Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 1,8 benzin jakej mate nazor

Recommended Posts

Odesláno

EW7JP4 zdělil tento problem po svém předchudci. 0,2 l/1000 km je ještě v pohodě :o Peugeot si 2-3 roky nevěděl rady proč XU7JP4 má takovou spotřebu oleje, tak jsme na těchto motorech (cca 10 406 tek) provedli v garanci výměnu sad (vložky, písty, kroužky). Bohužel se to po ujetí 30-40000 km opakovalo. Časem se došlo na to , že stačí vyměnit kroužky s neorig. výroby. Na stěnách vložek, bylo abnormálně vidět i po ujetí 100.000 km stopy po honování. Navíc nerig. kroužky měly jiné minutové skosení, které víc vyhovovalo a potřeba se podstatně snížila. Pomohlo i přejít na olej 15W-40.

Odesláno

Já olej kontroluju tak jednou za dva měsíce. A i to je někdy často. Teď naposledy před odjezdem do Šebetova. Olej asi 2mm pod maximem. Naposledy jsem dolejval snad před 4 měsícema.

Asi jsem chytil dobrej motor, nebo nevím. Liju to co tam bylo od výroby: ESSO 10W-40. Motor i převodovka bez úniku. :super

[upravil dne 18/7/05 Dave_k]

Odesláno
Původně zaslal: Milhaus65

EW7JP4 zdělil tento problem po svém předchudci. 0,2 l/1000 km je ještě v pohodě :o Peugeot si 2-3 roky nevěděl rady proč XU7JP4 má takovou spotřebu oleje, tak jsme na těchto motorech (cca 10 406 tek) provedli v garanci výměnu sad (vložky, písty, kroužky). Bohužel se to po ujetí 30-40000 km opakovalo. Časem se došlo na to , že stačí vyměnit kroužky s neorig. výroby. Na stěnách vložek, bylo abnormálně vidět i po ujetí 100.000 km stopy po honování. Navíc nerig. kroužky měly jiné minutové skosení, které víc vyhovovalo a potřeba se podstatně snížila. Pomohlo i přejít na olej 15W-40.

Vůbec jsi mě nepotěšil… takže co udělat, aby to ten olej tolik nežralo u toho mého motoru… to by jinak šla brzo pryč.

Odesláno

Těžko říct, já, být to moje , tak zkusím 15W-40. Sleduj spotřebu oleje, protože vždycky se spotřeba oleje zásadně zhoršila po prohlídce (výměna oleje, filtr atd) 30,000 km. Záleží taky jak máš motor zajety, jak se sním jezdí atd. Motory EW7JP4 se moc nevyskytují oproti staršímu, ale i tak jsou problemy. Jak Tě to přestane bavit tak nech rozhodit motor, vyměn pístní kruhy a doufám, že to bude dobrý. Ty naše opravené nemají ještě tolik km aby byl dlouhodobý výsledek. U starších to pomohlo. JInak je EW7JP4 slušně živý a má solidní spotřebu.

Odesláno

Akorát jdu v pátek na servisní prohlídku + výměna oleje na 90 tis km. Jinak tam leju Esso 10W-40. No už teďka mě to nějak moc nebaví pořád dolívat olej. Jinak motor je zajetý dobře ;) má 90 tis km, ale myslím si, že má mít něco kolem 150 tis km ( jen co jsem tak počítal). Jinak možná bys měl vědět, že to auto bylo po velké ráně na předek. Je vařen dokonce i blok motoru :( S tou poslední větou musím s tebou souhlasit, spotřeba je v pohodě a jede to taky dobře. Jinak děkuji moc za informace ;)

Odesláno

Ty jo - delas si srandu? Fakt to ma svarovany blok motoru? To snad ani neni mozny :o Tohle slysim snad poprve v zivote - Jak muze nekdo koupit auta se svarem na bloku motoru? Vzdyt to musi ku***sky ovlivnit celkove vlastnosti.

Vzdyt pokud se nepletu jsou bloky motoru odlevany z jednoho kusu a pokud \"pukne\"... fakt sila - asi mi to budes muset nan nejakem srazu ukazat ;)

Odesláno
Původně zaslal: Sepp

Ty jo - delas si srandu? Fakt to ma svarovany blok motoru? To snad ani neni mozny :o Tohle slysim snad poprve v zivote - Jak muze nekdo koupit auta se svarem na bloku motoru? Vzdyt to musi ku***sky ovlivnit celkove vlastnosti.

Vzdyt pokud se nepletu jsou bloky motoru odlevany z jednoho kusu a pokud \"pukne\"... fakt sila - asi mi to budes muset nan nejakem srazu ukazat ;)

Srandu si rozhodně nedělám… je vařen držák motoru… nebo jak to mám popsat. Klidně to vyfotím ;) bylo to tak zamaskované, že jsme to objevili náhodou

Odesláno
Původně zaslal: Jirkap

Srandu si rozhodně nedělám… je vařen držák motoru… nebo jak to mám popsat. Klidně to vyfotím ;) bylo to tak zamaskované, že jsme to objevili náhodou

Čéče, ale jel jsi s tím, jako by to vyjelo včera z fabriky :myslim

Jinak asi na sedan to bude dostačující. Podle toho, jak jel Jirkap ze srazu ...

[upravil dne 20/7/05 Jezkovi.voci]

Odesláno
Původně zaslal: Jezkovi.voci

Původně zaslal: Jirkap

Čéče, ale jel jsi s tím, jako by to vyjelo včera z fabriky :myslim

Jinak asi na sedan to bude dostačující. Podle toho, jak jel Jirkap ze srazu ...

[upravil dne 20/7/05 Jezkovi.voci]

Jooo auto je to velmi pěkný. Ale jak vidíš na vzhled nemůžeš dát ;) prostě má to tuhle „chybu“ ale jinak je to v pohodě. A není vůbec znát, že by to bylo bourané ;)

Odesláno

Jen by mě ještě jirko zajímalo, jakx řadil cestou ze Šeb. (od tud, jak si zbaběle udělal puč a svrhnul mě z navig. (mě to nedá, musim si rejpnou :aut ) )Kvaltoval jsi pořád 3 - 4 , nebo 4 - 5 nebo jsi tam měl pořád jen 5? (myslím po okrskách)

Odesláno

No z navigace jsem tě já nesvrhnul, ale přítelkyně ;) řekla, že jezdit pořád okolo Boskovic není pro ní :P No ani nevím… ale asi jsem řadil 4-5 někdy :) No a když jsem zastavil tak pak jedna, dvě, tři, čtyři a pět. :P Bohužel šestka v tom ještě není? Proč se ptáš? Zdálo se ti, že jsem jel moc rychle? :o

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...