Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jaris regeneraciu nepozorujes zrejme pre to ze mas iny system na tvojom motore tzn. ten zrejme dokazu uz vypnut bez toho aby ti prebiehala regeneracia. V mojom pripade ide o iny system a ten este zmaknuty nemaju.;)

Odesláno

Nechci být provokatér, ale taky mám podobný názor jako MotoMoto :) Když to do toho auta jednou dali, tak to tam má být. A když to tam má být, byť kvůli emisním normám, tak by to tam mělo zůstat. To auto si každý z vás kupoval s tím, že je to potřeba jednou vyměnit, jako třeba pneu, olej, rozvody atd ... :) Vím, že to asi nebude populární názor, na druhou stranu pak se divíme, co dýcháme .. chiptuning je něco jiného. Pokud chce někdo dobrovolně darovat peníze někomu jinému za placebo efekt zvýšení výkonu, je to blbost jednoho a zisk druhého .. ale fap je prostě jiná liga ;)

Odesláno

este ze su casy Wartburgov, Trabantov, Avii a V3Siesk prec... mne to ale vonalo... :D

dnes?

kjotsky protokol nema ziadnu hodnotu... len sa predavaju emisie... je to odvar orpoti nejakemu FAPu.

Je to len na drnacovanie penazi ludom z vackov. Je to premysleny a premakany system ako dostat peniaze za lacne auto

z vrecak ludi. Ludia nebudte naivny... na podobnom principe funguje farma priemysel... dostanes lieky, vdaka ktorym budes

o par rokov potrebovat ine lieky...

Moto schvalujem tvoju pointu co chces povedat, ale je to svinstvo najvacsieho zrna aj ked mas FAP... nezabudaj na proces

regeneracie... a vsetko okolo toho ... dnesne emisie su tak zanedbatelne ze az aj ked nemas FAP... alebo ked ho mas vykuchany.

poznamka... ja FAP mam :papa

Odesláno

hawkey a tebe nikdy nenapadlo ze FAP filter je len dalsia vec ktorou automobilky ziskavaju od ludi peniaze pod ruskom znizenia emisii apod? to ze to hajis je pekne, ale presne takych ako si ty potrebuju, ktori im daju za pravdu a pojdu si kupi po par rokoch novy, najlepsie priamo z origos servisu.

A co sa tyka chiptuningu netreba hadzat vsetko do jednej misy, aj tu sa najdu ludia ktori dokazu seriozne \"nakopnut\" auto...;)

Odesláno

Proces regenerace není špatný, dochází k dokonalému spalování toho co se normálně nespálilo a názory jiných že bez FAP nic z výfuku nejde, tak čím by se ten FAP jinak tedy zanášel? Teď v zimě na čistém sněhu to jde krásně vidět. Dneska opět před školou kam jsem šel pro dceru stál Peugeot a u výfuku na bílém sněhu černý flek jako míč velký. Nedalo mi to a zeptal jsem se. Jasně vykucháno. A když jsem řidiče slušně vytáhl z vozu tak koukal jako puk.

A každý by měl začít u sebe a ne se odvolávat na ostatní.

Díky za pochopení.:papa

Odesláno

MotoMoto ano mas pravdu... ja byvam blizko rafinerie Slovnaft... a nechci vediet co za svinstvo odtial ide... ten sajgon zamoruje cele uzemie na

10 az 100 km v silnej koncentracii... Jadrove elektrarne atd... nebudme taki ekologisti...

ano sadze su spatna vec... ale mame tu milion neviditelnych a nicivejsich zabijakov...

suhlasim ze netreba do krbu prikladat = ked uz svinstvo vo vzduchu mame, netreba mu prilozit aspon tie sadze...

ako vravim, je to ako s liekmi... ver mi ze ide len o peniaze... ekologia je len slepa zamienka na oblbnutie ludi...

podotykam ze FAP mam a nehodlam ho zatial vykuchavat... :papa

[upravil dne 12/2/13 22:18 od Marcel00]

Odesláno
hawkey a tebe nikdy nenapadlo ze FAP filter je len dalsia vec ktorou automobilky ziskavaju od ludi peniaze pod ruskom znizenia emisii apod? to ze to hajis je pekne, ale presne takych ako si ty potrebuju, ktori im daju za pravdu a pojdu si kupi po par rokoch novy, najlepsie priamo z origos servisu.

