Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Divné startování (406 1.8 LFY)

Recommended Posts

Guest Džůny
Odesláno

Napadá někoho, proč to startuje takovým způsobem?

Dělá to delší dobu. Jen při prvním startu po delším stání v zimě. Druhý start (klidně studený) už je normální. Baterka změřená, alternátor taky, a vždycky chytne napoprvé.

Zesilte si prosím zvuk, z toho je nejlíp poznat co to dělá:

http://www.youtube.com/watch?v=-Zl16rdicVI

Jen se bojím aby mě to někdy někde nenechalo.

Guest Džůny
Odesláno

Myslíš? Našel jsem toto téma:

Jak to ověřit, zkusit nastartovat bez řemenu?

Odesláno

Proč myslíte, že na alternátoru? Spíše na startéru, ne?

Ještě pořád nechceš navštívit Nečase? Myslím, že budeš překvapen, jak snadno se dá vyřešit problém.

Guest Džůny
Odesláno

Našel jsem téma které zakládal OK406 a podle popisu to bude to stejné. Takže kdyby někoho zajímal postup výměny s fotkama, tak tady: plus návod na demontáž startéru tady:

Ferry a Oldo, děkuju.

P607Olda: Dám na tvé rady a zajedu se poradit, zeptat a dozvědět něco nového. Časem. Tohle (a další věci) v podstatě nejsou poruchy. Auto startuje, jezdí, brzdí, svítí i houká, ptám se spíš ze zvědavosti. Ať mám přehled o stavu auta. Beru to spíš jako koníček... Opravy budou postupné, všechny peníze žere škola.

[upravil dne 22/2/13 14:43 od Džůny]

Odesláno

dneska jsem starter menil, vcera mi zacal kuckat a nechtelo to startovat - vypadalo to, ze se nevysouva pastorek, uhliky jsem menil asi pred temi 5 roky, ty jsem zatim nekontroloval, kolik jich ubylo, vymenil jsem zatim jen kus za jinej, co jsem mel doma a ten muj (co ma skoro 500tis km najeto a nastartovano) budu nekdy rozebirat

jinak kdybys pak shanel komponenty, tak staci zadat v katalogu Elitu cislo tveho starteru a vyjede ti komplet soupis soucastek

[upravil dne 15/2/13 21:10 od Ferry]

• O 2 týdny později...
Guest Džůny
Odesláno

Jo, našel jsem to, díky. Sada uhlíků 411 Kč a držák 72 Kč. Teď ještě doufat že budou přišroubované a ne přiletované. Udělám to před další zimou, ať mám klid.

Kdyby to někoho zajímalo, tak tady (klepněte na \"komponenty\"): http://ecat.elit.cz/ArticleDetails.aspx?PartDetailID=HC+D6RA661&REFPAGE=ArticleBrowser&TT=ftx

Je to pro můj startér Valeo, číslo D6RA661.

[upravil dne 24/2/13 12:48 od Džůny]

Guest servisman
Odesláno

uprostřed máš i ten svuj startér ,když jsem měnil uhlíky

• O 5 týdnů později...
Guest servisman
Odesláno

jj je to levněji ,ale v Elitu mne dali i slevu takže si odečtu 30% a jsem na tý ceně jako ty a mám to

• O 2 týdny později...
Guest Džůny
Odesláno

Úspěch. Startér jsem vyčistil, promazal a uhlíky vyměnil (byly skoro poloviční). Dostat na držák pružinu, to byl porod. V létě startoval ještě hezky, rozdíl poznám až další zimu.

uhliky.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...