Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kolísající napětí u 405?

Recommended Posts

Odesláno

Zdar jak sviňa!

Mám takový malý problémek v elektrice, který se projevuje hlavně na veškerém osvětlení v káře. Prostě u všeho co svítí dochází k neustálému poblikávání a sere mě to hlavně na předních světlech. To poblikávání má vcelku pravidelnou frekvenci a dochází k němu pouze při nastartovaném motoru(že by něco na altecu?). Nemáte na to někdo nějaký kloudný názor? Budu vděčný za cokoliv a předem díky.

Odesláno

Ne, není liž pravda. Kontrolka vůbec problikávat nemusí, a přesto to může dobíjet prachmizerně. A nemusí to být jen uhlíky, taky třeba vadná dioda v můstku, to pak napětí taky kolísá, atd... prostě to chce jiný altík, nebo tenhle zrepasovat.

Odesláno

Je to sice nepravděpodobné, ale mě tenhle problém dělal prokluzující gumový O kroužek (něco jako silentblok) na hnací řemenici na klice. Vyměnil sem 2 altíky a už sem byl totálně šišatej a na tohle sem přišel spíš náhodou, ale jak řikám. Spíš s tímto typem závady nepočítej. Je to jen typ...

Odesláno

Ahoj,jeden z dalších typů :ukostření baterie.Při startu teče velký proud a \"přechoďák\" se neprojeví.pak ale motor naskočí a proud vyrobený alternátorem pak podle vibrací střídavě teče do baterie (pohasínají světla)a do světel.Pro elektrikáře trochu krkolomné,že.Nemám k dispozici žádné schéma,a tak se můžu jen domnívat(ani od svého vozu 806).Na MB1000 to občas dělal regulátor,ten byl s kontakty jako relátko.Tyhle vozy ale mají elektriku značně složitější.Taky se může v rytmu motoru dotýkat prodřený kabel mezi baterií a pojistkovnicí kostry!To bych ale nikomu nepřál,nebo? to potkalo mě na MB1000,v zatáčce,60km/h a 22:20 za tmy.Všechno zhaslo,jen pod zadní sedačkou svítil rozžhavený kabel a zapaloval asfalt na autobaterce!Kabel jsem tehdy vytrhl i s kontaktem z baterie,ale dost jsem se popálil. Kloním se k těm uhlíkům.P806

Odesláno

Já bych se klaněl taky k alternátoru (uhlíky, diody, ukotvení...) - kontrolka je sviňa - mě taky nic neukazovala a byly v pytli diody až se baterie jednoho krásnýho dne nestihla nabít :grr

• O 2 týdny později...
Odesláno

a byl to podrbanej regulátor na altecu, kterej kolísavě přidával napětí až ke 14V Regulátor stál 800 Kč a je to v pohodě :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...