Jump to content

406 1,8 benzin jakej mate nazor

jack
 Share

Recommended Posts

Premyslel jsem koupit 406 1,8 benzin s LPG, i kdyby byla spotreba kolem 10l plynu ted mam u 406TD 6-6,5litru, tak je to porad o 40kc na 100km levnejsi a ja ujedu 100km.

Mel jsem facko na LPG a motoru ten plyn vubez neublizuje, jak uz to ma tvrzena sedla ventilu a dobre zapalovani tak to funguje skvele.

Jen nevim nic o motoru 1,8 ve 406.

ma kolem 80Kw ne, je fakt ze bez turba ale melo by to jed.

Jakou mas spotrebu na benzin, 8l?

jinak rikas v poho,jo.

Ja mam 1,9 TD ve 406 a taky max spokojenost,ale rad zkousim jine,jine veci a auto jako 406 je pro me strasne povedene auto, za tu cenu.

Ahoj, ja s LPG zatim problemy nemam. Kdyz jsem auto koupil, mel jsem spotrebu tak 11l/100km. Po 3/4 roce jsem ho nechal seridit v Gere (www.gera.cz) a mam ted spotrebu presne 10l . Tankuji u JET. Ale je pravda, ze ho nijak nehonim, jezdim temer porad se zaplou klimou (ted v lete).

Původně zaslal: Dave_k

Má 81kW (117koní). Já osobně jsem spokojen. Spotřeba při rozumné jízdě je mezi 6,5 - 7 litry. Jinak 406 je prostě pohodlíčko.

Tak to jezdíš hodně pomalu ne? ;) na tohle já se dostanu když jede přítelkyně :)) Jinak já mám 85kW :P

Původně zaslal: jack

Premyslel jsem koupit 406 1,8 benzin s LPG, i kdyby byla spotreba kolem 10l plynu ted mam u 406TD 6-6,5litru, tak je to porad o 40kc na 100km levnejsi a ja ujedu 100km.

Mel jsem facko na LPG a motoru ten plyn vubez neublizuje, jak uz to ma tvrzena sedla ventilu a dobre zapalovani tak to funguje skvele.

Jen nevim nic o motoru 1,8 ve 406.

Jinak s tím motorem jsem spokojen i když je pravda, že pokud chceš jet sportovněji tak to musíš krapek točit, ale zase to je pak jízda ;) Kdyby to bylo 1,8 T tak to by to jelo krásně ;)

To ne ja rad zapaltim nejakej ten litrik navic a vim ze mam super pohodli ve 406, jen se ptam na zkusenosti s motorem 1,8 16V, abych vedel do ceho jit.

Dikys za nazory

Vysledek je 1.8 16V proste dobrej moturek na kazdodeni jizdu do prace, na hrani a obcas to zavodeni na rallye planuju 205 GTi:)

Původně zaslal: Milhaus65

Pokud je 8V XU7JP tak bez problemů i když se tento motor vyskytoval ve 406 velmi málo. S 16V XU7JP4 je to trochu horší. Po ujetí 30.000 -40.000 km velmi vysoká spotřeba motor. oleje (1l/1000 km).

A to si vyčet kde s tím olejem. Od poslední výměny jsem najel asi 15000km a teď jsem dolejval asi 1/2 litru. Auto má 85000km najeto. :bojim

Původně zaslal: Milhaus65

Pokud je 8V XU7JP tak bez problemů i když se tento motor vyskytoval ve 406 velmi málo. S 16V XU7JP4 je to trochu horší. Po ujetí 30.000 -40.000 km velmi vysoká spotřeba motor. oleje (1l/1000 km).

To taky teda koukám jak blázen? :o To snad není ani možné, že by to tolik papalo oleje. No mě to taky papá a mám EW7 a vezme si tak 0,2l na 1000km :( Je to normální? :grr