uulik Odesláno 4. červenec 2005 Odesláno 4. červenec 2005 Pamatuju že před nějakou dobou 10-15ti roky se na SPZky šroubovali průhl.plastové kryty aby se značka nepoškrábala,není to dnes prej povoleno??? Nedá se vyfotit číslo pod tím krytem při měření rychlosti. Něco podobného se říkalo o CD na zrcátkách, nabo na předních sklech kamionů.Sám sem je tam měl ale jesli to na něco je se ptám dnes. Citovat
Kurt Odesláno 4. červenec 2005 Odesláno 4. červenec 2005 Tak to nevím, ale myslím, že je někde ve vyhlášce napsáno, že se značka nesmí zakrývat - takže to asi opravdu nesmí být. Jen mi uniká účel - \"aby se značka nepoškrábala\" - myslíš, že ty mouchy, co se mi na ní chytaj, jsou tak tvrdý, že jí můžou poškrábat? Citovat
Medvěd Odesláno 4. červenec 2005 Odesláno 4. červenec 2005 Ten průhlednej plastovej kryt je opravdu zakázanej, a to zejména kvůli tomu, že při focení dochází k lomu světelného paprsku (optika - fyzika základní školy), takže třeba za snížené viditelnosti se světlo od blesku odrazí a místo RZ (SPZ) vyjede jen lesklý proužek. Jinak co si pamatuju, tak Ty plastové kryty SPZ byly z velice nekvalitních materiálů, které postupem času ztrácely svou průhlednost, mezi ně a SPZ se chytalo spousta bordelu a když někdo třeba při parkování do auta nacouval, tak tyto plasty se roztříštily na spousty různě velkých kousků. Když jsem za totality takto vyzdobené auto (povětšinou to byl Trabant) viděl, napadal mě takový pocit, který o mnoho let později shrnul herec Jiří Kodet do výroku: Kde že to Ti soudruzi z NDR udělali chybu? [upravil dne 7/4/Mon, 04 Jul 2005 15:49:44 +0000Mon, 04 Jul 2005 15:49:44 +0000Mon, 04 Jul 2005 15:49:44 +0000Mon, 04 Jul 2005 15:49:44 +0000 Medvěd] Citovat
uulik Odesláno 4. červenec 2005 Autor Odesláno 4. červenec 2005 Právě sem myslel nad tím lomem paprsků,kdyby se tam dal jiný nenápadný material třeba potr.folie jestli by se dalo jezdit o troch rychleji tam kde mají pevný radar.:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.