Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chlapi, jak rychle Vám teď topí Vaše raketky? Já jezdím do práce cca 20minut půl na půl městský a příměstský provoz a zdá se mi, že dlouhop trvá než topí. A teplota vody se mi v týhle zimně ani při delší jízdě nevyšplhá na do půlky stupnice. Když popojíždím delší dobu v koloně, tak se auto zahřeje na akorát a jak se rozjedu zas spadne teplota skoro na dno. Tipuju to na zaseklej otevřenej termostat, ale dycky mi říkali, že otevřenej termostat znamená vyvření při delším stání se zapnutým motorem a stím nemám problém ani v létě. Když stojím ve vedru v koloně, tak se teplota vyšplhá až na mez kdy zapne ventilátor a ten si ji pěkně o kus shodí a auto prostě nevře, ale ani v létě si nedrží teplotu tak jak má-pokud nejedu víc než svižně. Je to normální vlastnost, nebo to mám zkusit řešit? Loni se mi zdá, že topila líp, ale to sem měl chladič před smrtí, takže tipuju, že nebyl moc průchozí...

Odesláno

Stále otevřený termostat nedovolí motoru se zahřát, takže co ti dycky říkali o tom vyvření vody je hovadina.

V mrazu se motor prostě neohřeje tak rychle jako v létě, teď se má oteplit, tak zkus co to s teplotou motoru udělá, zda se teplota vyšplhá výše za uvedených 20 minut jízdy. Podle toho co píšeš, se termostat chová normálně (jak by měl). Je možné, že je tam termostat se ,,studenejšími\'\' hodnotami..., jinak vyměnit termostat.

[upravil dne 28/1/13 16:16 od ozzy56]

Odesláno

To Ozzy: Když to vezmeš logicky, tak stále otevřený termostat nedovolí motoru se pořádně ohřát, ale při delším popojíždění v koloně se ohřeje úplně celej okruh a auto se začne přehřívat... ale to nic nemění na tom, že to bude tak jak sem si myslel a termostat asi je zaseklej ve stavu \'\'open\'\' nebo jak ty říkáš, otevírá se moooc brzo..:)

Odesláno

2 odee: to je blbost. Vyvře ti to, kdyb jsi měl vadné čidlo spínající sahary. Takhle se ti pomalu ohřeje \"velký okruh\" a až dojde na stanovenou teplotu (tuším, že 97°C), tak sepne sahara.

Odesláno
To Ozzy: Když to vezmeš logicky, tak stále otevřený termostat nedovolí motoru se pořádně ohřát, ale při delším popojíždění v koloně se ohřeje úplně celej okruh a auto se začne přehřívat... ale to nic nemění na tom, že to bude tak jak sem si myslel a termostat asi je zaseklej ve stavu \'\'open\'\' nebo jak ty říkáš, otevírá se moooc brzo..:)

no když to vezmeš logicky :), tak při dosažení určité teploty zapne sahara a vodu zchladí, takže nemůže vyvřít, jak píše kolega nade mnou;)

Odesláno

Jo, ale jde o to, že ve chvíli, kdy dojde k tomu, že zahřeje celej okruh, tak to sahara nebude stíhat uchladit ve chvíli, kdy delší dobu stojíš, nebo popojíždíš. Třeba na Feličce to mám potvrzený, ale asi bude záležet na konkrétní situaci, počasí, průchodnosti chladiče atd...:roker

Odesláno

To je přesně ten případ, kdy to mám otestovaný:D Ale dokážu si představit, že to fakt dost ovlivní třeba i průchodnost chladiče... Mě třeba felda se taky špatně zahřívala, v létě se kousek zvedla rafička, v zimě vůbec, pak sem jel na výlet, léto pařák, trošku vyšší tempo, teplota si vylezla cca na akorát, pak sme přijeli do kolony a jen sem zastavil, začala foukat sahara a za chviličku už sem vřel. Pak sem celej den už jel v klidu a teplota v poho. Potom sme zjistili, že termosráč je olezlej jakousi srajdou a pořád otevřenej. Vyměnil sem ho a od té doby byla během pár minut teplota OK. A pak v zimě topila během chviličky, luxus. A pak ji máti hodila na střechu v rychlosti 0 km/h a střecha se ohnula tak, že oprava byla nejistá a každopádně nerentabilní, tak naše nádherná černá felda Sportline putovala na šroťák:fnuk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...