Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

prasek je na nic. Ale takove ty vodicky se daji pouzit neni to idealni ale pokud si clovek precte manual tak to funguje a nejak vyrazne nezasira. Dela to na vzduchu takovou krechkou skorapku. Kdysi me prolinal chladic u napojeni hadic pozil jsem to rok a pul nebyl zadnej problem ani s topenim. Pak jsem auto prodal myslim ze s tim jezdi do dnes. Kazdopadne lepsi je najit zavadu nez to patlat timhle stejne pokud to neni idealni trhlina tak to bude za chvili znovu.

Odesláno
a prečo by sa to tam nemalo naliať? Má vôbec niekto z Vás skusenosť s tým? alebo jedna baba povedala, tak to tak musí byť? spametajte sa a radsej tu napište svoje vedomosti a skusenosti ale nie neoverene dristy ...

Neověřené rady tady podáváš ty. To tu za chvíli můžeme psát bláboly typu \"do motoru dej klidně převodový olej už tak jezdím 10 tis. a super !!!\"

Jak už napsal Pastorek, Ozzy... tak princip týhle sráděry je utěsnit průnik tím, že se ucpe práškem který je tam obsažen (i když je někdy tak jemný, že to vypadá jako tekutina). Po letech je i v bezvadném chladícím okruhu vcelku dostu usazenin - kdo místo žvanění párkrát proplachoval chladič tak ví o čem píšu. tenhle bordel přicpává kanály, chladič, topení a pod. sám o sobě. Je tedy docela slušná pravděpodobnost, že když tam naleju další prášek ucpu některý kanál, zhorším chlazení a pod. Neprojeví se to třeba hned, ale nerovnoměrným tepelným namáháním motoru - což je docela katastrofa, nebo třeba tím, že se auto bude přehřívat v zácpě.

Ano pokud budu v Chorvatsku tak to taky udělám, ale přijedu vyměním tesnění pod hlavou a důkladně propláchnu celou soustavu.

Radit to jako seriózní řešení problému považuju za nekorektní a velmi krátkozraké. A třeba v případě prodeje za poměrně slušný podfuk (pokud o tom kupojící neví). Názor na \"mechanika\" který tohle udělá místo opravy už jsem napsal :blicismajlik

[upravil dne 11/4/13 17:49 od koblih69]

Odesláno

počuj koblih, asi vieš ako a z coho vsetkoho vznikaju usadeniny v chladeni, tak sa zamysli aky bordel vznikne z nejakeho utesnovaca objemu 0,25 l zamiesaneho v cca 4-6 l chladiacej zmesi. Mne tento sajrajt pomohol utesnit únik chladiacej, cca 0,5 l /2000 km co som v tom období nabehal zhruba za dva týždne ale to by si musel najprv dobre prečítať čo som už napisal namiesto poučovania čo patri do motora a dokonca predstav si ze ked som vypustil chladic a aj ho preplachnul, tak neviem preco som v tej vypustenej zmesi nenasiel ziadnu usadeninu, žiaden bordel okrem tých trbietok ktoré su obsahom utesnovaca.

pastorek - kedysi dávno sa do škodoviek liala do chladenia obyčajná voda a asi vies z coho boli potom tie usadeniny. Do 1000MB na ktorej som jazdieval sa na leto davala do chladica cista voda a na zimu sa to menilo za vodu s fridexom a ked kvapkal chladič tak tam išiel nejaký prášok ale to už si nespomeniem na názov, pomohol ale 30 rokov povodny chladič nemal šancu vydržať, tak sa vymenil za nový ale žeby sa motor prehrieval, alebo žeby to zle kúrilo ... všetko závisi od toho ako sa kto o to stará ... videl som dolievať do chladenia noveho auta obycajnu vodu, tak sa necuduj ze ty si videl plno usadenín

Odesláno
...

pastorek - kedysi dávno sa do škodoviek liala do chladenia obyčajná voda a asi vies z coho boli potom tie usadeniny. Do 1000MB na ktorej som jazdieval sa na leto davala do chladica cista voda a na zimu sa to menilo za vodu s fridexom a ked kvapkal chladič tak tam išiel nejaký prášok ale to už si nespomeniem na názov, pomohol ale 30 rokov povodny chladič nemal šancu vydržať, tak sa vymenil za nový ale žeby sa motor prehrieval, alebo žeby to zle kúrilo ... všetko závisi od toho ako sa kto o to stará ... videl som dolievať do chladenia noveho auta obycajnu vodu, tak sa necuduj ze ty si videl plno usadenín

Narážal si na skúsenosti tak som ti napísal kedy kedy som to použil prvý krát a kedy naposledy. Je medzi nimi cca 30 rokov a dovolím si znova uviesť vetu ktorú si zrejme prehliadol:

\"Medzi prvým a posledným použitím som mal rozobratých niekoľko motorov kde boli takéto prípravky použité a VŽDY to bolo vidieť na usadeninách v chladiacom systéme. \"

Je trochu odlišné keď vypustíš vodu, prípadne prepláchneš a keď \"vidíš dnu\". Neupieram že ti konkrétny prípravok pomohol a nespozoroval si negatívny vplyv. Netvrdím že nemáš pravdu alebo klameš. Jedine porovnávam tvoje jednorazové použitie voči svojim viacnásobným skúsenostiam. V princípe mi je jedno čo si do motora naleješ ale neurážaj ma tým že kecám do vetra a neviem o čom hovorím. Tak isto platí že na základe jednej skúsenosti nerob všeobecné závery. Ak napíšeš že ty si použil to a to a máš s tým takú a takú skúsenosť nikto ti nebude tvrdiť opak.

P.S. Už si tu dosť dlho na to aby si vedel že ozzy56 a niekoľko ďaľších NIKDY netrepú do vetra. Patria do skupiny, ktorým i ja s mojimi znalosťami a skúsenosťami, hovorím \"pán majster\".

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...