Kovis Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Peugeot 306 Break, rv 2000, 1.6 16v 72kw 272 000km, LPG AG holandsky system. Zdravim, tak posledni dva dny me trapi novy probmem s LPG. Pokud jedu na benzin tak je vse v poradku a funguje tak jak ma. Popis problemu: Auto prepnute na LPG po chvilce pokud je zarazeny neutral a nebo pridavam opravdu malo plynu (jen oprena noha o plyn) tak se motor jakoby \"zakucka\" rozblika se ikona autodiagnostika motoru a motor bezi jak na tri valce ( poskakuje, skita, otacky kolisaji). Musim auto chcipnout a znovu nastartovat. Chyba se opakuje porad dokola za dane situace. Jestlize ale auto jede a je preple na LPG tak bezi v pohode, ale musim mit porad seslapnuty plyn (akcelerovat) a nebo pusteny plyn ale zarazenou rychlost. Vyzkousel jsem vymenit svicky za nove (poslednich 6 let se nemenily) ale porad stejne. Dokazu ledacos rozebrat ale do plynu se moc poustet nechci, jen me zajima zda je neco co mohu zkusit nez odvezu auto do servisu? Nekde jsem vycetl ze se da ladit primo reduktor rucne, ale netusim jak (prilozene foto reduktoru) vsechny imbusy dle me drzi reduktor pohromade a zadny mi neprijde jako \"ladici\". Na plynu nic delane co to mam nebylo (koupil jsem uz s lpg a najel pres 150 000 km). Pouze minuly rok memena nadrz za jinou (koncila platnost) a pred dvouma rokama menily reduktor (auto po uvareni nechtelo jet na plyn). Napadlo me jeste zkusit vyblikat chybu ale muj Peugoet uz todle asi nepodporuje.(dle navodu co jsem nasel na jine peugoty to neslo) A bohuzel diagnosticky kabel co mam mi nechce na w7 fungovat takze si to ani nepripojim k pc. Diky za jakoukoliv radu. [file]130232[/file] [upravil dne 2.4.2013 12:26 od Kovis] Citovat
Ferry Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 no podle ty fotky se ani neda poznat, co to je za system, asi AG SGi, ale tezko rict. Jestli je to uz ten sekvencni vstrik SGI, tak nejspis budou spatne vstriky a bude treba je zrepasovat nebo dat nove (evidentne tam jde LPG nekontrolovane pres netesnost na vstriku a smes je prilis bohata a nestaci se spalovat - proto cukani a proto kontrolka diag). Nic imbusem nelad, dej to rovnou do servisu LPG, na tomhle stejne nic nevykoumas jinak kazdy rok bys mel chodit na revize LPG a v ramci toho by meli v servisu LPG udelat nejakou prohlidku funkcnosti, takze holt zanedbana udrzba + bezne opotrebeni materialu (repas vstriku se podle typu a kvality dela tak po 25-80tis km) Citovat
Charlie 1 Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Jak pise Ferry jeden vstrik nechodi nebo je v nem natrzena membrana,mel jsem stejny problem po 50 000 repas vstriku...... Citovat
Kovis Odesláno 2. duben 2013 Autor Odesláno 2. duben 2013 Hodil jsem tam foto ze zhora, zdali je to sekvence to opravdu netusim..(vic foto mi nejde nahrat najednou :/ ) Kazdopadne se v tom vrtat nebudu a dam do servisu, netusite kolik se tak pohybuje repase/vymena vstriku? Nerad bych rval plno penez do 12let stareho auta. Diky Citovat
Ferry Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 no podle fotky to vypada jako vyparnik (reduktor) pro prvni verzi sekvencniho vstrikovani SGI, ale spis by bylo teda potreba vyfotit ty vstriky, jake tam mas, na reduktoru se toho moc nevykouka cena repasu vstriku je ruzna, podle typu Citovat
Kovis Odesláno 2. duben 2013 Autor Odesláno 2. duben 2013 Zkusim vyfotit a postnu. Koukal jsem ted na netu a opravdu ten vyparnik/reduktor dle foto vypada jako SGi. Nekde jsem tu vycetl ze repase muze stat i 12 000 jeden vstrik u LPG snad to neni muj problem.. Zatim diky. [upravil dne 2.4.2013 12:45 od Kovis] Citovat
