Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Jeste poupravym kobliha, jak jsi psal, mas pravdu, lak musi byt dokonale hladky, dobre se to pozna, kdyz se na prsty navlece ten pruhlednej obal s cigaret, kdyz si tim prejedete po umytem aute, budete jeste hodne citit necistoty, proto se to pak bere tou hmoutou Clay, aby lestenka lestila to co ma, protoze, kdyz se lestenka pouzije na spatne umytem a vycistenem laku, tak ta lestenka s tou spinou spise skrabe nez lesti. v uvozovkach teda. :)

Odesláno

ONI veľmi pekne ti ďakujem :) Parádny návod. Chcem sa ťa spýtať ešte na zopár detailov.

1. CLAY hlina, koľko gramové predávajú a vydrží to na jedno auto? Alebo v akom množstve to treba kúpiť?

2. Leštenka - pošli mi prosím nejaký tip na dobrú leštenku. Lebo troška nechápem potom keď je na nejakom prípravku uvedené čo som pozeral v auto doplnkoch že: obnoví farbu, odstráni jemné škrabance a vylešti. To je potom leštenka alebo vosk? Keď to má \"účinok\" aj z toho aj z toho?

A ako si myslel nanášanie vertikálnymi a horizontálnymi ťahmi?

3. A vosk nechať pár HODÍN zaschnúť? To som nevedel že až tak dlho, čo som vždy videl tak naniesli a hneď stiahli.

Ďakujem ti moc za rady a trpezlivosť pri odpovedaní na moje otázky :)

P.S.: Ak máš overený nejaký dobrý online shop so širokým sortimentom na exteriér auta a všelijaké tieto prípravky a autodoplnky tak mi ho prosím napíš :) DIki

[upravil dne 22/3/13 10:05 od AnRy99]

Odesláno

Nemas vubec za co.

1) Clay se dela v jednom mnozstvi vetsinou. je to veliky asi jako pulka krabicky od cigaret. ale da se to trhat,takze si odtrhnes a jedes. to bych ti pak kdyz tak jeste vysvetlil.

2)Vecer az budu mit cas, tak to do U2U poslu nejaky tipy. Jinak to co pisou,tak at si pisou. Zakladni je, ze lestenka je na redukci skrabancu, to je jeji hlavni cinnost. lepsi pozvednou barvu a lesk.

3)ano. ja prvni vrstvu nechal pres noc, coz bylo asi 10 hodin a druhou vrstvu 3 hodony. napr u toho dodo juice se doporucujou ty tri hodky.

Odesláno

Inak, leštenky sa nedelia podla farieb? Iba vosky?

A čo sa týka vosku, je lepší tuhý alebo tekutý? Aký používať?

Btw. Pozerám, že Dodo Juice vosky sú ťažko a zriedkavo zohnateľné u nás. V českých e-shopoch je ich dosť ale u nás zriedkavo a slabý výber.

- teraz som hľadal cez Heureka.sk a jediné čo mi našlo u nás na SR od Dodo Juice je niečo takéto, ale po leštenke ani chýru ani slychu tejto značky (TU KLIK)

Ďakujem, budem rád ak mi ešte poradíš, keď budeš mať teda čas. :)

[upravil dne 22/3/13 10:25 od AnRy99]

Odesláno

Mam niekde este TW color magic black a na aute to vydrzi tak 2 tyzdne. Drobne skrabance to zakryje to je pravda, ale inak je to na nic. Naposledy som voskoval s W5 z lidlu a to tam drzi celu zimu, akurat raz som to prebehol autosamponom s voskom. Samotny sampon odpudzuje vodu tiez tak 2 tyzdne.

Mam objednany 3M clay z ebayu, tak ked sa pociasie ustali to hned vyskusam a poriadne navoskujem W5.

Odesláno

popravde vis ze ze nevim ty lestenky, ale zkusim pozjistit, je pravda, ze lestenky podle barev jsem nevidel, snad az na zelvu s tou tuzkou. Co se tyka vosku, rika se, ze tuhy vosky jsou kvalitnejsi, ale v dnesni dobe bych se ani tekutych nebal, s nima mam taky dobre zkusenosti. S tekutyma voskama se lepe dela. Jdu ti sestavit nejaky nakup. bude to teda ceskej shop, ale myslim si, ze Kuba posila i na slovensko. to bych se ho kdyz tak zeptal.

Odesláno

Mas to ve zprave.

JInak doporucuju myti s dvema kyblema. v jednom tepla voda se samponem a v druhym kyblu voda na vymaceni spinave houby, aby si do vody s samponem nevymackaval tu spinu.

Pak s tim claeym. utrhnes si kousek tak na dlan, udelas si silnejsi koncetrat samponu co jsem ti poslal do rozprasovace, postrikas kus karoserie a tou gumou jezdis. na to prijdes, jak se guma zacne trhat nebo bude drit, je malo namocenej plech.

Na vse pouzivej svedsky uterky. tot snad vse. kdyby neco. pisni.

Odesláno

Diki moc :) No ja som si kúpil pravú jelenicu na vyleštenie. Neviem či je to lepšie ako švédska handrička alebo nie ale mám aj švédske pre prípad :)

Dakujem za tip za nákup. Parádička :)

Odesláno

Aký špeciálny uterák ak sa môžem opýtať? Takže jelenica na vysušovanie a švédske na leštenie? :)

Poslal som si súkromnú správu :)

[upravil dne 23/3/13 09:52 od AnRy99]

• O 2 týdny později...
Odesláno

poradite mi...mam kupeny sammpon z voskom.

1.umyjem auto samponom poriadne

2.vysusim ho jelenicou

3.natriem ho turtle wox vylestim ho

4.navoskujem ho pripravkom w5

oživim tym lak bude to fyzerat k svetu?

Guest jaris13
Odesláno

Máte nekdo kladnou zkušenost z leštenkou turtle wax?

[upravil dne 6/4/13 20:03 od jaris13]

[upravil dne 6/4/13 20:04 od jaris13]

Odesláno

To je bohužel obvyklej stav, když to teď navoskuješ tak ta trvanlivost je mizerná, v podstatě jako když projedeš myčkou...

Musíš napřed vyčistit ten lak. Ideální je Clay - http://www.ebay.com/itm/BL-Practical-160g-Magic-Car-truck-Clean-Clay-Bar-Auto-Detailing-Cleaner-Cleaning-/271182988737?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f23c405c1 navlhčíš a tou rozhnětenou plastelínou \"stáhneš\" nečistoty. Pokud ho nemáš tak pak nějakou čistící politúru nebo velmi jemnou pastu. Tou to rouleštíš tak aby byl povrch hladký. Pak kvalitním vosk. Pokud máš ten z LIDLU tak už nedávej ten TW. To dej raději 2 vrstvy (vždy přeleštit) toho LIDLovskýho. Máš-li k dispozici nějakou tekutou leštěnku tak můžeš ještě nakonec použít i tu v lehoučké vrstvě.

[upravil dne 6/4/13 21:09 od koblih69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...