A co sa tyka chiptuningu netreba hadzat vsetko do jednej misy, aj tu sa najdu ludia ktori dokazu seriozne \"nakopnut\" auto...;)

Za nakopnutí auta ti líto peněz není? Ale jak jde o spaliny tak jsou to vyhozené peníze. Chip nemohu vůbec hodnotit ale z nějakého důvodu výrobce motor omezuje a rozhodně bych nechtěl aby někdo i třeba odborník ho měnil. Kdyby tam to omezení nemuselo být tak ho tam výrobce nedá. Proč také. On nelimitovaný kroutící moment působící třeba na spojku, setrvačník a podobně, když ty součástky na to nejsou stavěny??? Nevím nevím.

Odesláno

Motory su rovnake len software je iny... vid VW koncern... kupis 1.9 TDI bez a s cervenym pismenkom i ;)

dalsi sposob ako vytiahnut peniaze ludom z vrecak... vermi ze to tak je...

Odesláno

Věř mi že nejde jen o peníze. Já třeba žádné neočekávám za tuto osvětu.:aut

Odesláno

No upřímně, automobilky mají mnohem lepší způsoby, jak z lidí vytáhnout peníze. Na to nepotřebují FAP :) Fap je prostě věc, kterou musely (automobilky) do aut přidat, aby splnili čím dál přísnější emisní normy. Samozřejmě CO2 se to netýká, ale sazí ano. Motor s dobrým FAPem produkuje minimum sazí. Motor bez FAPu se často tak tak vejde do limitu .. takže to je třeba 100x tolik .. a 1000aut s FAPem a 1000aut bez FAPu je pak velký rozdíl 1000x100= ... moc :D .. a zatímco o účinku CO2 na přírodu se dohadujeme, tak účinek sazí a ostatních mikročástic známe .. jsou karcinogenní ;) Takže on ten FAP zase úplně jenom takový zlatý důl nebude .. tím spíš dnes, když výměna už nestojí 60tis...

chiptuning neřeším. To už mi spíš vadí \"home made\" votunéři světel .. člověk pak proti nim kolikrát jede, nic nevidí, protože jim to svítí na všechny strany (když ony ty xenony v halogenových parabolách jsou kůůůůl voe :) ), modré žárovky, které jsou taky kůůůl, od nich zase nic pro změnu za deště nevidí řidič atd .. ale uznávám, že to se pouštím na tenký led na fóru o autech :D

Odesláno
Věř mi že nejde jen o peníze. Já třeba žádné neočekávám za tuto osvětu.:aut

tebe peniaze nikto neda... tie sa delia na urovni bruselu a magnatov automobiliek konciac financnymi instituciami...

vsetko zaplatime my... teda ja aj ty...

tvoja osveta je uplne zbytocna aj keby si ako chcel...

pokial sam nebudes vyrabat tie auta, tak budes ludom cpat tie serepeticky na ekologiu a pritom budes vediet ze dnesne technologie su samo o sebe tak ekologicke ze sa zaobidu aj bez ekosraciek ktore nas stoja nemale peniaze... tie koncia vies kde...

Odesláno

Marcel00: máš pravdu. Dokud auto bez FAPu projde emisemi, tak se nic nezmění a je v zásadě všechno v pořádku. Bohužel většina lidí si neuvědomuje, že koupí auta a paliva investice nekončí .. a dokud bude možné dělat tyto s prominutím prasárny, tak se nikam neposuneme.. bohužel změnu lze vyvolat zase jenom větší represí .. :) Jak vidno na příkladu MotoMoto, osvěta nikam nevede :)

[upravil dne 12/2/13 22:29 od hawkey]

Odesláno

Nemáš pravdu, ale nechci se hádat. Za chvíli bu tu mohl někdo tvrdit, že za vše mohou imperialisti z Wall streatu. Kdyby byl možnost výběru (a já jsem rád, že není) tak bych si vybral dražší auto s lepším vztahem k životnímu prostředí. Asi spousty lidí ne. A proto je dobře že to je poviné.

Když jsem po roce 1990 jel se podívat s primátorem do Švýcarska do partnerského města, divili jsme se že tam lidé kupují od města pytle na odpadky za poplatek na likvidaci komunálního odpadu a oni se divili našemu údivu. Vždyť to je odpad po nás a musíme zaplatit jeho likvidaci, vždyť jsme ho udělali my.

A tohle u nás není. A ještě dlouho nebude. A rád zaplatím za bordel který způsobím.

Odesláno

Tenkrát se neplatilo. A víš proč se alespoň u nás platí paušál na osobu a ne podle spotřeby (třeba podle koupených pytlů)? Protože u nás v republice by většina odpadu skončila v nejbližším lesíku jen aby se ušetřilo pár korun. Je to v lidech v ničem jiném a proto ta osvěta je potřeba. Naše děti už to zase budou vidět rochu jinak.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...