Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vzhledem k tomu, že jsem úplný analfabet co se úředničiny kolem aut týče, mám dotaz (prosbu) na ty zkušenější.

V mé 205 1.9 GTI mám:

v malém techničáku zapsáno 1.2 GTI

ve velkém techničáku: typ motoru - 1FS2U

zdvih objem - 1124 cm3

Vzhledem k tomu, že zvažuji instalaci MI16, tak bych chtěl mít v dokladech alespoň tu 1.9. Přece jen nevím jak bych vysvětloval to míčko zvědavým policistům už teď si občas připadám jak lidový vypravěč.......

Ale opravdu nevím jestli je to vůbec proveditelné a co by to všechno obnášelo.

Předem dík za jakoukoliv radu či názor.

PS - pokud je instalace toho míčka blbost, tak alespoň abych měl v papírech 1.6 GTI ;)

Odesláno

Oprava chybných údajů v TP. To dělá magistrátní technik - takže za ním se vydáš s tím, že ti to a to v TP nesedí - zde typ motoru, zdvih. objem atd. Ten jediný má tu pravomoc tyto údaje opravit. Ovšem pravděpodobně si vyžádá stanovisko Peugeotu, že dotyčné auto VIN blablabla mí mít motor blabla, a teprve na základě tohoto stanoviska údaje přepíše (v Praze si to vyžádá na 99%).

Vhodné je s tím jít nejprve na řádnou STK, a od ní si nechat zapsat chyby v TP jako závady (B - tedy technická platná jen na 30dnů), a teprv s tím jít na magistrátního technika (aby se nedivil, jak jste si toho tak najednou všimli...). Magistrátní technk bude to auto chtít vidět.

Odesláno

No jednoduché to zrovna není a to navíc já si tím VINem co tam mám nejsem tak jistý - pravděpodobně je tam navařenej opravdu z nějaké 1.2 :(

Nedá by se to případně nějak přeházet - že bych koupil nějakou totálku 1.9 GTI ??

Odesláno
Původně zaslal: Bohouš 205 GTI

No jednoduché to zrovna není a to navíc já si tím VINem co tam mám nejsem tak jistý - pravděpodobně je tam navařenej opravdu z nějaké 1.2 :(

Nedá by se to případně nějak přeházet - že bych koupil nějakou totálku 1.9 GTI ??

zkousel jsi pro zacatek zjistit z VIN odpovidajici typ motoru a karoserie?

Odesláno

Čau,nechci ti brat vitr s plachet,ale ty si mysliš že seženeš xu9j4 s elektrikou atd... a jednoduše ho šoupneš do p205gti?

Věř tomuže nejprve budeš muset ošefovat to mičko = gufera na ventilech,rozvody,filtry,olej,spojku,komplet ho přetěsnit a dalši nezbytnosti... pokud budeš chtit aby to za stalo za to.

Problem je s mičkovyma svodama nevlezou se tam = vybombirovani kastle

Dalši problem je sani s origo 205gti chladičem, horko těžko ho tam dostaneš i když jsem to už viděl.

Uprava chladiciho okruhu

Zapojeni el.

A pokud si to všechno neumiš udělat sam tak ... si hodně našetři.

MI16 RULEZ

Odesláno

Já bych to taky neřešil - nechal bych tam GTi 1,9 a MIcko bych si koupil komplet pozdeji - az te tole omrzi :-) Vyjde te to urcite levnejc...ä bez zbytecnyho litani a prace...

Odesláno

Mas sice nizsi povinny ruceni ale je to jako bys pojisteny nebyl VUBEC.

Jelikoz kdybys to do nekoho napral tak se tato neshoda pomerne jednouse odhali a pojistovna v horsim pripade nebude plnit vubec v lepsim bude plnit ale bude to po tobe chtit proplatit...

Takze na to bacha abys pak celej zivot nebyl na zivotnim minimu a vsechno nad nemusel komusi splacet.

Odesláno

Už vidím ako pois?ovňa tieto veci skúma:D:D Máš TP vydaný políciou, ktorá je za to zodpovedná a je tam zodpovedný neaký človek.

:mad: Pokiaľ by mu nenašili pred súdom menenie VIN :mad:

Odesláno
Původně zaslal: igor.sk

Už vidím ako pois?ovňa tieto veci skúma:D:D Máš TP vydaný políciou, ktorá je za to zodpovedná a je tam zodpovedný neaký človek.

Milý igore, \"policía\" nevydáva TP už dobré 4 roky, jen tak mezi námi...

Odesláno

No tak dle VIN je to Peugeot 205, vyrobený a prodávaný ve Francii, 2/3 dvéřové kupé, motor TU1, převodovka 5 rychlostní. Takže až na ten motor to sedí.

Jehlix - motor bych měl přes známého mechanika (nedávno dělanej) - to ostatní by bylo horší :)

Právě kvůli případné nehodě bych měl v TP raději zapsáno alespoň 1.6 GTI.

Takže s tím zkusím skáknout na tu technickou, ale to nejdřív musím sehnat katalyzátor. :roker

Nemá někdo zkušenost na technické s rachotivým výfukem ??? Vadí jim vzhled nebo jen ten rámus ???

Jinak všem moc dík za info :papa

Odesláno
Původně zaslal: igor.sk

Bacha na to zodpovedny jsi samozrejme ty jako provozovatel a vlastnik vozidla ... takze mysli si co chces ale modli se abys nenaboural.

Odesláno

No což o to, já bych to Jehlixovo auto koupil, ale v bazaru mě za to moje nabídli 60 t. pokud si od nich vezmu jiné auto, jinak 30 t. na dřevo a tolik jsem do toho svého vrazil jen za poslední půlrok.

Jinak s tou pojiš?ovnou jste mě trochu vyplašili. A co kdybych platil pojistku jako na 1.9 a v papírech měl 1.2 ????

Odesláno

buď tebou bych to neřešil a jezdil tak abys neboural, nebo to prodej jako 120ti koňovou 1.2. To žes do toho vrazil 30t žádný bazar nezajímá. Pro ně je důležitý rok výroby a kvalita laku/interieru (to jim hlavně prodává auta).

Odesláno

Otázka nestojí, kolik jsi do toho vrazil či nevrazil, to nikoho zajímat nebude. Otázka je spíš, jestli to chceš nechat takhle, a nebo jestli chceš ten šestnáctiventil. Pokud to chceš nechat takhle, tak nic moc neřeš, pokud chceš Mi16, kup to radši celé a tohle dej pryč.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...