty na tie dva hrubsie kable ,pri startovani tam musi ukazat 12 V

potom znova napetie meras jeden hrot na karoseriu druhy hrot najprv na jeden hruby kabel potom na druhy hruby kabel na jednom z nich ti musi ukazat pri stertovani 12 V

potom prepnes merak na ohmy alebo pipak a znova jeden hrot na karoseriu a druhy hrot na jeden hruby kabel potom na druhy hruby kabel niektory z nich ti musi zapipat alebo ukazat nizky odpor cca 1 ohm v tomto pripade nestartujes klucik nebude v zapalovani

žárovku mám v té zkoušečce .... zítra proměří ty dva větší (počítám že to budou ty krajní) a měřit bych to měl tedy až v poloze 3 startování, jestli dobře chápu

druhé měření také chápu....až v průběhu startování

3 měření provedu teda voltmetrem  (doposud jsem měřil jen zkoušečkou na proud se žárovkou)

Odesláno

na tretie meranie ti treba multimeter a navolis bud ohmy alebo pipak ( znak polovodicovej diody) tu ti voltmeter nepomoze merias vodic ci nieje preruseny po svojej dlzke ,neni tam napetie v kludovom stave

Odesláno

jo jasné mi to je, jen mám ten multimetr, ale bez pípáku, takže budu měřit ty ohmy

takže myslíš, že by mi tam měl jít proud až při startování jó? doufám, že půjde, mám strach, že to bude nějaký problém s imobilizérem

Odesláno

malo by to rele naskocit aj po otoceni klucika na par sekund ale mal som ten stejny motor v sedane a raz po otoceni klucika cerpadlo tlacilo a raz nie tak vychadzam z toho ze to je ok ,ak by to bolo immom tak rj motora bude mrtva a to rele cerpadla by ani v jednom pripade nezopla a za dalsie pises ze sa diagnostika z rj motora spojila ak by bol blokly imo tak sa nespojis

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...