Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Změřit zdvih \"A\" od polohy zapnuté spojky \"b\" k poloze vypnuté spojky \"c\".

Zdvih \"A\" musí být v rozmezí 18 až 22 mm.

Jestliže není hodnota správná : Provést znovu operace odvzdušňování.

[upravil dne 31/1/13 16:57 od bart.lbc]

Odesláno

Myslel som, ze ak budem vytahovat cez odvzdusnovak brzdovku podtlakom tak nemoze nasat vzduch. Cize cele toto odvzdusnenie spociva vo vypusteni kvapaliny samospadom, ale toto sa mi moc ucinne nezda. Ved uvidime ci to pomoze.

Odesláno
Myslel som, ze ak budem vytahovat cez odvzdusnovak brzdovku podtlakom tak nemoze nasat vzduch. Cize cele toto odvzdusnenie spociva vo vypusteni kvapaliny samospadom, ale toto sa mi moc ucinne nezda. Ved uvidime ci to pomoze.
Tento návod je taky v servisboxu ale potřebuješ dva lidi k odvzdušnění.
Odesláno

Koukal jsem na ten válec, je snadno přístupný, ale nestihnul jsem to dnes odvzdušnit, tak to nechám na víkend. Podle mne stačí, ať jeden sešlápne spojku a druhý povolí šroubek o půl otáčky, než to stříkne a pak utáhnout, pak třeba ještě zopakovat a dolít kapalinu, ne?

Nicméně si myslím, že to odvzdušnění nemůže pomoci. Spojka sice zabírá správně, ale ten pedál je takový gumový a všimnul jsem si, že je o něco výše, než brzda, taky to tak máte? Někde jsem četl, že spojka se musí zajet a někdy ji i dát trochu kouř aby si sedla, ale nevím, no, už jsem na ní najel 4.000 km, i když tedy jezdím hodně s citem. Fakt by mne zajímalo, v čem bude zakopaný čert, ale asi vadný díl nebo chyba při montáži.

Odesláno

Ahoj, tak jsem to odvzdušnil a výsledek nulový, pořád stejné. Nicméně jsem přiložil ruku a poslouchal ten vypínací mechanismus a lze slyšet, že v něm něco skřípe. Domnívám se, že vypínací ložisko jezdí po hřídeli s odporem nebo může být zádrhel i v tom válečku (ten by ale nejspíše tekl) a další možnost je, že by byl vadný přítlačák a ten přenášel ty pazvuky a drhnutí do vypínacího systému. Holt, nechám to asi ještě jednou rozkuchat, ale počkám ještě cca 2tis km, jestli se to neusadí samo.

M.

Odesláno

Chlapi tyto potíže nebudou asi fakt v tom pomocném válečku, ale spíše ve spojce, či převodovce. Kdyby někdo na něco přišel, dejte vědět.

M.

Odesláno

Ještě mne napadlo, nevíte, zda je možné seřídit výšku pedálu spojky přes hlavní spojkový válec, tedy někde u pedálu? Taky máte pedál spojky výše, než pedál brzdy? Děkuji za info.

M.

Odesláno

Nebo snad promazat lanovody řazení rychlostních stupňů nebo je seřídit? Už mi docházejí nápady, ještě mne napadlo, že nemusí být příliš vhodný ten převodový olej Total Transmission 75W-80, možná by se tam více hodil 75W-90? Přece jen je to řazení horší při nízkých teplotách, nicméně tuhost spojky to opravdu neovlivní. :-) Už jsem z toho magor, pořád nemůžu uvěřit, že mám novou spojku a je něco špatně.

M.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...