Kovis Odesláno 2. duben 2013 Autor Odesláno 2. duben 2013 Vyfotil jsem kam az jsem dosahl rukou, ale moc tam toho videt neni... Kazdopadne dobra zkusenost, volal jsem technikovi (tomu co mi menil nadrz) a poslal me nekam, ze pry holandany vubec nedela... Nastesti jinej (sice o par km dal) mi rekl at prijedu a podiva se co tam je a co stim, nicmene na otazku repase vstriku se moc netvaril a rikal ze se to ma rovnou menit... Coz mi prijde u auta ktere budu mit max jeste rok asi zbytecna investice :/ [upravil dne 2.4.2013 13:27 od Kovis] Citovat
Ferry Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 jasne, tak tohle uz vypada jasne na SGI, origo vstriky, tam je cena za kus asi 2400, takze x4, ten repas u tehle origo asi nejspis nejde, mozna Charlie bude vedet, ja jen vim, ze ten vstrik je zapertlovanej a asi na to neni ani servisni postup ani nahradni dily, takze v servisu to budou urcite menit kus za kus. V tom pripade by tam pak asi stalo za to dat vstriky od jinyho vyrobce (pokud to ale software ridici jednotky umozni, aby se pak daly zkalibrovat, to je treba napichnout na diag, zjistit verzi a moznosti) a tam jsou pak ceny za jeden vstrik nizsi a daji se i v budoucnu repasovat. odkud jsi, AG dela treba Coubal v Pze, umeli by to asi i ve FedorAuto v Prostejove nebo Gera v HK Citovat
Kovis Odesláno 2. duben 2013 Autor Odesláno 2. duben 2013 Jsem ze severu Cech ale jezdim denne do Prahy Butovic, a koukam ze Coubal mam asi 5min jizdy. Nicmene pokud ma stat oprava jen 10 tisic za material tak to radsi to auto zapalim... Uvidim co rekne technik u nas a pak muzu zkusit ten Prazskej. Ale moc neverim tomu, ze by tam byla \"jina\" zavada.. Diky za rady. Citovat
Charlie 1 Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Chce to vyfotit vstrik,co je tesne u sani di ceho vede tahle hadicka na fotce,jestli tam je takovej talirek tak je vwvnitr membrana a jak pise Ferry neni repasovatelny nejsou ty membrany a je to z vyroby nastaveny na urcity pocet kw pak se dokadi vstrikovac pres dia,jestlu do toho nechces investovat hid tam vstriky lpg maguc jet4ks cca 2000 i s pracu,ale nevim jestli tvoje jednotka umi jine vstriky..... Citovat
Ferry Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Charlie, dobrej preklep : \"dokadi se vstrikovac\" tak to je presny, tady uz se dokadil uplne Kovis, jj zajed k Coubalovi, at to pichne na diag a rekne, jestli tahle verze jednotky a SW v ni umi pracovat i s jinyma vstrikama, nez origo, az budes vedet tohle info, da se koumat dal a nechat tam namontovat napriklady ty vstriky, co pise Charlie MagicJet Citovat
Kovis Odesláno 3. duben 2013 Autor Odesláno 3. duben 2013 Tak po prvni navsteve jsem lehce zmaten. Jak uz tomu zbyva v servisu ze zadna chyba neprojevila (ale po ceste tam jsem schvalne zastavil a chyba hned vyskocila). Nicmene. Diagnostika ukazala ze lambda je asi mrtva (neukazuje vubec zadny hodnoty). Premyslim ze ji vyndam a zkusim promerit (musim najit nejaky navod jak) popripade ji odpojim a pujde se projet bez ni, a zda auto bude stale stejne tak je jasne ze je opravdu mrtva. Dale diagnostika ukazala ze jsou vypadky v zapalovani valce, svicky se menily tudiz pravdepodobne zapalovaci rampa ( tu netusim jak otestovat). Technik rikal ze na lpg se krasne pozna kde odchazi elektronika, protoze je \"citlivejsi\" proto na benzin vse tak nejak funguje jak ma. Takze koupim nekde lambdu, mozna i univerzal aby to nebyla uplne zbytecna investice a zkusim sehnat zapalovaci rampu. Pokud ani to nepomuze pujdu po tech strikach lpg. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.